Φτου και απ’ την αρχή για τον τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ, στο θέμα του τερματοφύλακα, υπήρχε από τα μέσα της φετινής σεζόν ένα μεγάλο ερωτηματικό, με φόντο την επόμενη. Από το απόγευμα του Σαββάτου, το ερωτηματικό αυτό έγινε διπλό, με τον Παναγιώτη Γλύκο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στις αρχές του 2018. Τι θα κάνουν οι ασπρόμαυροι; Για πόσους τερματοφύλακες πήγαιναν και για πόσους πάνε τώρα; Το Contra.gr κάνει την πρώτη…αποτίμηση.

Φτου και απ’ την αρχή για τον τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην καλύτερή του σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, την πιο γεμάτη, μια από τις πλέον απαιτητικές, ο Παναγιώτης Γλύκος έχει μια… σκιά που πέφτει πάνω της. Η “γκάφα” στον τελικό του κυπέλλου “κρύφτηκε” από την κατάκτηση αυτού, αλλά… είναι εκεί. Και, περισσότερο, είναι εκεί για τους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες στιγμές αλλά όλοι είναι σίγουρο πως λένε “ναι, γίνονται, αλλά γιατί να γίνονται σε εμάς...”.

Ο Παναγιώτης Γλύκος έχει καταφέρει να νικήσει κάθε είδους εσωτερικό ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια και το ερώτημα που μπαίνει, είναι ένα και πολύ απλό. Ναι, ο Γλύκος αποδείχθηκε καλύτερος και πιο σταθερός γκολκιπερ από όλους εκείνους τους γκολκίπερ που κλήθηκαν να τον αμφισβητήσουν, αλλά μήπως ο ΠΑΟΚ απλά δεν έχει καταφέρει να βρει καλύτερο γκολκίπερ του Γλύκου, αν και δεδομένα υπάρχουν εκεί έξω;

Το καλοκαίρι του 2016 ο Βλάνταν Ίβιτς είχε δηλώσει στην Τούμπα θα έρθει γκολκίπερ “για να είναι το Νο1“. Ο Ζέλικο Μπρκιτς δεν… “δυσκόλεψε” τον Γλύκο, και παρά το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε, αναμενόταν να ξεκινήσουν συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί εκτός Τούμπας.

Με αυτό ως πρώτο δεδομένο και τον τραυματισμό του Γλύκου ως δεύτερο, το ερώτημα είναι το εξής: Πόσους γκολκίπερ ψάχνει ο ΠΑΟΚ; Ψάχνει έναν για Νο1, με τον Μάριο Σιαμπάνη να κάνει το μεγάλο βήμα για να είναι δεύτερος μέχρι την επιστροφή του Γλύκου; Ψάχνει δυο γκολκίπερ; Συνεχίζει στο δρόμο της μέχρι τώρα αναζήτησης, εκεί που υπάρχουν τα ονόματα των Μπόικο και Οτσόα μεταξύ άλλων, για “Νο1” και θα αναζητήσει από την εγχώρια αγορά ένα μπακ-απ που θα γίνει τρίτος όταν επιστρέψει ο Γλύκος;

Το δεύτερο σενάριο μοιάζει πιο πιθανό, αλλά τη δεδομένη στιγμή μόνο με πιθανότητες μπορούμε να μιλάμε. Οι πρώτες ενδείξεις θα αρχίσουν να φαίνονται με το τέλος των πλέι οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK