Δώρο γήπεδο και Champions League

Αγαπητέ Άι Βασίλη. Τα τελευταία δυο χρόνια ήσουν ιδιαίτερα γαλαντόμος στα δώρα σου για τον ΠΑΟΚ. Εάν κάποιος είχε παράπονο θα ήταν πλεονέκτης. Η ομάδα απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ισχυρό οικονομικά μεγαλομέτοχο. Το 2014, θα ήταν αρκετό, εάν έδινες απλά έμπνευση στους ιθύνοντες για τα μεγάλα έργα πνοής του συλλόγου και δευτερευόντως τις μεταγραφικές επιλογές.

Δώρο γήπεδο και Champions League

Κατά σειρά προτεραιότητας τα αιτούμενα δώρα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς τον Άι Βασίλη για το 2014 είναι τα εξής:

1) Η έναρξη της κατασκευής του υπερσύγχρονου και πολυτελούς αθλητικού κέντρου στη Θέρμη, το οποίο καθυστερεί εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του ελληνικού δημοσίου. Ένα τεράστιο ασπρόμαυρο αθλητικό πάρκο σε έκταση 220 στρεμμάτων στη ανατολική Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσει το σημείο ανάπτυξης της ομάδας σε επίπεδο υποδομών, μάρκετινγκ, πρεστίζ, εσόδων και θα της προσδώσει ευρωπαϊκή κατεύθυνση. *

2) Η μετεξέλιξη της μακέτας που παρουσίασε ο Ιβάν Σαββίδης για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Τούμπα, σε ένα χειροπιαστό και ολοκληρωμένο σχέδιο, με λεπτομέρειες, χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ανακοίνωση ανάληψης αναδόχου εταιρείας. Η κατασκευή του νέου γηπέδου θα αποτελέσει το ορόσημο και το εφαλτήριο για την εκτόξευση του ΠΑΟΚ σε διαφορετική διάσταση. Χωρίς καινούργιο μοντέρνο γήπεδο, το οποίο να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας σε ευρωπαϊκά στάνταρ είναι άσκηση ματαιοπονίας.

3) Καλύτερες μεταγραφές, που θα εμπνέονται από οραματισμό, διορατικότητα, προοπτική και λάμψη. Κούρασαν οι μετριότητες και οι παίκτες δευτέρας διαλογής. Υπάρχει η προσμονή για γκλάμουρ και ποιότητα και όχι μεταγραφικές αγορές από τα… κινέζικα. Αυτό το δώρο είναι και το πιο άμεσο, το περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στις αρχές της χρονιάς. Είναι κοινός τόπος, πλέον, πως η ενσωμάτωση τουλάχιστον δυο παικτών υψηλών προδιαγραφών στο ρόστερ θεωρείται απαραίτητη συνθήκη αλλαγής επιπέδου της ομάδας.

4) Η είσοδος, επιτέλους, σε όμιλο του Champions League στη νέα σεζόν. Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα μπει και ο ΠΑΟΚ σε όμιλο. Όσο πυκνώνουν οι συμμετοχές στα προκριματικά του θεσμού, τόσο μεγαλώνουν και μαθηματικά οι πιθανότητες επίτευξης του μεγάλου στόχου. Γι’ αυτό, είναι εξόχως σημαντική η εξασφάλιση της πρώτης θέσης, στα πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Τα πλέι οφ, όπως είδαμε και πέρυσι, επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Απαιτείται αυξημένη προσοχή και συσπείρωση κατά την διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος. Κανείς δεν πρέπει να χαλαρώσει από την διαφορά κλάσης με τις υπόλοιπες ομάδες. Η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League θα προσφέρει την τέταρτη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για είσοδό του σε όμιλο. Και επειδή τα παθήματα γίνονται μαθήματα, αυτή την φορά αναμένεται να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι όλοι. Από τον μεγαλομέτοχο, την διοίκηση, μέχρι τον μασέρ της ομάδας.

5) Η κατάκτηση του κυπέλλου. Ο τελευταίος τίτλος του ΠΑΟΚ ήταν το κύπελλο του 2003. Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε. Είναι πάρα πολλά χωρίς τίτλο για μια μεγάλη ομάδα. Συνεπώς, η κατάκτηση του κυπέλλου φέτος είναι ιστορική αναγκαιότητα. Δεν ζήτησε τυχαία ο Σαββίδης να το ανεβάσει στον Λευκό Πύργο, όπως επιβάλλει η παράδοση.

* Tο κείμενο γράφτηκε πριν από την σημερινή αρνητική απόφαση έγκρισης των όρων του διαγωνισμού, που αφορούν στην εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων στη Θέρμη, από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK