Η οικογένεια Σαχπατζίδη δικλείδα ασφαλείας για την αδειοδότηση

Σε μια επίμονη και δύσκολη διαδικασία ζυμώσεων και αναζήτησης χρηματοδοτών βρίσκεται η διοίκηση του Ζήση Βρύζα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συμμετοχή της οικογένειας Σαχπατζίδη στη διοίκηση αναμένεται ότι θα λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται και εγγυώνται την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ.

Η οικογένεια Σαχπατζίδη δικλείδα ασφαλείας για την αδειοδότηση

Τα κουκιά δεν βγαίνουν… Οι οικονομικές υποχρεώσεις από το παρελθόν είναι πάρα πολλές και μεταφέρονται διαρκώς στον επόμενο μήνα, αλλά τον Ιούνιο θα είναι αδύνατον πλέον αυτό. Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ έχουν αυστηροποιηθεί και οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ή στο στόχαστρο, εάν προτιμάτε. Τα αστεία τελείωσαν…

Είναι σαφές ότι απαράβατη προϋπόθεση αδειοδότησης του ΠΑΟΚ στην εξέταση του φακέλου του τον Ιούνιο, θα είναι η εξόφληση ή ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες κατά την τελευταία γενική συνέλευση ήταν 5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι για τον διακανονισμό του παραπάνω ποσού θα απαιτηθούν 1,5 με 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Για την εξεύρεση ενός τόσο σημαντικού ποσού οι λύσεις είναι λίγες και συγκεκριμένες:

- είτε η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αναζωογονήσει την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς, η οποία λόγω της καλπάζουσας κρίσης αναμένεται φέτος αισθητά μειούμενη. Ιδίως εάν δεν επιστρέψει ο ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ με την επίτευξη του μεγάλου στόχου στα πλέι οφ.

- είτε η ανεύρεση χρηματοδοτών, που θα βάλουν χρήματα στην αύξηση και θα συμμετάσχουν στο νέο διευρυμένο δ.σ. της ΠΑΕ που θα προκύψει τον Μάιο.

Εάν δεν συμβεί τίποτα από τα δυο, η οικογένεια Σαχπατζίδη αναμένεται ότι θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό», βοηθώντας στην κάλυψη του ποσού που είναι αναγκαίο για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, από την στιγμή που αναμείχθηκε και ενεργά, πλέον, στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι θεμελιώδους σημασίας και θα απαιτήσει σύντομα λύση. Και στην παρούσα φάση μιας παραπαίουσας αγοράς μόνο η οικογένεια Σαχπατζίδη μπορεί να την δώσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK