Μαλεζάς: "Είμαι στεναχωρημένος, όχι χολωμένος"

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε στο Euro 2012 τοποθετήθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς. Τι δήλωσε για το μέλλον του και την οικονομική κατάσταση των ομάδων.

Μαλεζάς: "Είμαι στεναχωρημένος, όχι χολωμένος"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: "Είναι κουραστικό αυτό που βιώνουμε, αν και μας έχει γίνει συνήθεια. Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν κάποιες ομάδες πέφτουν, γιατί αυτό μπορεί να τραβήξει κι εσένα προς τα κάτω".

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ματς με την Τσβόλε: "Αυτό που είδαμε όλοι ήταν μία ομάδα που ήξερε καλά τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Μία ομάδα που δεν έπαιζε απλά για να περάσει την μπάλα προς την άμυνα του αντιπάλου, αλλά είχε σχέδιο για να πετύχει κάτι τέτοιο. Γι« αυτό και ήρθε φυσιολογικά αυτό το σκορ, αφού και η απόδοση ήταν πολύ καλή. Είναι αλήθεια ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν φάνηκε πως παίζει μία ομάδα που τώρα "χτίζεται". Ηταν μία καλά δουλεμένη ομάδα, οι παίκτες της οποίας ήθελαν να αποδείξουν πολλά".

Για το ότι φέτος υπολογίζεται για πρώτος στόπερ: "Για να θεωρήσω πρώτο τον εαυτό μου θα πρέπει να το δείξω στο γήπεδο και όχι μέσα από λόγια. Από εκεί και πέρα τις προηγούμενες χρονιές με βοήθησε το ότι δούλεψα πολύ και πίστεψα στον εαυτό μου. Είχα όμως και εγώ παίκτες δίπλα μου, που μου έδιναν το σωστό παράδειγμα και μου έδειχναν ποιος είναι ο σωστός δρόμος. Εγώ θα έλεγα να μη λέμε τώρα ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος".

Για την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν: "Αρχικά πρέπει να πω ότι ξεκουραστήκαμε. Κυρίως ψυχολογικά και μετά σωματικά. Από εκεί και πέρα είναι και ευθύνη των γυμναστών να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Πιστεύω ότι καθαρό μυαλό θα έχουμε και από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά στη φυσική κατάσταση".

Για τον ρόλο των αρχηγών στην ομάδα: "Είχαμε πράγματι οικονομικά προβλήματα. Μακάρι ο προπονητής να βγει αληθινός σε αυτό που λέει και να μην ασχολούμαστε. Μακάρι ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής να τα καταφέρουν και να βρουν λύσεις. Είναι κουραστικό αυτό που βιώνουμε, αν και μας έχει γίνει συνήθεια".

Για το αν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ: "Αυτό τώρα δεν με αγχώνει περισσότερο από το να αποδείξω ότι πρέπει να παίξω. Οσο περνάει ο καιρός, όμως, θα με απασχολήσει".

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν: "Δεν ισχύει ότι ο ΠΑΟΚ λύγισε στο δεύτερο μισό. Μέχρι την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ διεκδικούσαμε την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα στην χρονιά, πάντως, ίσως κάποια στιγμή επηρέασε η κούραση. Ισως κάποια άλλη στιγμή επηρέασε το ότι είχαμε εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ".

Για τον ανταγωνισμό στην θέση του: "Θα μας κάνει καλύτερους. Ο ένας θα τραβήξει τον άλλον σε πιο υψηλό επίπεδο".

Για το οτι δεν έπαιξε με την Εθνική στο EURO: "Είμαι στενοχωρημένος, όχι όμως και χολωμένος. Οποιοσδήποτε όταν δεν αγωνίζεται στεναχωριέται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρακαλάς να μην πάει καλά η ομάδα ή κάτι άλλο κακό. Ειδικά στις Εθνικές, η επιτυχία της ομάδας είναι δεδομένο ότι θα έχει αντίκτυπο και σε όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές".

Για την Εθνική Νέων: "Αυτό που κατάφεραν τα παιδιά αυτά είναι τεράστιο. Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές άλλων χωρών που συμμετείχαν σε αυτά τα πρωταθλήματα και όπως είπαμε εμείς δεν δίνουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι και τις περασμένες χρονιές ελληνικές ομάδες έφταναν σε τελικούς, αλλά μετά δεν στηρίζονταν από τους συλλόγους τους".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες: "Οχι, δεν χαίρομαι. Με στενοχωρεί πάρα πολύ όταν κάποιες ομάδες πέφτουν, γιατί αυτό μπορεί να τραβήξει κι εσένα προς τα κάτω. Οπως ο ένας μπορεί να παρασύρει τον άλλο θετικά, έτσι μπορεί να γίνει και το αντίστροφο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK