"Κακώς αφαιρέθηκαν οι βαθμοί απ' τα πλέι οφ"

Ο νομικός και πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου, Πέτρος Καϊμακάμης μίλησε για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ καθ' υπέρβαση εξουσίας αποφάσισε να αφαιρεθούν οι βαθμοί του δικέφαλου από τα πλέι οφ.

"Κακώς αφαιρέθηκαν οι βαθμοί απ' τα πλέι οφ"
INTIME SPORTS

Ακόμα πρόσθεσε ότι θα έπρεπε πρώτα να ανακοινωθούν οι ποινές και κατόπιν να επικυρωθεί η βαθμολογία και να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα είπε στον στον "Sentra 103,3":

Για την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ: «Κακώς και καθ' υπέρβαση εξουσίας η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ είπε ότι οι βαθμοί (σ.σ.: του ΠΑΟΚ) θα κρατηθούν από τα πλέι οφ. Θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με το άρθρο 55 να ζητήσει από την ομοσπονδία να επιλύσει την ασάφεια ή το κενό του νόμου.

Η συμπλήρωση αυτής της απόφασης δεν βασίζεται σε άρθρα του Π.Κ της ΕΠΟ ή του νόμου. Δεν το προβλέπει κάποιος κανονισμός.

Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έπρεπε να επιλυθεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή. Θα έπρεπε οίκοθεν η επιτροπή να αποφανθεί από πού θα κρατηθούν βαθμοί. Αλλιώς θα έπρεπε να παραπεμφθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και εκείνο να αποφανθεί.

Δεν μπορεί κατά την άποψή μου να αφαιρεθούν βαθμοί από το περσινό πρωτάθλημα γιατί επικυρώθηκε η βαθμολογία, ούτε από τα πλέι οφ γιατί είναι ειδική βαθμολογία και δεν προσμετράται στο επόμενο πρωτάθλημα.

Αυτό θα το έλυε κυριαρχικά το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Νομίζω ότι όποια ομάδα ενδιαφέρεται μπορεί να πάει ακόμα στην ΕΠΟ και να της πει ότι υπάρχει κενό νόμου. Εφόσον νομοθετεί η ΕΠΟ αυτή θα αποφασίσει αν θα πρέπει τότε να αφαιρεθούν οι βαθμοί.

Δεν θα έπρεπε να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας, γιατί θα έπρεπε να επιλυθούν όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν και μετά να ξεκινούσαν τα πλέι οφ».

Για το θέμα της βίας είπε: «Εχω άλλη άποψη. Η πηγή της βίας δεν ανήκει στις ΠΑΕ. Είναι θέμα της πολιτείας να προστατέψει τα αγαθά που δικαιούται κάθε πολίτης. Η κρατική εξουσία δεν παραχωρείται. Η αρμοδιότητα είναι της πολιτείας. Οι ΠΑΕ πληρώνουν φόρο και μεγάλο μάλιστα για να προστατεύονται».

News 24/7

24MEDIA NETWORK