Στο Καυτανζόγλειο για το... γαμώτο

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ηρακλή, η σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" δεν είχε ακόμα προβληθεί, πληρώναμε με δραχμές και υπουργός δικαιοσύνης ήταν ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Είναι δυνατόν; Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί τις ιδιαιτερότητες του ματς που ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να το πάει στη τακτική και όχι στη δύναμη, τα όσα επακολούθησαν μετά το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι και μια νίκη δε θα φέρει πανηγυρισμού αλλά ένα "επιτέλους, ρε γαμώτο".

Στο Καυτανζόγλειο για το... γαμώτο

Το τρίτο κομμάτι της σεζόν, αυτό που δεν έχει πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά οι ελληνικές αρχίζουν και γίνονται απαιτητικές, αρχίζει με τον ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται για το πιο περίεργο παιχνίδι της χρονιάς, και δεν είναι αυτό με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό με γηπεδούχο τον Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να "χτίσει" μια αρνητική παράδοση 6.931 ημερών. Και αν σκεφτεί κανείς όλα όσα έγιναν μετά το περυσινό αντίστοιχο παιχνίδι, μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη της νίκης.

ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΛΗΓΕΣ

Ο εφετινός Ηρακλής δεν έχει σχέση με τον περυσινό, καθώς έχει αποδυναμωθεί, ενώ αντίστοιχα ο εφετινός ΠΑΟΚ δείχνει να είναι καλύτερος σε πολλά επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή ομάδα. Το περσινό παιχνίδι που έγινε στο "Καυτανζόγλειο" είχε αφήσει μεγάλες πληγές στους "ασπρόμαυρους".

Τότε ο ΠΑΟΚ προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό και έψαχνε ένα αποτέλεσμα που θα τον ηρεμούσε. Ένα αποτέλεσμα που θα ανέβαζε τον Ιγκόρ Τούντορ στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη, ειδικά από τη στιγμή που ο Κροάτης είχε υποσχεθεί σερί νικών και αυτά δεν ερχόταν. Ένα ματς στο οποίο προστέθηκε ακόμα μια σελίδα στις θυελλώδεις σχέσεις μεταξύ Τούντορ - Μπερμπάτοφ, αφού ο Βούλγαρος αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 89', ένα ματς στο οποίο ο Κροάτης προπονητής μαζί και ο ΠΑΟΚ "τελείωσαν" τον Ρόμπιν Όλσεν, με αφορμή την αδυναμία του να "καθαρίσει" τη φάση του 92', όταν ο Ηρακλής βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Ο τρόπος με τον οποίο είχε έρθει εκείνη η ισοπαλία, με την οποία δόθηκε συνέχεια στην αρνητική παράδοση του ΠΑΟΚ, είχε δώσει ένα ακόμα τράνταγμα σε ένα οικοδόμημα που έψαχνε σταθερές και τις έχανε σε ματς - κλειδιά στα οποία θα μπορούσε να τις είχε χτίσει.

Η ΝΙΚΗ ΣΕ ΜΑΤΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Είναι δεδομένο πως το παιχνίδι της Κυριακής θα κριθεί στην δύναμη, αν ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να το κάνει "δικό του", να το πάει δηλαδή εκεί που θέλει. Στο συνδυασμό τακτικής και ταχύτητας. Ο ΠΑΟΚ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει τέτοια ματς, όπως έκανε στη Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΛ στις αρχές του μήνα.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι ομάδες που το καταφέρουν αυτό, είναι σε θέση να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Όσα πιο πολλά τέτοιου είδους ματς κερδίζει μια ομάδα, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτά πως θα το καταφέρει και στο επόμενο τέτοιο, και παράλληλα στέλνει μήνυμα και στις ομάδες που θα πάνε τα ματς σε αυτό το επίπεδο, ότι και ακόμα κι έτσι, δεν θα τη βγάλουν "καθαρή".

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ Ν' ΑΠΟΡΕΙΣ

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή όντας φιλοξενούμενος, η σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" δεν είχε ακόμα προβληθεί, ενώ υπουργός δικαιοσύνης ήταν ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Από τότε έχουμε αλλάξει αιώνα και νόμισμα, αλλά ο ΠΑΟΚ, εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή, δεν έχει κάνει. Επτά ήττες και επτά ισοπαλίες, συνθέτουν ένα μωσαϊκό αποτυχίας, με τον Δικέφαλο του βορρά και έχει πετύχει νίκη στις έδρες όλων των υπόλοιπων ομάδων που έχει αντιμετωπίσει στην κατηγορία, αλλά όχι στο πιο κοντινό γήπεδο της Super League, το οποίο απέχει - δεν απέχει 1500 μέτρα από την Τούμπα.

Άλλοτε ο Ηρακλής βρίσκει το τρόπο να κερδίσει και άλλοτε βρίσκει το τρόπο ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει. Είναι από τις ελάχιστες παραδόσεις που έχουν απομείνει και από τη μια "τρέφουν" την ομάδα που την έχει υπέρ της, από την άλλη "τρώνε" την ομάδα που δεν μπορεί να τη "σπάσει".

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ "ΔΙΠΛΟΥ"

Με βάση τη καταγεγραμμένη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων όπως αυτή αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα, δεν είναι από τις νίκες που ο ΠΑΟΚ θα τις πανηγυρίσει. Την έχει ανάγκη διότι η μη νίκη θα φέρει μουρμούρα σε... τοπικό επίπεδο, θα "ξορκίσει" ένα φάντασμα που δεν θέλει να το δει ξανά μπροστά του, και θα επιβεβαιώσει την ικανότητα του Δικεφάλου του βορρά να κερδίσει τα ματς με τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να τον ρίξουν στο επίπεδό τους. Για μια ομάδα που θέλει να λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό, αυτά τα ματς μετρούν και σε ψυχολογία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK