Η πετυχημένη "συνταγή" του 4-3-3...

Ο ΠΑΟΚ πλέον πορεύεται με το 4-3-3 στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του και αυτό του "πάει"... O διπλασιασμός στον μέσο όρο σκοραρίσματος σε σχέση με το 4-4-2 αλλά και το απόλυτο νικών με το νέο σύστημα.

Η πετυχημένη "συνταγή" του 4-3-3...
donis.jpg INTIME SPORTS

O Γιώργος Δώνης με το... καλημέρα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει πρόθεση να πορευτεί η ομάδα με σύστημα 4-4-2. Αυτό χρησιμοποίησε ο "Δικέφαλος" για 18 παιχνίδια (πρωτάθλημα και Ευρώπη) και συγκεκριμένα μέχρι τον αγώνα με τον Λεβαδειακό αλλά η πτώση της απόδοσης των "ασπρόμαυρων" είχε σαν αποτέλεσμα ο Ελληνας τεχνικός να αλλάξει τα σχέδιά του στη συνέχεια και να αποφασίσει να ξεκινά η ομάδα με 4-3-3. Για πρώτη φορά αυτή η διάταξη "εφαρμόστηκε" για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό και η "συνταγή" μέχρι στιγμής έχει πετύχει.

Συγκεκριμένα ο "Δικέφαλος" έχει αγωνιστεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του με 4-3-3 μετρώντας μάλιστα ισάριθμες νίκες. Κι αν τα ματς με τον Αιγινιακό μπορεί να θεωρηθούν εύκολα, τότε σίγουρα οι αγώνες με τον ΠΑΣ και τον Πανθρακικό που είχαν βρει για τα καλά ρυθμό μέχρι να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ, ήταν θεωρητικά "ζόρικοι" για τους "ασπρόμαυρους". Οι οποίοι πάντως τα κατάφεραν στα συγκεκριμένα παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται ξεκάθαρα πως του "πάει" το 4-3-3 και η "γεμάτη" μεσαία γραμμή παίζει ρόλο στη καλύτερη ανάπτυξη έτσι ώστε είναι πιο παραγωγικός ο "Δικέφαλος".

Διπλασιάστηκε ο μέσος όρος τερμάτων...

Τι "λένε" σχετικά με αυτό οι αριθμοί; Ο ΠΑΟΚ με το 4-4-2 στα ματς που έπαιξε για Ελλάδα και Ευρώπη πετύχαινε μέσο όρο 1,44 τέρματα ανά ματς. Και πλέον αυτός έχει διπλασιαστεί στα παιχνίδια που ξεκίνησε με 4-3-3 καθώς στα τέσσερα ματς για Κύπελλο και πρωτάθλημα (στον αγώνα πάντως με τον Πανθρακικό ο Δώνης "γύρισε" το σύστημα και σε 4-4-2 σε κάποια στιγμή) έχει πετύχει 3 γκολ ανά αγώνα. Σημαντική διαφορά αν μη τι άλλο...

Οσο για την άμυνα; Εκεί υπάρχει μια μικρή πτώση. Με 4-4-2 ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 0.72 γκολ μέσο όρο, ενώ με 4-3-3 1 ανά ματς. Πάντως είναι γεγονός πως το νέο σύστημα του "Δικεφάλου" φαίνεται να του ταιριάζει, ενδεχομένως με τον Κώστα Κατσουράνη αλλά και την επιστροφή του ποιοτικού, Πάμπλο Γκαρσία να γίνει πιο παραγωγικός ο ΠΑΟΚ αφού οι δύο παίκτες μπορούν να είναι δημιουργικοί και να "μοιράσουν" παιχνίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK