Οι παίκτες που έλαβαν μέρος σε Euro

Ο ΠΑΟΚ είχε πάντα στην εθνική ομάδα παίκτες που είτε τίμησαν τη φανέλα του σε κάποια στιγμή της καριέρας τους είτε του ανήκαν την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι παίκτες που έλαβαν μέρος σε Euro

Την Παρασκευή (08/06) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πέσει για τέταρτη φορά στη μάχη ενός Euro και σε αυτή του την προσπάθεια θα έχει την συμπαράσταση τεσσάρων παικτών του "δικεφάλου": του Κώστα Χαλκιά, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, του Γιώργου Φωτάκη και του Στέλιου Μαλεζά.

Σκηνικό γνώριμο αφού σε όλα τα προηγούμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα υπήρχε έντονο το "ασπρόμαυρο" στοιχείο, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 1980. Τότε είχαν δώσει το "παρών" οι Γιώργος Κωστίκος, Χρήστος Τερζανίδης, Κώστας Ιωσηφίδης, Γιώργος Κούδας, Γιάννης Δαμανάκης και Γιάννης Γούναρης.

Το επόμενο Euro που συμμετείχε η εθνική ομάδα ήταν το αξέχαστο της Πορτογαλίας, στο οποίο συμμετείχαν δύο παίκτες που προέρχονταν από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και ήταν από τους κύριους εκφραστές της μεγάλης επιτυχίας. Ο λόγος για τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα. Εξάλλου, στη "χρυσή" ομάδα του 2004 ανήκαν και οι Βενετίδης, Καφές, Γεωργιάδης, Λάκης που φόρεσαν τη φανέλα του "δικεφάλου".

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, τέλος, το εθνόσημο στο στήθος φόρεσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος έπαιξε για 86 λεπτά στο παιχνίδι με την Ισπανία. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος το ίδιο καλοκαίρι μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK