Η παράδοση με τους "μικρούς"

Είναι κοινώς γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ δίνει βαρύτητα στην προώθηση παικτών από τις ακαδημίες του. Με αφορμή το "ξεπέταγμα" του Στέλιου Κίτσιου, το Contra.gr θυμάται τους "μικρούς" που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια.

Η παράδοση με τους "μικρούς"

Ο Στέλιος Κίτσιου δείχνει ένα ιδιαίτερα καλό αγωνιστικό προφίλ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χουμπ Στέφενς και, συν τοις άλλοις, στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την Μάλτα βρήκε δίχτυα.

Ο 19χρονος διεθνής μπακ, ουσιαστικά, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε ο Στέφανος Αθανασιάδης τη σεζόν 2010-11 και έχτισαν οι Κώστας Σταφυλίδης και Έργκις Κάτσε. Θυμηθείτε τα κατορθώματά τους...

Στέφανος Αθανασιάδης: Μετά από δανεισμό στον Πανσερραικό, γύρισε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-11 και ο Μάκης Χάβος τον αξιοποίησε. Ο Κλάους εκείνη την περίοδο έπαιξε σε 28 ματς πετυχαίνοντας επτά γκολ και απέδειξε πως έχει τις δυνατότητες για να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Αναμφίβολα ανάμεσα στους υπόλοιπους νεαρούς της ομάδας, ήταν εκείνος που ξεχώρισε ετην εν λόγω σεζόν.

Κώστας Σταφυλίδης: Τη σεζόν 2010-11 δεν έκανε ούτε μία συμμετοχή, εν αντιθέσει με την επόμενη που "έγραψε" 20. Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν εκείνος που εμπιστεύτηκε τον, τότε 18χρονο, αριστερό μπακ, ο οποίος ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Το καλοκαίρι, μάλιστα, του 2012 τον αγόρασε η Λεβερκούζεν που την περυσινή αγωνιστική περίοδο τον είχε αφήσει δανεικό στον ΠΑΟΚ.

Έργκις Κάτσε: Ήταν ο "μικρός" του ΠΑΟΚ που πέρυσι είχε τον πιο ενεργό ρόλο από τους υπόλοιπους νεαρούς της ομάδας. Αφού έπαιξε ως δανεικός στην Αναγέννηση Επανωμής, γύρισε στο "δικέφαλο" τη σεζόν 2012-13 και "ξεπετάχτηκε" για τα καλά. Δικαίωσε τον Γιώργο Δώνη που τον εμπιστεύτηκε, είχε 41 συμμετοχές και αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος της σεζόν.

Στέλιος Κίτσιου: Πέρυσι έπαιξε σε 12 ματς, αλλά δεν θα μπορούσε να πει κανείς πως έκανε αίσθηση... Απεναντίας εφέτος είναι ο νεαρός του ΠΑΟΚ που έχει κάνει τη διαφορά. Ο Χουμπ Στέφενς του δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη, έχει παίξει βασικός σε όλα τα εφετινά παιχνίδια του δείχνοντας αγωνιστικό θράσος και αποκτώντας σιγά-σιγά ταυτότητα στο παιχνίδι του. Θεωρητικά ο Γιάννης Σκόνδρας θα είχε εύκολο έργο για να πάρει φανέλα βασικού, όμως, ο Κίτσιου του την έχει "κλέψει" αποδίδοντας ικανοποιητικά μέχρι στιγμής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK