Από τερματοφύλακας... στην άμυνα

Διαβάστε για τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Μιγκέλ Βίτορ και την... πορεία του μέχρι να κάνει ντεμπούτο στην Μπενφίκα. Η αρχή που έκανε ως τερματοφύλακας, η συνέχεια ως μέσος και τελικά η επιλογή για παρουσία στην άμυνα.

Από τερματοφύλακας... στην άμυνα

Στη διάθεση του Χουμπ Στέφενς αναμένεται να είναι από εβδομάδα ο Μιγκέλ Βιτόρ, για τον οποίο στην Πορτογαλία υπάρχει αναφορά σε κάποιες άγνωστες πτυχές των πρώτων ποδοσφαιρικών βημάτων του μέχρι να φτάσει να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπενφίκα. Εχουμε και λέμε λοιπόν...

Σε μικρή ηλικία ο Βίτορ άρχισε να παίζει ως τερματοφύλακας. Σε ταξίδι που είχε πάει η οικογένειά του, ο πατέρας του δημιούργησε δύο λόφους χρησιμοποιώντας τους ως δοκάρια και βάζοντας έτσι το... μικρόβιο για την θέση "1". Ο Βίτορ ξεκίνησε ως πορτιέρο λοιπόν, ωστόσο επειδή στην ομάδα του υπήρχαν ακόμη τέσσερις ακόμη τερματοφύλακες, εν συνεχεία δοκίμασε να παίξει ως μέσος.

Αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή (στα 11 του) μάλιστα τον "ανακάλυψε" σε ένα τουρνουά η Μπενφίκα και άνθρωποι αυτής ζήτησαν από τους γονείς του να συμμετέχει σε αγώνες που θα γινόταν στο Λουξεμβούργο. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του και το γεγονός πως πέτυχε έξι γκολ ως μέσος έκαναν τους "Αετούς" να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους σε ηλικία 11 ετών.

Καθώς μεγάλωνε και μετά από συνεννόηση με τους προπονητές του, "ένιωθε" καλύτερα να αγωνιστεί ως αμυντικός αφού θεώρησε πως του ταίριαζε καλύτερα. Τα πήγε πολύ καλά σε αυτή την θέση, αγωνίστηκε στην U19 της Εθνικής Πορτογαλίας, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και το 2007 έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Μπενφίκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK