"Κλείνει" τη Θέρμη σε ένα μήνα ο Ιβάν

Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα του διαγωνισμού για το αθλητικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Κλείνει" τη Θέρμη σε ένα μήνα ο Ιβάν

Εξέλιξη παρουσίασε χθες, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Θέρμης, το ζήτημα του διαγωνισμού που αφορά τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή. Μία εβδομάδα μετά τον ορισμό της τριμελούς ειδικής επιτροπής που θα τρέξει δημοπρατήσεις και διαγωνισμούς του Δήμου Θέρμης, χθες εγκρίθηκε η εκμίσθωση της έκτασης των 203 στρεμμάτων που προορίζονται για την δημιουργία αθλητικού κέντρου από τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ καθορίστηκαν και οι όροι διακύρηξης της δημοπρασίας.

Η έγκριση δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς τρεις δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν αρνητικοί, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε υπέρ αλλά ζητώντας μία σειρά από όρους που θα διασφαλίζουν τον Δήμο.

Η συνέχεια

Τα επόμενα βήματα προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός και να τελειώσει η γραφειοκρατική διαδικασία ώστε στη συνέχεια να μπουν μπουλντόζες είναι τα εξής: Σήμερα καθαρογράφεται η απόφαση η οποία θα πάει στην Περιφέρεια για έγκριση. Μετά από περίπου μία εβδομάδα θα ανοίξει ο διεθνής διαγωνισμός και η τριμελής επιτροπή που όρισε ο Δήμος Θέρμης θα μαζέψει τις προσφορές των ενδιαφερομένων. Σύμφωνα με όσα είχαν συζητηθεί πριν λίγους μήνες ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να καταθέσει μία προσφορά 100.000 ευρώ ετησίως προκειμένου να μισθώσει την έκταση και να δημιουργήσει το αθλητικό κέντρο στο οποίο θα στεγάζεται και ο ΠΑΟΚ.

"Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον από τον Ιβάν Σαββίδη;"

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι μία ατάκα που χρησιμοποίηση ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, στο χθεσινό ΔΣ ("υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον από τον Ιβάν Σαββίδη;"), δημιούργησε την αίσθηση ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ξανασκέφτεται και το έχει εκμυστηρευτεί στον κ. Παπαδόπουλο. Ωστόσο, ο τελευταίος διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη και το σχολιό του προήλθε απλά απο κάποια δημοσιεύματα που διαβάζει στον Τύπο, χωρίς κάτι τέτοιο, όμως, να προκύπτει ως πληροφόρηση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK