Η ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ

Επικεντρωμένοι στις υπόλοιπες δύσκολες έξι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι στον ΠΑΟΚ για την εξασφάλιση της εισόδου στην πρώτη πεντάδα, αλλά στο πίσω μέρος των μυαλών όλων βρίσκονται ξεκάθαρα τα πλέι οφ και η ελπίδα εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα λύσει πολλά προβλήματα.

Η ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ

Στον δικέφαλο υπάρχει η πίστη για έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δεδομένη την όχι καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που θεωρούνται και οι πιθανότεροι ανταγωνιστές του για την μεγάλη διάκριση.

Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι διοίκηση, παίκτες και προπονητής ότι έχουν μπροστά τους μια πολύ σημαντική ευκαιρία διεκδίκησης της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Ανανεωμένη ομάδα χαμηλού μπάτζετ

Ξέρουν πως εάν πετύχουν αυτό τον μεγάλο στόχο και συμμετάσχουν με μια πλήρως ανανεωμένη ομάδα χαμηλού μπάτζετ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα έχουν κερδίσει εκ προοιμίου μια ισχυρότατη οικονομική «ανάσα» για τον σύλλογο, με «χρυσοφόρες», μάλιστα, προοπτικές σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους.

Δυο φορές ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε το 2004 και το 2010, η τρίτη ίσως είναι και η τυχερή… Άλλωστε και το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ είναι πρόσφατο για το τι μπορεί να καταφέρει μια ομάδα που δεν στηρίζεται στο πολύ χρήμα.

«Στοίχημα» καριέρας και για Μπόλονι

Και για τον Λάζλο Μπόλονι είναι «στοίχημα» καριέρας μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, η οποία λείπει από το παλμαρέ του στον μακρύ προπονητικό του βίο. Αφού εξασφαλίσει, πρώτα, η ομάδα την είσοδο στα πλέι οφ, ο Ρουμάνος προπονητής θα καλλιεργήσει το απαιτούμενο κλίμα αισιοδοξίας στα αποδυτήρια και θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για τα πλέι οφ, που γνωρίζει πόσο κρίσιμα είναι για το μέλλον της ομάδας.

Αν και είχαν εμφανιστεί κάποιες τάσεις φυγής του στις αρχές του χειμώνα, θεωρείται δεδομένη η παραμονή του και τον επόμενο χρόνο στον πάγκο, αφού χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων και των παικτών και έχει άλλη για μια χρονιά συμβόλαιο. Μαζί με τον Μπόλονι καταστρώνει ο Ζήσης Βρύζας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την νέα σεζόν, ο οποίος θα μπει σε φάση κορύφωσης από τον Απρίλιο, αλλά η τελική του μορφή θα καθορισθεί μόλις τελειώσουν τα πλέι οφ και οριστικοποιηθεί σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πάρει μέρος ο ΠΑΟΚ την νέα σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK