"Επιθετική" άμυνα ζήτησε ο Δώνης

Την ενεργή και πιο ουσιαστική συμμετοχή της άμυνας στην ανάπτυξη ζήτησε ο Γιώργος Δώνης από τους ποδοσφαιριστές του, κάνοντας παρατηρήσεις στους στόπερ για την αργή προώθηση του παιχνιδιού με παράλληλες πάσες από τα μετόπισθεν.

"Επιθετική" άμυνα ζήτησε ο Δώνης

Πριν από την προπόνηση της Τετάρτης, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης προβολής επιλεγμένων φάσεων σε βίντεο από τον προηγούμενο αγώνα (εν προκειμένω με τον Πανιώνιο), ο Θεσσαλονικιός τεχνικός μίλησε στους παίκτες του και τους επεσήμανε τα λάθη που έκαναν και τι ζητάει περισσότερο απ' αυτούς από 'δω και πέρα.

Εστίασε την ομιλία του στην επιθετική συμπεριφορά της άμυνας. Απαίτησε να συμμετέχει η αμυντική γραμμή πιο ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, γιατί μόνο έτσι, όπως τόνισε, θα γίνει πιο γρήγορη και πιο απειλητική ολόκληρη η ομάδα.

Ρίσκο και κάθετες πάσες από τους στόπερ

Για παράδειγμα, είπε στους στόπερ να βγαίνουν μπροστά συχνά και να μοιράζουν παιχνίδι, κάτι που δεν έκανε ούτε ο Κατσικάς, αλλά ούτε και ο Κουμαλό στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Παρατήρησε, μάλιστα, τους δυο στόπερ, γιατί καθυστερούσαν την ανάπτυξη με αργές κινήσεις και με παράλληλο ποδόσφαιρο και τους ζήτησε να επιχειρούν γρήγορες κάθετες πάσες προς τους μεσοεπιθετικούς και τους επιθετικούς, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τον Πλατανιά.

Με λίγα λόγια είπε στους αμυντικούς και ιδίως στα στόπερ, να μην φοβούνται το ρίσκο και να προωθούν το παιχνίδι προς την επίθεση με κάθετες μπαλιές, ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτό θα τους φαίνεται παρακινδυνευμένο. Κάτι αντίστοιχο ζήτησε και από τα αμυντικά χαφ, όπως τον Κάτσε για να συμμετάσχει ουσιαστικότερα όλος ο μεσοαμυντικός άξονας στο επιθετικό ξεδίπλωμα της ομάδας.

Εύσημα για τις καθαρά αμυντικές επιδόσεις

Πάντως, απέδωσε και τα εύσημα στην τετράδα των μετόπισθεν για τις "καθαρά" αμυντικές επιδόσεις στη Νέα Σμύρνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από άποψη πρεσαρίσματος, πίεσης στον αντίπαλο και οργάνωσης, τα πήγε μια χαρά και όποιες ευκαιρίες έκανε ο Πανιώνιος, τις έκανε και λόγω αριθμητικού πλεονεκτήματος.

- Στον κυριακάτικο αγώνα της Τούμπας με τον Πλατανιά, απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Λαζάρ και οι τραυματίες Λόρενς, Ρομπέρ και Γεωργιάδης, ενώ πρόγραμμα ξεκούρασης λόγω καταπόνησης από τους πολλούς αγώνες ακολουθούν οι Αθανασιάδης, Χακόμπο και Κατσικάς, οι οποίοι, όμως, θα παίξουν κανονικά στο ματς με την ομάδα της Κρήτης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK