Γλύκος: "Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ με επιβραβεύει"

Ο Παναγιώτης Γλύκος εξηγεί την απόφασή του να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον "Δικέφαλο". Τι λέει για Ζίμπρου και εγχώριους στόχους.

Γλύκος: "Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ με επιβραβεύει"

Παρότι πέρασε από πολλά στάδια, η διαπραγμάτευση του ΠΑΟΚ με τον Παναγιώτη Γλύκο για την ανανέωση της συνεργασίας τους είχε ευτυχή κατάληξη. Ο 28χρονος τερματοφύλακας θα είναι κάτοικος Τούμπας ως το καλοκαίρι του 2017 και μίλησε γι' αυτό μετά το ματς με την Ίντερ, αναφερόμενος και στα ευρωπαϊκά ματς με την Ζίμπρου που έρχονται.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ: "Κάναμε συζητήσεις καιρό. Είναι ένα συμβόλαιο που μπορεί να με κάνει και πιο σίγουρο και πιο αποτελεσματικό στην πορεία μου ως επαγγελματία. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου με επιβραβεύει και μου δίνει και άλλη ευκαιρία να προσφέρω. Ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές που έχουν συμβάλλει στο να φθάσω στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Εύχομαι να έχω υγεία και να μπορώ να δίνω το 100% της απόδοσής μου στην ομάδα. Αυτό έχει ανάγκη από μένα".

Για τις επαφές που είχε με άλλες ομάδες πριν επέλθει οριστική συμφωνία με τον ΠΑΟΚ: "Βρισκόμουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα αν τα βρω με τον ΠΑΟΚ. Όταν έχεις ένα μόνο χρόνο συμβόλαιο, εννοείται ότι κοιτάζεις το καλύτερο για την καριέρα σου, για το μέλλον σου. Είμαι χαρούμενος που τελικά τα βρήκα με τον ΠΑΟΚ και μένω εδώ. Ελπίζω η συνέχεια να φέρει επιτυχίες".

Για το αν ήρθε η ώρα να γευτεί κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ: "Όταν είσαι τόσο χρόνια σε μία ομάδα σκέφτεσαι ότι πλέον οι επιτυχίες έρχονται. Ελπίζω στην τριετία του νέου συμβολαίου μου να χαρούμε αυτές τις επιτυχίες".

Για την άποψη που έχει για το φετινό ΠΑΟΚ: "Βλέπουμε από την αρχή της περιόδου αλλαγές στο ρόστερ, αλλαγή στη θέση του προπονητή, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο στον ΠΑΟΚ τελευταία. Έχει έρθει ένας Έλληνας, γνωστός στον ΠΑΟΚ από τη θητεία του τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, δεν τον γνώριζα πριν επιστρέψω στην ομάδα μετά το Μουντιάλ. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μία νέα αρχή με νεαρά παιδιά που έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα. Το αποτέλεσμα στο γήπεδο με χαροποιεί. Η ομάδα δείχνει καλά δείγματα ποδοσφαίρου και έχει καλά πατήματα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με την Ζίμπρου: " Στα δύο τελευταία φιλικά, κόντρα σε καλές ομάδες δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Ωστόσο, δεν αρκεί να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει να το δείξουμε κιόλας. Σημασία έχει τι θα κάνουμε εντός γηπέδου".

Για το αν υπάρχει κάτι που ανησυχεί τους παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης στην Μολδαβία: "Σημασία έχει, πρώτα απ’ όλα, να είμαστε εμείς έτοιμοι. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες εκείνη την ημέρα. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας που θα παίξουμε με μία ομάδα «σφιχτή», δυνατή. Όμως, αυτό που θα μετρήσει θα είναι η δική μας μέρα, σε ποια κατάσταση θα εμφανιστούμε. Εξαρτάται από τα δικά μας πόδια να τα καταφέρουμε»

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ εντός Ελλάδας: "Είναι νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό το πράγμα. Θα φανεί στην πορεία. Μετά από ορισμένες αγωνιστικές και αφού θα δούμε πώς θα εμφανιστούν και οι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα, θα μπορούμε να μιλήσουμε".

Για το αν τα τρία τελευταία φιλικά με μηδέν παθητικό στην άμυνα είναι ένας οιωνός για τα επίσημα ματς: "Είναι θετικό για την ομάδα να μην δέχεται εύκολα γκολ, αλλά τα φιλικά είναι φιλικά. Το θέμα είναι τι θα γίνει στα επίσημα".

Για το αν η παρουσία 170.000 θεατών στην Τούμπα στο ματς με την Ίντερ αποτελεί απόδειξη ότι ο κόσμος αρχίζει να αγκαλιάζει τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ: "Για να πω την αλήθεια προσωπικά δεν το περίμενα ότι θα συνέβαινε αυτό την παραμονή μίας μεγάλης γιορτής. Είναι θετικό που ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο. Με τα αποτελέσματα και τις νίκες που θα κάνουμε θα τον φέρουμε ξανά στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK