ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Όλοι ξέρουν τι γίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας και το πως έχουν πάει οι ομάδες σε σχέση με το περσινό τους ξεκίνημα. Τι γίνεται όμως όταν συγκρίνουμε τις επιδόσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ατρόμητου και Αστέρα με τα αποτελέσματα που είχαν πέρσι στα αντίστοιχα παιχνίδια;

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Πιστοί σ’αυτό που ξεκινήσαμε πριν αρκετές εβδομάδες, επιστρέφουμε σ’αυτήν την ασυνήθιστη, αλλά τόσο χρήσιμη ματιά στη βαθμολογία. Δεν κοιτάμε πόσους βαθμούς είχαν πέρσι οι ομάδες, γιατί πολύ απλά πέρσι το πρόγραμμα της κάθε μιας ομάδας ήταν διαφορετικό, δυσκολότερο ή ευκολότερο. Κοιτάμε τι έχουν κάνει φέτος οι ομάδες που τερμάτισαν πέρσι στην πεντάδα σε σχέση με τα αποτελέσματα που είχαν στα αντίστοιχα ματς του περσινού πρωταθλήματος.

Μ’αυτόν τον τρόπο βλέπουμε πως τα έχουν πάει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αστέρας, Ατρόμητος και η έκπληξη Βέροια, ανεξαρτήτως του αν είχαν εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα στους 12 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος έχει 28 βαθμούς και με νίκη στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής με τον Αστέρα στην Τρίπολη πιάνει τους 31 που είχε και πέρσι μετά από 13 αγωνιστικές. Όμως, είναι ήδη κερδισμένος σε σχέση με τους περσινούς αγώνες. Ξεκίνησε με -2 την πρεμιέρα, όταν έφερε ισοπαλία με την Καλλονή στην Τούμπα, αλλά τους ρέφαρε όταν νίκησε τη Νίκη Βόλου (είχε φέρει ισοπαλία πέρσι με τον Απόλλωνα) και έκτοτε κοίταξε μόνο προς τα πάνω, όπως πάει και η σχετική κίτρινη γραμμή στο γράφημα.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Στα τέσσερα εκτός έδρας ματς με Παναιτωλικό, Πλατανιά, Εργοτέλη και Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος πήρε 12 πόντους, ενώ σ’αυτές τις έδρες πέρσι είχε πάρει μόνο έναν! Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν το κράτησε αυτό το +11, αφού έχασε δύο ματς που είχε νικήσει πέρσι, το εντός με τον Παναθηναϊκό και το εκτός με την Ξάνθη.

Η ομάδα του Αναστασιάδη βρίσκεται στο +5 και ο τρόπος να αυξήσει τη συγκομιδή της σε σχέση με πέρσι είναι ο ίδιος: μακριά απ’την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πέρσι έκανε μόνο 5 διπλά σε 17 αγώνες και φέτος έχει ήδη τέσσερις νίκες εκτός έδρας σε πέντε αγώνες.

Ολυμπιακός

Πέρσι μετά από 13 αγωνιστικές οι ερυθρόλευκοι είχαν 37 βαθμούς και φέτος έχουν 24, που μπορούν να γίνουν 27, αν νικήσουν στο ματς με την Ξάνθη που “λείπει” απ’την 11η αγωνιστική. Το λιγότερο 10 βαθμοί μείον από πέρσι, που έχουν προκαλέσει συζητήσεις και γκρίνια.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο Ολυμπιακός έχει μόνο δύο βαθμούς λιγότερους απ’όσους είχε πάρει πέρσι απ’τα αντίστοιχα ματς, όταν και έκανε “περίπατο” στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μίτσελ πήρε μόνο δύο βαθμούς σε Αγρίνιο, Περιστέρι και Τρίπολη (όσους είχε πάρει και πέρσι) και έκανε μία νίκη και μια ήττα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ακριβώς όπως πέρσι.

Η μοναδική “καινούργια” απώλεια ήταν η τελευταία, με τον ΠΑΣ εντός έδρας, που φέρνει τον Ολυμπιακό στο -2. Η αγωνιστική εικόνα μπορεί να προβληματίζει και δικαίως, αλλά βαθμολογικά δεν υπάρχει ακόμα λόγος ανησυχίας.

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα της περσινής πεντάδας που έχει περισσότερους βαθμούς απ’όσους είχε πέρσι μετά από 13 αγωνιστικές. Οι πράσινοι είχαν 21 βαθμούς και φέτος έχουν 23 και εκκρεμεί ο αγώνας με τον Εργοτέλη για την 11η αγωνιστική.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Όσον αφορά τους αντίστοιχους αγώνες, ο Παναθηναϊκός είναι τρενάκι του λούνα-παρκ, όπως φαίνεται και στη σχετική κίτρινη γραμμή. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ίδιο αποτέλεσμα με πέρσι μόνο σε δύο απ’τα δώδεκα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Η ομάδα του Αναστασίου βρέθηκε στο -5 με τα αποτελέσματα που έκανε εκτός με Λεβαδειακό και Καλλονή, αλλά ρέφαρε με τα διπλά σε Πλατανιά και Παναιτωλικό. “Βούτηξε” ξανά στο -6 όταν έχασε από ΟΦΗ και Ολυμπιακό, αλλά ανέβηκε ξανά με τον άσο επί του Ατρομήτου και το μεγάλο διπλό στην Τούμπα. Η νίκη επί της Βέροιας και η ισοπαλία στην Τρίπολη έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +3.

Αστέρας

Ο Αστέρας έχει 21 βαθμούς, όσους είχε και πέρσι την 13η αγωνιστική και έχει και το ματς λιγότερο με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Όμως σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά ματς έχει ήδη πέντε βαθμούς λιγότερους.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Η ομάδα του Βεργέτη βρέθηκε από νωρίς στο -3, όταν έχασε στην πρεμιέρα απ’τον ΠΑΣ εκτός έδρας και το “μάζεψε” λίγο με το διπλό στον Πλατανιά. Έπεσε με το 1-1 στην Τρίπολη με τον Παναιτωλικό, ανέβηκε με το διπλό στο Γεντί Κουλέ, αλλά έφερε Χ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που τους είχε κερδίσει και τους δύο πέρσι στην έδρα του.

Είναι σαφές πως η Ευρώπη του κόστισε, αλλά δεν έχει μείνει πολύ πίσω.

Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος πέρσι είχε 22 βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές και φέτος έχει 19 και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό να εκκρεμεί.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Όμως οι Περιστεριώτες βρίσκονται στο -3 σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Βρέθηκαν στο +2 με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά το έχασαν όταν έφεραν 0-0 με τη Βέροια στο Περιστέρι και βρέθηκαν στο -3 μετά την ήττα απ’τον Παναθηναϊκό, αφού πέρσι είχαν φύγει με διπλό απ’τη Λεωφόρο.

Βέροια

Η Βέροια πέρσι είχε μόλις 10 βαθμούς μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές και φέτος είχε ήδη 21 και μπορεί να τους κάνει 24 με νίκη στον εξ αναβολής αγώνα με την Καλλονή στην έδρα της. Εκπληκτική επίδοση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με 11 βαθμούς περισσότερους, που μπορούν να γίνουν και 14.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός: Η πραγματική βαθμολογία

Όμως, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά ματς, η επίδοση της ομάδας του Γκρανέρο δεν είναι εξίσου εντυπωσιακή. Η Βέροια έχει “μόνο” έξι βαθμούς παραπάνω απ’όσους είχε πάρει πέρσι στα ίδια παιχνίδια και “μόνο” σε πέντε απ’τα φετινά 12 ματς έχει κάνει καλύτερο αποτέλεσμα απ’το περσινό. Εννοείται πως απ’την αρχή της χρονιάς βρίσκεται με θετικό πρόσημο, αλλά ποτέ δεν πέρασε το +6, δηλαδή δύο νίκες περισσότερες σε σχέση με πέρσι.

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Champions Analysis: Η καρδιά της Σίτι και η άμυνα του Ζαρντίμ

Οι ομάδες που συνεχίζουν: Οι "16" του Champions League και οι... "8" του Europa League

Κωνσταντινέας στο Contra.gr: "Είμαι αγύριστο κεφάλι και δεν κάνω κωλοτούμπες!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK