ΠΑΟΚ-Ιντερ 0-0 (VIDEO)

Στο τελευταίο -και πιο δυνατό- φιλικό πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Ιντερ στην Τούμπα δείχνοντας υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι ο Δικέφαλος του Βορρά.

ΠΑΟΚ-Ιντερ 0-0 (VIDEO)

Ο Αγγελος Αναστασιάδης προτίμησε στο ξεκίνημα του αγώνα να παρατάξει τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 3-5-2, έχοντας στην γραμμή κρούσης τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, στην άμυνα τους Τζαβέλλα, Κατσικά και Σκόνδρα, στα άκρα τους Ρατς (αριστερά) και Κίτσιου (δεξιά) και στα χαφ τους Μαντούρο, Τζιόλη και Γκολάσα.

Μόλις στο 3' ο Κίτσιου σέντραρε, η μπάλα κόντραρε, ο Χαντάνοβιτς έχασε την φάση, ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να επωφεληθεί αλλά το σουτ του διεθνούς επιθετικού από κοντινή απόσταση κόπηκε από τους αμυντικούς της Ιντερ. Ο ΠΑΟΚ πίεζε ψηλά και στο 5' ο Κλάους έβαλε κόντρα στον Χαντάνοβιτς πάνω στο ελεύθερο βολέ, όμως, η μπάλα βρήκε, απλώς, πάνω στο σώμα του και έφυγε άουτ.

Η μπάλα στη συνέχεια κυκλοφορούσε αρκετά στο κέντρο, ενώ στο 16' ο Τζαβέλλας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρανόκια. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι η ομάδα που έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Στο 19' ο Ρατς σέντραρε, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ο Γκολάσα στο 22' γέμισε στα καρέ της Ιντερ, ο Ντ' Αμπρόσιο έσπρωξε τον Αθανασιάδη, όμως, ο Τριτσώνης έδειξε παίζεται παρά τις διαμαρτυρίες του Κλάους. Οσο περνούσε η ώρα ο Δικέφαλος ελευθερωνόταν όλο και πιο πολύ στον αγωνιστικό χώρο και στο 24' κέρδισε το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Μετά το τάιμ άουτ στο 25' η Ιντερ κέρδισε μερικά μέτρα στο γήπεδο αλλά και πάλι την καλή φάση την δημιούργησε ο ΠΑΟΚ. Ο Μαντούρο “τρύπησε” την άμυνα της Ιντερ με κάθετη πάσα, ο Σαλπιγγίδης έφυγε κατά μέτωπο, σούταρε, όμως, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε στη γωνία του. Στο 39' ο Χερνάνες σούταρε, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ στο 45' ο Κόβασιτς δέχτηκε την κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα από πίσω στον Κίτσιου. Ακολούθησε ένα σουτ του Κίτσιου που δεν ανησύχησε τον Χαντάνοβιτς στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Μ΄ Βιλά στο 49' είδε την τρίτη κίτρινη κάρτα του ματς, μετά από τάκλιν στον Σαλπιγγίδη. Από το 50' και έπειτα οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές, αλλά το παιχνίδι δεν έχασε τον ρυθμό του. Ελειπαν, πάντως, οι φάσεις.

Στο 60' ο Ναγκατόμο ελίχθηκε ωραία πλάγια έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, όμως, η μπάλα κατευθύνθηκε πάνω την εστία του Γλύκου. Ο Σκόνδρας στο 63' βρέθηκε σε θέση βολής λίγα μέτρα έξω από τα καρέ της Ιντερ, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Ακολούθησε στο 65' επέλαση και σέντρα του Οσβάλντο, η μπάλα κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Τζαβέλλα, ενώ στο 66' ο Ρανόκια αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κατσικά. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα, απόρροια και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Θεσσαλονίκη.

Σχόλιο

Η δουλειά του Αγγελου Αναστασιάδη αρχίζει να φαίνεται και ο ΠΑΟΚ αποκτά σταδιακά ταυτότητα. Κόντρα στην Ιντερ απέδειξε ότι θα είναι μία ομάδα που θα χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια από τον αντίπαλο για να “λυγίσει”, όντας ένα σύνολο που έχει ομαδική λειτουργία, τόσο όταν επιτίθεται, όσο και όταν αμύνεται. Ο Μαντούρο εξελίσσεται σε “εγκέφαλο” του Δικεφάλου, έχοντας και σε αυτό το παιχνίδι στο ενεργητικό του μερικές πάσες που φανερώνουν την ποιότητά του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (77' Τζανδάρης), Κατσικάς (77' Ποζατζίδης), Σκόνδρας (78' Παναγιωτούδης), Τζαβέλλας (68' Βίτορ), Ρατς (70' Σπυρόπουλος), Τζιόλης (57' Κάτσε), Μαντούρο (68' Σαββίδης), Γκολάσα (51' Μάρτενς), Σαλπιγγίδης (64' Κουλούρης), Αθανασιάδης (35' Περέιρα)

Ιντερ: Χαντάνοβιτς (68' Καρίσο), Ζόναθαν, Χουάν Ζέσους (87' Σιλβέστρ), Ικάρντι, Κόβασιτς, Βίντιτς (68' Αντρεόλι), Ρανόκια, Ντ' Αμπρόσιο (56' Οσβάλντο), Ναγκατόμο (79' Ομπι), Χερνάνες (79' Γκουαρίν), Μ' Βιλά

TO LIVE ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK