Σαββίδης: "Ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και η Παναγιά"

Συνέντευξη με απίστευτες ατάκες, παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης στην ΕΡΤ3.

Σαββίδης: "Ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και η Παναγιά"

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα λάθη του, στην περσινή καταστροφική χρονιά, στον Αναστασιάδη και τον Τούντορ, στα ύποπτα ματς, αλλά και σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον Δικέφαλο.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη ήττα από τη Λοκομοτίβα, στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ξεκαθάρισε πως: " Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμπεριφερθεί όπως συμπεριφερόταν. Οι απαράδεκτες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον ΠΑΟΚ". Η απάντησή του ουσιαστικά ήταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το επεισόδιο με Λούκας και Περέιρα.

"Άμυνά μας η Παναγιά"

Όταν η συζήτηση πήγε στον Άγγελο Αναστασιάδη, ο κ. Σαββίδης είπε: "Η Ελλάδα είναι πολύ ιδιόμορφη σαν χώρα. Ο δημοσιογράφος ξυπνάει το πρωί και σκέφτεται: τι να γράψω; Και πολλές φορές γράφει ανυπόστατα πράγματα. Για παράδειγμα, πέρυσι. Εγώ απαιτούσα να κάνουμε μεταγραφές. Ο Αναστασιάδης έλεγε πως δε χρειάζεται ποδοσφαιριστές, πως όλα τα παλικάρια είναι μια χαρά. Εγώ ανταπαντούσα: δε βλέπω να έχουμε άμυνα. Μου έλεγε: η Παναγία θα είναι η άμυνά μας. Όμως, δεν μπορώ να πω τίποτα κακό γι' αυτόν τον άνθρωπο. Είναι πάρα πολύ πιστός ΠΑΟΚτζης. Το λάθος ήτανε πως εγώ επιθυμούσα να τον ανεβάσω στο θρόνο του ΠΑΟΚ, αλλά δεν καταλάβαινε την πρόθεσή μου".

"Έλεγαν στους παίκτες 'κλείστε το στόμα'"

Κληθείς να σχολιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται καθαρότητα και νέες δραστηριότητες. Εάν παρόμοιες συμπεριφορές συνεχίζονται ποιο είναι το νόημα να φέρω ακριβούς παίκτες; Θα θυμάστε το Ολυμπιακός-Βέροια. Είχα μεγάλη έκπληξη τότε. Οι άνθρωποι πριν το παιχνίδι έλεγαν είτε θα συμβεί αυτό, είτε θα διώξουν τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ακατανόητο.

Υπήρχαν διαιτητές οι οποίοι στους δικούς μας παίκτες έλεγαν "κλείστε το στόμα". Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ο εισαγγελέας λέει το ένα, ο παρατηρητής λέει το ίδιο, όλοι το λένε και παρόλα αυτά δημιουργείται η αίσθηση ότι προχωράμε. Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικούς μεθόδους, έτσι όπως το έκαναν οι αθηναϊκές ομάδες. Μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα 30 βαθμοί είναι στην τσέπη τους. Πως είναι επιτρεπτό σχεδόν σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί παίκτες; Εμείς ζητάμε να προσέξουν αυτό το σημείο. Αυτό καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν αγόραζε παιχνίδια και στο γήπεδο δεν ξεγελάει τον κόσμο. Εάν δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, χάναμε... Στην Ελλάδα δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι ξέρουν το σενάριο. Ποιος θα χτυπήσει, ποιος θα βάλει το πόδι του. Νομίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική".

"Αν ο Μελισσανίδης γίνει Μαρινάκης..."

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, απάντησε: "Εγώ πάντα ξεχωρίζω τους ανθρώπους και αν ο Μελισσανίδης θέλει να γίνει ένας δεύτερος Μαρινάκης, αυτό σημαίνει πως θα πάψει να είναι φίλος μου. Τώρα είναι φίλος μου. Αλλά με την ΑΕΚ εμείς θα παλέψουμε. Θα το δείτε! Μόνο μέσω του σκληρού ανταγωνισμού μπορούμε να ξανακάνουμε ένα πρωτάθλημα καλύτερο και είναι ενθαρρυντικό πως υπάρχουν σοβαροί επενδυτές που θα κάνουν ακόμα καλύτερες τις ομάδες τους".

Σχετικά με τα δικαστικά του ποδοσφαίρου, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: "Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει μία νέα αρχή στο θέμα της καθαρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλιώς, αν συμβαίνουν τα ίδια, ποιο το νόημα να φέρνουμε μεγάλους παίκτες; Εγώ δε θέλω να λύσω τα θέματα με τον ελληνικό τρόπο, όπως κάνουν οι αθηναϊκές ομάδες. Δε θέλουμε να γίνουμε Ολυμπιακός που μόλις ξεκινάει το πρωτάθλημα έχει 30 βαθμούς ήδη στην τσέπη. Πώς γίνεται να έχει δανεικούς οι παίκτες σε όλες τις ομάδες; Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει τα παιχνίδια και στο γήπεδο δεν ξεγελιέται ο κόσμος! Στο γήπεδο όλοι έχουν τους ρόλους τους. Δημιουργεί την εντύπωση ότι όλοι ξέρουν το σενάριο, ποιος θα χτυπήσει ποιος θα βάλει το πόδι του. Νομίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική".

"Δεν θα πετάξουμε λεφτά στη θάλασσα"!

Για το "καυτό" θέμα των μεταγραφών, είπε: "Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην παραλία και να πετάμε τα λεφτά στη θάλασσα. Ο ΠΑΟΚ είναι τέτοια ομάδα πως ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μπορεί να μη βρει τον εαυτό του εδώ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα, τους οποίους θα μπορούσαμε να φέρουμε, αλλά δε θα μπορούσαν να κατανοήσουν την νοοτροπία του ΠΑΟΚ".

Ο κ.Σαββίδης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα: "Ήθελα να τον υποδεχτούν καταλλήλως στη Μόσχα, όχι επειδή είναι καλός ή κακός, αλλά επειδή αυτός αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να αξιολογήσω την κυβέρνηση, αυτό το κάνει ο λαός. Εγώ, όμως, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αισθάνεται ο κ. Τσίπρας όσο το δυνατόν καλύτερα όποτε πηγαίνει στην Ρωσία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK