Το οριστικό πλάνο του Στραματσόνι για τη Βέροια και το νέο δίδυμο στον άξονα

Η προώθηση του Γιώργου Κουτρουμπή στον άξονα στο δευτεριάτικο ματς με τη Βέροια (Δευτέρα, 24/10), ο διπλός ρόλος του Ρόμπιν Λουντ και του Βιγιαφάνιες και ο έξτρα παίκτης πίσω απ’ τον Μπεργκ. Το Contra.gr αναλύει το "πράσινο" πλάνο της τελευταίας εκτός έδρας αποστολής του Παναθηναϊκού πριν από το Φάληρο.

Το οριστικό πλάνο του Στραματσόνι για τη Βέροια και το νέο δίδυμο στον άξονα
Στραματσόνι Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας (24/10, 7:30, NS1) χωρίς το βασικό δίδυμο στον άξονα του "ελληνικού" 4-2-3-1. Ο Ζέκα και ο Λεντέσμα έμειναν στην Αθήνα "λαβωμένοι" απ' το παιχνίδι της Λιέγης και ο Αντρέα Στραματσόνι επί τρεις μέρες έψαξε όλες τις εναλλακτικές του, για να καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο παιχνίδι με την ημαθιώτικη ομάδα.

Η μετακίνηση του Γιώργου Κουτρουμπή προς τα... εμπρός σε ρόλο 6αριού ήταν εκ των πραγμάτων μονόδρομος. Το ζητούμενο για τον Ιταλό ήταν ο παρτενέρ του και όπως φαίνεται έχει καταλήξει στον Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος χρησιμοποιήθηκε στην εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας στη μεσαία γραμμή ως παρτενέρ του Ζέκα (ειδικά στα φιλικά της Ολλανδίας) κι εκεί όπως όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στον αγώνα με τη Βέροια.

Ο ρόλος ωστόσο, του Λουντ θα είναι πολύ πιο σύνθετος και σε άμεση συνάρτηση (και τακτική επιρροή), με τον αντίστοιχο του Λούκας Βιγιαφάνιες ως επιτελικού, πίσω απ' τον Μπεργκ, αφού οι δυο τους αναμένεται να αλλάζουν διαρκώς θέσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΤΟ... ΜΕΣΑ-ΕΞΩ

Ο Στραματσόνι θεωρεί πως ο Φινλανδός μπορεί να δώσει καλύτερες καλύψεις στο ανασταλτικό σκέλος. Από την άλλη ωστόσο δεν ήθελε ν' ακυρώσει την εξαιρετική χημεία και συνεργασία που έχει με τον Μπεργκ. Γι' αυτό και θα αλλάζει θέσεις με τον "Βίγια", σ' ένα διαρκές "μέσα-έξω", αφενός για να είναι (και) ο Φινλανδός συχνά κοντά στο "κουτί" και τον Σουηδό φορ αφετέρου για να κυκλοφορεί καλύτερα η μπάλα και να βγαίνει ως έξτρα παίκτης στην επίθεση.

Ο δε Βιγιαφάνιες έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες ότι έχει εξελίξει σημαντικά το παιχνίδι του για να παίξει το ίδιο καλά και σε πιο κεντρικό ρόλο. Το (απ)έδειξε άλλωστε και σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο, στα ματς με τη Θέλτα στο Βίγο και με τη Σταντάρ στη Λιέγη. Κι αυτή η πρόοδος του Αργεντινού προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στον Παναθηναϊκό, ειδικά απ' τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι απουσίες στον άξονα και θα πρέπει να τροποποιηθεί ελαφρώς το παιχνίδι του.

"ΠΑΡΩΝ" Ο ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Από εκεί και πέρα, αναμένονται κι άλλες αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης στη Λιέγη. Πρώτα απ' όλα στην κορυφή της επίθεσης επανέρχεται ο Μπεργκ, που ξεπέρασε πλήρως το θέμα με την ίωση που τον ταλαιπώρησε, έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και θα πάρει ξανά θέση στην ενδεκάδα.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας επιστρέφει ο Μέστο, προκειμένου να μην ζοριστεί με δεύτερο "κολλητό" 90λεπτο ο προερχόμενος από τραυματισμό Κουλιμπαλί, ενώ ο Ιβανόφ θα πάρει τη θέση του τραυματία Σαμπά ως παρτενέρ του Μολέδο στα μετόπισθεν. Ο Χουλτ θα παραμείνει αριστερός μπακ-χαφ, ενώ στην ενδεκάδα επανέρχεται και ο Γουακάσο, που θα χρησιμοποιηθεί στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΥΜΑΛ, ΡΕΪΣ

Στη 19μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα με τους προσαγωγούς που τον κράτησε εκτός απ’ τις 14 Αυγούστου, αλλά και ο Νούνο Ρέις που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του στο δικέφαλο.

Πιο αναλυτικά, στην "πράσινη" αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Στιλ, Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μέστο, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Λουντ, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο, Ρινάλντι, Εμποκού, Μπουμάλ, Ρέις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK