Τούντορ: "Δεν σχολιάζω τα μεταγραφικά, αντέχω την πίεση"

Ο Ιγκόρ Τούντορ εμφανίστηκε προβληματισμένος από τους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα στους στόχους του, παρά την ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο (1-1), ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

Τούντορ: "Δεν σχολιάζω τα μεταγραφικά, αντέχω την πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κροάτη τεχνικού:

Για τους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς: "Είμαι προβληματισμένος από τους πολλούς τραυματισμούς. Το σκέφτομαι πολύ. Είναι αρκετοί τη δεδομένη χρονική περίοδο. Έχω κάποιες εξηγήσεις. Πρώτον, οι περισσότεροι μυϊκοί τραυματισμοί αφορούν συγκεκριμένους παίκτες. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούμε να κάνουμε αποθεραπεία, γιατί έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια.

Το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε ημέρα. Πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση. Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο, γιατί μερικοί κάποια πράγματα δεν επηρεάζονται. Θα ήταν προτιμότερο να παίζουμε από Κυριακή σε Κυριακή, κι όχι μεσοβδομάδα για να έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουράζουμε παίκτες".

Για τη διαφορά στην απόδοση της ομάδας του από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: "Ήταν ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα του ΠΑΟΚ την εφετινή σεζόν. Το μόνο που είπα στους παίκτες μου ήταν να μπούμε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία για 30 λεπτά, αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρία. Πέτυχε το γκολ από στημένη φάση, κι όχι από τελική προσπάθεια. Ούτε εμένα μου άρεσε που ο Ατρόμητος ανέλαβε τα ηνία, αλλά σε κάποιες στιγμές των αγώνων πρέπει να αμύνεσαι και να χτυπάς στην κόντρα επίθεση. Ο αντίπαλος πέτυχε γκολ με μία ευκαιρία. Επίσης, δεν θέλω να ψάχνω δικαιολογίες αλλά όταν δύο από τους καλύτερους παίκτες αποχωρούν με τραυματισμό (σ.σ. Ζάιρο, Ροντρίγκες) είναι λογικό να επηρεαστεί το παιχνίδι".

Για τα πολλά γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις: "Δουλεύουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τον συγκεκριμένο τομέα. Πρέπει να "μελώσουμε" και εμείς και οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Παράλληλα όμως, απ' τη στιγμή που δημιουργείς πρέπει να τελειώνεις το παιχνίδι. Διαφορετικά, γνωρίζεις πως μέσα στο παιχνίδι ο αντίπαλος θα έχει τις ευκαιρίες του για να πετύχει το γκολ. Όταν αμύνεσαι, δεν αμύνεσαι με 2-3 παίκτες, αλλά με 10. Γι' αυτό λέω πως χρειάζεται και εμπειρία για να διαχειριστείς τις στημένες φάσεις'.

Για την απόδοση του Βελλίδη: "Ξέραμε πως είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα, αλλά έχει την στήριξη μας. Μην ξεχνάμε πως είναι σε μία καινούργια ομάδα, σ' ένα νέο περιβάλλον. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για μία ισχυρή προσωπικότητα, έναν ηγέτη".

Για το αν είναι άτοπο να συζητάει η ομάδα για τη δεύτερη θέση απ' τη στιγμή που έχει τόσους άπειρους παίκτες: "Οι ποδοσφαιριστές παίζουν στον ΠΑΟΚ και γνωρίζουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Είμαστε μέσα στα πλέι οφ, αλλά και στο Κύπελλο, έχοντας πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο της ομάδας του: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο. Είμαι σίγουρος πως όταν έρθουν τα πλέι οφ θα είμαστε μία υπολογίσιμη δύναμη. Στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος δεν αξίζαμε να χάσουμε. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, κυριαρχήσαμε και πραγματοποιήσαμε πολύ καλές εμφανίσεις. Εν αντιθέσει μ' αρκετά παιχνίδια της περυσινής σεζόν".

Για το αν υπάρχει διάσταση απόψεων στα μεταγραφικά ζητήματα με τη διοίκηση: "Δεν θέλω να σχολιάσω. Αυτά τα πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στην ομάδα. Έχω ήδη απαντήσει για τις μεταγραφές. Δεν είναι δική μου δουλειά".

Για τις αποδοκιμασίες: "Είναι φυσιολογικό. Ο προπονητής είναι ο πρώτος που βγαίνει μπροστά. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μπορώ να διαχειριστώ αυτή την πίεση. Δουλεύουμε όλοι σκληρά για να είναι ο ΠΑΟΚ καλός στα πλέι οφ".

Για το αν χρειάζεται ειδική προετοιμασία για τα πλέι οφ: "Υπάρχει ένα διάστημα δύο εβδομάδων ανάμεσα στο τέλος του πρωταθλήματος και την έναρξη των πλέι οφ που μπορείς να διαχειριστείς το έμψυχο δυναμικό. Πρέπει να σκεφτόμαστε πως υπάρχουν 30 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση".

Για την απόκτηση του Δημήτρη Χατζηισαΐα: "Δεν θέλω να σχολιάσω τις μεταγραφές".

Δείτε το VIDEO της συνέντευξης Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με μια αγωνιστική και πρόστιμο κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ

Το γκολ του Ατρομήτου και οι διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK