Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Λουγκάνο

Ο Ουρουγουανός, σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, είναι ο εκλεκτός του Άγγελου Αναστασιάδη για το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Λουγκάνο

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Metrosport" ο Ντιέγκο Λουγκάνο.

Η απόφαση για ενίσχυση που λήφθηκε στη σύσκεψη μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του, έκανε τους ανθρώπους του "Δικέφαλου" να ασχοληθούν πολύ "ζεστά" με την περίπτωση του Ουρουγουανού αμυντικού.

Πιο αναλυτικά, στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

"Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά και τη σύσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ, στον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει εντατική αναζήτηση παικτών που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη να παραμείνει στην κορυφή του Πρωταθλήματος και να συνεχίσει "ζωντανή" στους άλλους δύο στόχους (Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ).

Θέσεις που έχει κριθεί ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση ο Δικέφαλος είναι πρώτα απ’ όλα αυτές των κεντρικών αμυντικών και φαίνεται πως στην ΠΑΕ έχουν ήδη εντοπίσει συγκεκριμένους στόχους.

Μία από τις επιλογές της είναι ο Ντιέγκο Λουγκάνο. Πρόκειται για τον 34χρονο, ύψους 1,86μ. ιστορικό αρχηγό της εθνικής Ουρουγουάης, που παραμένει ελεύθερος μετά το Μουντιάλ.

Ο Λουγκάνο συνδυάζει βαρύ όνομα, εμπειρία και ποιότητα που είναι απαραίτητα για τον φετινό ΠΑΟΚ και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά.

Αυτή την περίοδο, ο Ουρουγουανός ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να βρει τη φόρμα του στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Μετά από ειδική άδεια του προπονητή Όσκαρ Ταμπάρες, γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του καθηγητή Χοσέ Χερέρα που λίγες μέρες πριν έκανε και δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λουγκάνο. "Ο Ντιέγκο είναι έτοιμος να επιστρέψει σε οποιαδήποτε ομάδα. Ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε στο αριστερό γόνατο και δουλεύουμε για να ανακτήσει τη φόρμα του, αφού το τελευταίο ματς που συμμετείχε ήταν κόντρα στην Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ. Τίποτα δεν αντικαθιστά τους αγώνες, αλλά μπορώ να πω ότι είναι έτοιμος να παίξει σε τοπ φυσική κατάσταση"."

Στη λίστα της Άρσεναλ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ουρουγουανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Λουγκάνο δεν αποκλείεται να πει το "ναι" στα πετροδόλαρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή του Κατάρ, χωρίς, φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενα να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που το όνομά του έχει γραφτεί στα ρεπορτάζ της Άρσεναλ, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην θέση του κεντρικού αμυντικού.

Το βιογραφικό του

Ο Ντιέγκο Λουγκάνο είναι 34 ετών. Μετρά 95 συμμετοχές και εννέα γκολ με την Εθνική Ουρουγουάης, ενώ η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο μετρά 15 χρόνια, αφού το 1999 ξεκίνησε από τη Νασιονάλ.

Από το 2003 έως το 2006 έπαιξε στην Σάο Πάολο, πριν "μετακομίσει" στην Φενέρμπαχτσε, όπου έμεινε για πέντε χρόνια (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα που αγωνίστηκε!)

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στα "καναρίνια", τέθηκε αντιμέτωπος και με τον ΠΑΟΚ, στους αγώνες για τα πλέι οφ του Europa League το καλοκαίρι του 2010.

Από το 2011 μέχρι το 2013 άνηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, απ’ όπου δόθηκε δανεικός στην Μάλαγα, από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι εκείνου του έτους.

Έπειτα, μεταγράφηκε στην Γουέστ Μπρομ, ενώ από το καλοκαίρι του 2014 ψάχνει τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει και ως αμυντικός μέσος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK