Μετ' εμποδίων στην Ευρώπη

Μετ' εμποδίων προετοιμάζει τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης για το πρώτο ματς στην Ευρώπη. Οι τελευταίες αποχωρήσεις επιδείνωσαν την κατάσταση και στο Ισραήλ αναγκαστικά θα παραταχθεί μια ομάδα "αποψιλωμένη".

Μετ' εμποδίων στην Ευρώπη

Τα κουκιά για την 11άδα είναι μετρημένα και λόγω της έλλειψης εναλλακτικών επιλογών το βασικό σχήμα μοιάζει με ανοικτό βιβλίο. Ο νεοαποκτηθείς Κουμαλό θα είναι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον νεαρό Κατσικά και ο Θεός βοηθός… Παίζουν μαζί εδώ και μόλις 20 μέρες και ο βαθμός ομοιογένειάς τους είναι αυτονόητα πολύ χαμηλός.

Δεξί μπακ θα είναι ο αμυντικά προβληματικός Ετό, γι' αυτό στην άλλη πλευρά πιθανότατα ως αντίβαρο ο Δώνης θα προτιμήσει τον δυναμικό Σταφυλίδη, εάν ο τελευταίος ξεπεράσει ένα πρόβλημα που έχει στο γόνατο. Τερματοφύλακας φυσικά μετά την αποχώρηση του Κρέσιτς θα είναι ο Γλύκος.

Στα αμυντικά χαφ δεν υπάρχουν άλλοι για ένα ευρωπαϊκό ματς εκτός από τον Γκαρσία και τον Λαζάρ, όπως και στα άκρα, όπου δεξιά θα τοποθετηθεί ο Γεωργιάδης και αριστερά ο Ρομπέρ, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην δυάδα της επίθεσης και τον Γιάννου στον πάγκο μαζί με τον Λίνο και τους πιτσιρικάδες (ο Φωτάκης είναι ακόμα ανέτοιμος).

Και μόνο από το ποιοι θα κάθονται στον πάγκο φαίνεται η ένδεια του ρόστερ, το οποίο χρειάζεται άμεσα ισχυροποίηση με τις μεταγραφές που έχουν ήδη αργήσει πολύ, ένεκα του οικονομικού προβλήματος, το οποίο οδήγησε και σε επιπόλαιες κινήσεις, όπως η περίπτωση Μπανγουρά.

Ο αντικαταστάτης του Μαλεζά και οι άλλοι…

Η απόκτηση του αντικαταστάτη του Μαλεζά είναι θέμα χρόνου, θα είναι ξένος, αλλά το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει ακόμα. Το κασέ για τον αριστερό χαφ, που αναμένεται από την αρχή του καλοκαιριού, μετά το 1,5 εκατ. που εκταμιεύτηκε από την Λεβερκούζεν για την παραχώρηση του Σταφυλίδη, ανέβηκε για να ανέβει και η ποιότητά του. Γίνονται, πλέον, τελικές επαφές με στόχους ετησίου κασέ 300.000 έως 350.000 ευρώ.

Τέλος, ένας τερματοφύλακας είναι πλέον απαραίτητος. Υπάρχει ο Γιακουμής, αλλά ένα ντουέτο με δυο άπειρους σε μεγάλα παιχνίδια γκολκίπερ είναι παρακινδυνευμένο. Ο Σηφάκης είναι ο πρώτος στόχος, αλλά έχει ως προτεραιότητα ομάδα του εξωτερικού. Εξετάζεται και η περίπτωση του Κωνσταντόπουλου. Ως εκ τούτου ακόμα η υπόθεση ανεύρεσης γκολκίπερ είναι ρευστή.

Η ουσία είναι ότι φτάσαμε στα τέλη Ιουλίου και όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές, αλλά συνεχίζουν να φεύγουν παίκτες και να υπάρχουν εκκρεμότητες (Σαλπιγγίδης), με αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή του αγωνιστικού σχεδιασμού σε καθημερινό επίπεδο, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως δυσχερές έργο του Δώνη για την διατήρηση μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK