Η... νιρβάνα, η ανατροπή και οι επενδυτές

Το 2010 ο Ολυμπιακός ήταν μόνο έναν βαθμό μπροστά στην εκκίνηση των πλέι οφ και η διαφορά εξαϊλώθηκε από το πρώτο κιόλας μεταξύ τους παιχνίδι με την νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Η... νιρβάνα, η ανατροπή και οι επενδυτές
INTIME SPORTS

Με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, η πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Η ολική ανατροπή είναι εφικτή εάν κερδίσει τους "πράσινους" εντός και εκτός έδρας και η Τούμπα... ξαναγίνει Τούμπα σε όλα τα ματς του μίνι πρωταθλήματος.

Το 2010 ο Ολυμπιακός ήταν μόνο έναν βαθμό μπροστά στην εκκίνηση των πλέι οφ και η διαφορά εξαϊλώθηκε από το πρώτο κιόλας μεταξύ τους παιχνίδι με την νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι σαν μια σκυταλοδρομία στην εκκίνηση της οποίας η μία ομάδα ξεκινάει μισό γύρο μπροστά. Οι υπόλοιποι ακόμα και εάν την πλησιάσουν ή την φτάσουν, κάποια στιγμή από την υπερπροσπάθεια πιθανότατα δεν θα αντέξουν μέχρι την γραμμή του τερματισμού στον ίδιο ρυθμό και θα ξαναμείνουν πίσω.

Σε έξι ματς πολύ δύσκολα καλύπτονται τέσσερις βαθμοί, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Έχουν μεγάλη σημασία για τις ψυχολογικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών. Διότι εάν δεν μειωθεί άμεσα η διαφορά από τον Παναθηναϊκό... το πουλάκι θα πετάξει γρήγορα και τα πλέι οφ θα έχουν μέχρι το τέλος καθαρά διαδικαστική και ανιαρή σημασία.

Η... νιρβάνα, η ανατροπή και οι επενδυτές

Ο συνδυασμός

Ο ΠΑΟΚ έμεινε 16 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λόγω των ασυνήθιστα πολλών χαμένων βαθμών μέσα στην Τούμπα. Εάν αυτό δεν αλλάξει στα πλέι οφ, δεν έχει κανένα νόημα κάθε συζήτηση. Ο συνδυασμός ενεργοποίησης της Τούμπας και συνέχισης των καλών εμφανίσεων εκτός έδρας είναι απαραίτητος για να υπάρξει προοπτική κατάληψης της πρώτης θέσης.

Η χαλαρότητα σε επίπεδο... νιρβάνας στην Λιβαδειά είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της χρονιάς για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι από έναν παγερά αδιάφορο και αδύναμο αντίπαλο. Η έλλειψη στοιχειώδους συγκέντρωσης ήταν εμφανής και σ' αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και το τεχνικό επιτελείο που δεν κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση. Εξειδικευμένο σχόλιο για το ματς δεν χρειάζεται, παιζόταν σε... σλόου μόσιον και απλά ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την άνευ προηγουμένου αμυντική ανυπαρξία του ΠΑΟΚ.

Η... νιρβάνα, η ανατροπή και οι επενδυτές
boloni.jpg INTIME SPORTS

Η ευνοϊκή κλήρωση

Αλλά αυτό που μετράει, πλέον, είναι τα πλέι οφ. Η ευνοϊκή κλήρωση, επίσης, είναι απαραίτητη. Εάν π.χ. ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει με εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο και κερδίσει, βέβαια και ο Παναθηναϊκός "σκοντάψει" στο ματς με την ΑΕΚ, όλα είναι πιθανά. Η διαφορά θα μειωθεί και ο ΠΑΟΚ θα ελπίζει. Είναι προφανές πάντως ότι η ομάδα του Μπόλονι πάει σε μια αποστολή με λίγες πιθανότητες επιτυχίας. Ο κόσμος είναι προσγειωμένος και δεν ονειροβατεί. Ίσως αυτό το γεγονός αφαιρέσει το άγχος από την ομάδα και αποβεί προς όφελός της.

Η... νιρβάνα, η ανατροπή και οι επενδυτές

Το... ντεζαβού με Καμπάνη

Ανεξάρτητα από την κατάληξη των πλέι οφ, η διοίκηση του Ζήση Βρύζα αναζητά εδώ και καιρό χρηματοδότες γιατί λεφτά δεν υπάρχουν για την αδειοδότηση. Κι έτσι σχεδόν αναπόφευκτα ξαναμπήκαμε σε έναν φαύλο και αέναο κύκλο υποψήφιων ή φερόμενων ως υποψήφιων επενδυτών. Ζούμε... ήδη ένα ντεζαβού με την περίπτωση του επανελθόντα δριμύτερου Γιάννη Καμπάνη, που μας μεταφέρει νοερά στο αλήστου μνήμης καλοκαίρι του 2006.

Εάν η διοίκηση Βρύζα αποφάσιζε να στηριχθεί μόνο στις δικές της δυνάμεις ίσως θα ήταν καλύτερα. Διότι αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται πάνω από 12 χρόνια στον ΠΑΟΚ με τους υποψήφιους επενδυτές ποτέ δεν ωφέλησε. Προκάλεσε εντάσεις, αμφισβητήσεις, καθυστερήσεις και δεν έλυσε, αντίθετα επιδείνωσε, τα προβλήματα.

Την σήμερον ημέρα η εξεύρεση επενδυτή μοιάζει με αναζήτηση νερού στην έρημο. Αλλά εν πάσει περιπτώσει εάν γίνει το θαύμα και έρθει επιτέλους κάποιος, σίγουρα δεν θα το διατυμπανίσει εκ των προτέρων...

News 24/7

24MEDIA NETWORK