Σκέψεις για Καρνέζη αντί Χακόμπο

Η είδηση του νέου ξεσπάσματος του Χακόμπο και της πιθανής απομάκρυνσης του από τον ΠΑΟΚ έφερε και τις πρώτες σκέψεις για τη διάδοχη κατάσταση. Ο Γλύκος δεν έχει πείσει ότι μπορεί να είναι ο νούμερο ένα τερματοφύλακας και για αυτό το λόγο αμέσως στην ποδοσφαιρική πιάτσα έγινε αυτόματα ο συνειρμός για "γάμο" με τον Καρνέζη.

Σκέψεις για Καρνέζη αντί Χακόμπο

Ο τερματοφύλακας της εθνικής έχει δοθεί δανεικός από την Ουντινέζε στη Γρανάδα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρει θέση βασικού. Αυτό συμβαίνει γιατί μπροστά του έχει τον 34χρονο Ρομπέρτο, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά και μάλιστα πρόσφατα η MARCA τον είχε συμπεριλάβει στο ΤΟΠ-5 των γκολκίπερ που ενδιαφέρουν την Μπαρτσελόνα.

Το να αποκτήσει μια ομάδα στην Ελλάδα τον Ορέστη Καρνέζη μόνο εύκολο δεν είναι. Οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με τα οικονομικά κριτήρια και κυρίως με τη ρήτρα των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (δύο στον Παναθηναϊκό και δύο στην Ουντινέζε) που πρέπει να πληρώσει μια ελληνική ομάδα για να αποκτήσει τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ελλάδας.

Αυτή η ρήτρα μπήκε μετά από πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και έχει ισχύ τρία χρόνια, με το σκεπτικό να μην αποκτήσει ανταγωνιστική ομάδα τον τερματοφύλακα που μέχρι πριν από λίγους μήνες αγωνιζόταν στο τριφύλλι.

Τα δεδομένα στην υπόθεση είναι κατανοητό ότι "φρενάρουν" οποιαδήποτε ελληνική ομάδα που θέλει να αγοράσει τον Καρνέζη. Άλλωστε ότι είναι να γίνει θα "τρέξει" από 1η Γενάρη και μετά και βασικό ρόλο θα παίξει η πρόθεση του Καρνέζη να αγωνιστεί βασικός στην ομάδα που θα βρίσκεται έτσι ώστε να παραμείνει η βασική επιλογή του Φερνάντο Σάντος και να είναι ο μουντιαλικός γκολκίπερ της εθνικής.

Και για όσους βιαστούν να πουν και να σκεφτούν τη λύση του δανεισμού, τα οικονομικά κριτήρια είναι ακριβώς τα ίδια σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK