Αθανασιάδης: "Θέλω έναν τίτλο το 2013"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ, το μυστικό του όμορφου γκολ που σημείωσε και τον τίτλο που έχει ανάγκη ο σύλλογος.

Αθανασιάδης: "Θέλω έναν τίτλο το 2013"
INTIME SPORTS

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε δηλώσεις στο OlaPAOK.gr για την πορεία του Δικεφάλου στον πρώτο γύρο, τονίζοντας ότι προσδοκά σε ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κλάους Αθανασιάδη

Για το παιχνίδι με τα Γιάννινα: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίσαμε μια αξιόλογη ομάδα, σε έναν αγωνιστικό χώρο που δε βοηθάει. Θέλαμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τέτοια αποτελέσματα μας δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Υπάρχει και βαθμολογικό κέρδος, αφού με τους τρεις πόντους που πήραμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας".

Για το γεγονός ότι με τη νίκη στα Γιάννινα διατηρήθηκε η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό: "Υπάρχει και αυτή η πλευρά. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ναι αποκτήσουμε μια καλή διαφορά που θα είναι πολύ χρήσιμη όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, Μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα".

Για το πώς σχολιάζει το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρία γκολ με τέσσερις ευκαιρίες: "Είναι θέμα συγκέντρωσης, ικανότητας και θέλησης. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι και το δείξαμε διότι όταν έχεις τέτοιο ποσοστό ευστοχίας σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος και συγκεντρωμένος στο στόχο της νίκης. Είναι καλό στατιστικό που μας ικανοποιεί διότι δείχνει αποτελεσματικότητα".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρία γκολ στην τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος: "Αυτό κάνει την επίδοσή μας ακόμα πιο σημαντική. Πριν από το παιχνίδι, γνωρίζαμε οτι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα προσεκτική, διαβασμένη και σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο. Όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους, ξέρει ότι θα πρέπει να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσεις, διότι ίσως να μην είναι πολλές".

Για το αν έπαιξε ρόλο για τη νίκη και η αλλαγή της διάταξης σε 4-3-3: "Το συγκεκριμένο σύστημα το δουλεύουμε από την αρχή της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα δεδομένα. Το ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε είναι καθαρά θέμα προπονητή και εμείς θα προσπαθούμε κάθε φορά να το εφαρμόζουμε".

Για τη δήλωση του Δώνη ότι ακόμη δεν έχει εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ που θέλει: "Είναι θέμα δουλειάς, πίστης και επιμονής σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Δεν έρχεται τίποτα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε σημαίνει τίποτα αν πάμε καλά σε ένα παιχνίδι".

Για την έλευση του Κατσουράνη στην ομάδα και την υποδοχή του: "Αποτελεί στήριγμα για πολλούς από τους νεαρούς. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με μεγάλη εμπειρία τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει... Είμαστε κάποια παιδιά που τον γνωρίζουμε από την εθνική και αυτό βοηθά και εμάς και εκείνον".

Για το αν είναι καλή συγκομιδή οι 31 βαθμοί που συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο: "Εγώ θέλω να διεκδικήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος από τους βαθμούς που έχουμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα".

Για το τι θα ήθελε να αλλάξει και τι να κρατήσει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα: "Αυτό που θα αλλάζαμε όλοι, είναι η Ευρώπη. Ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει το καλοκαίρι και δεν μπορέσαμε να τον πετύχουμε. Μας έχει πειράξει όλους. Η δεύτερη θέση στη βαθμολογία και η διαφορά που έχουμε με τον Ολυμπιακό είναι κάτι θετικό και μακάρι από εδώ και στο εξής να βελτιωθούμε".

Για το αν το γκολ σε τετ-α-τετ που σημείωσε είναι θέμα δουλειάς ή ταλέντου: "Γνώριζα ότι στα τελειώματα χρειάζομαι δουλειά και δουλεύω πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα στη προπόνηση προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό το τομέα, και χαίρομαι όταν βγαίνει και στα παιχνίδια. έχω πετύχει παρόμοιο γκολ και στην προπόνηση".

Για την κάθετη πάσα που του έβγαλε ο Κάτσε στη φάση που ο ίδιος σκόραρε: "Ήταν όντως μια εξαιρετική πάσα από τον Κάτσε και πραγματικά τον ευχαριστώ. Είναι ένας από τους λίγους παίκτες που μπορεί να βγάλει τέτοιες πάσες".

Για το τι κρατά από το 2012 και πιο γκολ που σημείωσε ξεχωρίζει: "Κρατώ την ευρωπαϊκή μας παρουσία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι και για εμάς τους παίκτες και για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Τώρα, όσον αφορά το δικό μου γκολ, με βρίσκεις απροετοίμαστο, δε μου έρχεται κάποιο. Ίσως το γκολ με τον Άρη διότι δεν έχω πετύχει άλλο παρόμοιο".

Για το τι θα 'θελε μέσα στο 2013: "Να έρθει ένας τίτλος. Το χρειαζόμαστε πολύ και εμείς και ο κόσμος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK