H ταμειακή διευκόλυνση και η ρωσική τράπεζα

Θέμα ταμειακής διευκόλυνσης της ομάδας, με ένα ποσό γύρω στο 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεών της, έθεσε στον Ιβάν Σαββίδη η διοίκηση του Ζήση Βρύζα. Ο ομογενής επιχειρηματίας απάντησε θετικά, υποσχόμενος ότι εντός 10 ημέρων θα καταβάλει τα χρήματα και θα τα μετοχοποιήσει όταν "ανοίξει" η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα μέσα Μαϊου.

H ταμειακή διευκόλυνση και η ρωσική τράπεζα

Τα χρήματα θα κατατεθούν προσωρινά με την μορφή δανείου και θα εγγραφεί ο Σαββίδης ως πιστωτής στα λογιστικά βιβλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παράλληλα, έχει στείλει νομικούς και φοροτεχνικούς του στα γραφεία της Τούμπας και ελέγχουν τα βιβλία της εταιρείας, με την προοπτική της εξαγοράς στην συνέχεια του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, εφόσον συμφωνούν τα οικονομικά δεδομένα με την επίσημη ενημέρωση που έχει λάβει από την διοίκηση.

Απαιτούνται 12. εκατ. για την πλειοψηφία

Η νέα αύξηση κεφαλαίου θα είναι της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, όσα, δηλαδή, και τα αρνητικά κεφάλαια της εταιρείας. Συνεπώς, θα απαιτείται συνολικά η καταβολή περίπου 12 εκατ. ευρώ από τον Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Σήμερα, Πέμπτη, οι απεσταλμένοι του Σαββίδη προσκόμισαν στην διοίκηση της ΠΑΕ και ένα έγγραφο Ρωσικής τράπεζας το οποίο χαρακτηρίζει τον ομογενή επιχειρηματία και πολιτικό φερέγγυο πελάτη της, χωρίς περαιτέρω στοιχεία.

Η οικονομική επιφάνειά του είναι αναμφισβήτητη, αλλά η υλοποίηση του έγγραφου ενδιαφέροντος που έχει καταθέσει στην ΠΑΕ για την αγορά των μετοχών θα αποδειχθεί μόνο όταν κάνει το πρώτο βήμα, προβαίνοντας στην ταμειακή διευκόλυνση για την οποία δεσμεύτηκε εντός 10 ημερών.

Θέμα αξιοποίησης γηπέδου εγείρει ο Καμπάνης

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Γιάννη Καμπάνη. Έχει προσκομίσει επιστολή του υποκαταστήματος της Εθνικής στο Λονδίνο με την οποία βεβαιώνεται ότι διαθέτει τις καταθέσεις των πέντε εκατ. ευρώ που ζητούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και σ’ αυτόν θα προταθεί ως κίνηση καλής θέλησης η άμεση συνεισφορά του στην ομάδα με ένα ποσό άμεσα, το οποίο θα έχει την δυνατότητα μετοχοποίησής του μόλις ξεκινήσει η νέα αύξηση. Ο Καμπάνης έχει εγείρει και θέμα συζητήσεων με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή για την αξιοποίηση του γηπέδου, κάτι που προς το παρόν δεν αξιώνει η πλευρά Σαββίδη.

Αυτή την στιγμή η οικογένεια Σαχπατζίδη διαθέτει το 18% των μετοχών και ακολουθεί ο Βασίλης Παγώνης με 16%. Ακόμα και 2 εκατ. ευρώ, εάν βάλει προκαταβολικά κάποιος από τους Σαββίδη ή Καμπάνη, με την μορφή ταμειακής διευκόλυνσης, θα είναι εν δυνάμει πρώτος τη τάξη μέτοχος της εταιρείας, αφού αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 20% των μετοχών. Η διοίκηση Βρύζα αναμένει τις επόμενες μέρες την έμπρακτη απόδειξη των προθέσεων των δυο ενδιαφερομένων επενδυτών.

- Στα αγωνιστικά το μόνο πρόβλημα στις προπονήσεις είναι ο Κοστίν Λαζάρ ο οποίος συνεχίζει και έχει ενοχλήσεις στο οπίσθιο μηριαίο και βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK