Η "ακτινογραφία" του Γλύκου

Ο τραυματισμός του Σανθ Χακόμπο δημιουργεί... αυξημένες υποχρεώσεις για τον Παναγιώτη Γλύκο και εμείς "ξεσκονίζουμε" τους φετινούς αριθμούς του. Τα σχετικά καλά νούμερά του αλλά και η σταθερότητα που θα πρέπει να δείξει.

Η "ακτινογραφία" του Γλύκου

Πλέον μετά τον τραυματισμό του Σανθ Χακόμπο το βάρος "πέφτει" στον Παναγιώτη Γλύκο όσον αφορά τη θέση "1". Ο ΠΑΟΚ βέβαια θα κινηθεί για τερματοφύλακα αλλά είναι αμφίβολο αν βρει κατά την διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου κάποιον που θα μπορέσει και θα ικανός να αποτελέσει τον βασικό πορτιέρο των "ασπρόμαυρων".

Σε κάθε περίπτωση ο Γλύκος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μιας και τουλάχιστον στα επόμενα ματς που "έρχονται" αυτός σίγουρα θα είναι κάτω από τα γκολποστ των "ασπρόμαυρων" και αναλόγως της απόκτησης ενός παίκτη στη θέση του, θα φανεί αν θα αποτελεί την βασική επιλογή του Γιώργου Δώνη και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Εχει επομένως ενδιαφέρον να περάσουμε από "ακτινογραφία" τον Γλύκο με βάση τους αριθμούς του στο πρωτάθλημα και να σταθούμε σε κάποιες πιο γενικές κατηγορίες μιας και δεν έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς.

Είναι γεγονός πως στη διάρκεια της πορείας του στον ΠΑΟΚ ο ίδιος έχει αρέσει σε κάποια παιχνίδια, δεν έχει ικανοποιήσει όμως σε κάποια άλλα. Πάντως με βάση τα νούμερα του στο πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί από τους καλούς τερματοφύλακες της Σούπερ Λιγκ. Εχουμε και λέμε.... Δέχεται μέσο όρο ένα γκολ στα 18,3 σουτ που του γίνονται και είναι πέμπτος στη σχετική κατηγορία, ενώ όσον αφορά τα τέρματα ανά σουτ προς την εστία έχει 1/8 και αυτή η επίδοση είναι η τέταρτη καλύτερη ανάμεσα σε στους υπόλοιπους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Επίσης αναφορικά με την παρουσία του στην περιοχή και ουσιαστικά το πόσο "καθαρίζει" τις φάσεις έχει ποστοσό 16,7% και είναι έκτος στο πρωτάθλημα. Στη συμβολή στην αμυντική λειτουργία το ποσοστό του φτάνει το 25,3% και είναι όγδοος ενώ στα λάθη είναι πέμπτος καλύτερος με τέσσερα. Οι αριθμοί του δεν είναι κακοί, βέβαια για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ οι απαιτήσεις είναι πολλές και η σταθερότητα είναι απαραίτητο στοιχείο που θα πρέπει να έχει ο Γλύκος καθώς σε αυτό έχει δείξει πως μειονεκτεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK