Δίνει ακόμη και 14 εκ. ευρώ για τα χρέη

Ο Ιβάν Σαββίδης κουράστηκε να ακούει τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τα χρέη του ΠΑΟΚ και άναψε το "πράσινο φως" να προχωρήσει εναλλακτικό σενάριο για την αποπληρωμή τους.

Δίνει ακόμη και 14 εκ. ευρώ για τα χρέη
INTIME SPORTS

Παύει να αναμένει η Κυβέρνηση να κάνει πράξη ό,τι του υποσχέθηκε για λύση στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο με καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου και πολύ μικρού ποσοστού προστίμων και προσαυξήσεων.

Ο λόγος για τον Ιβάν Σαββίδης που σε χθεσινή σύσκεψη στο "Μακεδονία Παλλάς" με τους στενούς συνεργάτες του αποφάσισε ότι δεν μπορεί να στηριχθεί άλλο στην πρότασή του να δώσει μετρητά 11,5 εκ. ευρώ για να διαγράψει μια και έξω τα χρέη της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, αφού η κυβέρνηση μένει μόνο στις υποσχέσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε εναλλακτικό σενάριο αν χρειαστεί.

"Πρέπει να κλείσουμε αυτό το θέμα για να προχωρήσει η εξυγίανση και η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ" συμφώνησε με τους συνεργάτες του σε χθεσινή σύσκεψη μακράς διάρκειας στο "Μακεδονία Παλλάς" και εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει και επιπλέον εκατομμύρια σε σχέση με ό,τι υπολόγιζε για να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από το μεγαλύτερο βραχνά του.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί αν θα επιλεγεί η τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τις οδηγίες της τρόικας για καταβολή και ενός ποσοστού 20% προστίμων και προσαυξήσεων ή ο νόμος Ορφανού (σε ισχύ μέχρι το 2017), ο οποίος απαιτεί μεγάλο ποσό αναδρομικά (για να καλυφθούν οι δόσεις απ΄το καλοκαίρι του 2007 που άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος).

Υπολογίζεται ότι η λύση θα έρθει τελικά με ένα ποσό κοντά στα 14 εκ. ευρώ. Ακόμη, έχει αξία να σημειώσουμε ότι μόλις εγκριθεί η οριστική λύση, η ΠΑΕ θα κάνει την απαραίτητη διαδικασία για να "ξεπαγώσει" τα χρέη της "ακυρώνοντας" τις προσφυγές που είχε κάνει. Αυτή χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο ακι στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ θα μπει στη ρύθμιση που θα επιλέξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη παρών ήταν και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στις κινήσεις που σχεδιάζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ σε συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK