Στέφενς: "Σημασία έχει η μεγάλη ομάδα, όχι οι μεγάλοι παίκτες"

Ο Χουμπ Στέφενς έδωσε ένα στίγμα για τις σκέψεις που κάνει για τον νέο ΠΑΟΚ. Μίλησε για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον στόχο του Champions League και το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει ο "Δικέφαλος", στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (28/06).

Στέφενς: "Σημασία έχει η μεγάλη ομάδα, όχι οι μεγάλοι παίκτες"

Για την πρώτη του επαφή με τον κόσμο

"Στην αρχή υπήρχε νευρικότητα, αλλά όσο περνάνε οι μέρες είναι όλα και καλύτερα τα πράγματα. Έχω βρεθεί σε ομάδες με κόσμο, αλλά το σημερινό ήταν κάτι ξεχωριστό. Τους παίκτες δεν τους είδα όλους, λείπουν κάποιοι".

Για το ρόστερ με το οποίο θέλει να δουλέψει

"Θα ήθελα γύρω στα 23-24 άτομα. Έχω 28 υπάρχουν άλλοι σε διακοπές, διεθνείς και ένας τραυματίας. Θεωρώ πολύ καλό ότι μπορώ να δουλέψω με νέους. Δεν με πειράζει που είναι μεγάλο το ρόστερ, και οι νέοι πρέπει να έχουν ευκαιρία να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Στο ρόστερ ξέρω τι ιδιότητες έχουμε και τι λείπει. Αν στην πορεία υπάρχει ευκαιρία να πάρουμε παίκτες θα το κάνουμε. Τώρα όμως είναι σημαντικό να δουλέψουμε με τους υπάρχοντες παίκτες".

Για τον Γκαρσία

"Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Ήταν τραυματίας πολύ καιρό. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί ένας παίκτης σ' αυτή την ηλικία και με τραυματισμό θα χρειαστεί χρόνο. Φάνηκε και σήμερα. Γι' αυτό τον έβγαλα έξω στα σουτ".

Για το στόχο του Champions League

"Πρέπει να συνδυάσουμε την προώθηση νέων και την συγκρότηση της ομάδας. Ξέρουμε το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Champions League. Είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε το καλύτερο από την προετοιμασία, απ' όλους τους παίκτες".

Για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να οραματίζονται οι φίλαθλοι

"Πιστεύω ότι θα μπορούμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι. Σημαντικό είναι να δουλέψουμε καλά, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζουμε. Σίγουρα θα μας λείψουν οι οπαδοί μας στα παιχνίδια της Τούμπας που είμαστε τιμωρημένοι, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό επαγγελματικά".

Για το αν μίλησε με κάποιον πριν έρθει στον ΠΑΟΚ

"Δεν το θεώρησα αναγκαίο. Ήξερα ότι υπάρχει ενδιαφέρον, δεν ήθελα να μαθευτεί. Επίσης, είχα γνώμη ότι είναι μία καλή ομάδα με εξαιρετικούς οπαδούς".

Για το ποιον παίκτη θα έφερνε ο ίδιος με τα 6,5 εκ. ευρώ που ήθελε να δώσει ο Σαββίδης για Ροναλντίνιο

"Υπάρχουν πολλοί παίκτες. Δεν είναι μόνο τι θέλουμε εμείς αλλά και οι παίκτες. Πρέπει να χαίρονται όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο που υπάρχει ένας άνθρωπος σαν το Σαββίδη".

Για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Champions League

"Έχω προτίμηση, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να επηρεάσω. Και οι αντίπαλοι δεν θα χαρούν πολύ που θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν είναι πλεονέκτημα γι' αυτούς η άδεια Τούμπα".

Για την ελληνοποίηση του ρόστερ που επιθυμεί ο Σαββίδης

"Και εγώ προτιμώ νέους, Έλληνες παίκτες. Γιατί είναι φθηνότερο από πλευράς κόστους, αλλά τελικά το σημαντικό είναι να είναι παίκτες-μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Το καλύτερο και φθηνότερο είναι να έρχονται οι παίκτες από τις Ακαδημίες".

Για το στυλ ποδοσφαίρου του νέου ΠΑΟΚ

"Καταρχήν δεν μπορώ να το συγκρίνω με πρότζεκτ σε κάποια άλλη ομάδα που ήμουν. Και φυσικά θέλω να παίζω επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα έχουμε τους ανάλογους παίκτες. Αυτό που θέλω είναι να παίρνω το μάξιμουμ από τους παίκτες. Την καλύτερη απάντηση έδωσε ο Ρεχάγκελ με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".

Για το πώς σχολιάζει την προσμονή του κόσμου για ένα μεταγραφικό "μπαμ"

"Έχουμε ορισμένους μεγάλους παίκτες στην ομάδα, φυσικά και θέλω παίκτες αξίας, αλλά μεγάλα ονόματα δεν σημαίνει απαραίτητα και πολύ καλή ομάδα. Σημασία έχει η ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK