Τα... δύο πρόσωπα του Κρέσιτς

Πότε "φύλακας-άγγελος" και πότε μοιραίος... Η παρουσία του Ντάριο Κρέσιτς στον ΠΑΟΚ πέρασε από διάφορες φάσεις και εμείς εξηγούμε το γιατί.

Τα... δύο πρόσωπα του Κρέσιτς
INTIME SPORTS

Τέλος λοιπόν -και- ο Ντάριο Κρέσιτς από τον ΠΑΟΚ... Ο Κροάτης αποχωρεί από τον "Δικέφαλο" κάτι που ζήτησε από τον Γιώργο Γεωργιάδη σε συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες. Τι γεύση αφήνει στους "ασπρόμαυρους" το πέρασμά του από την ομάδα; Είναι αλήθεια πως αυτή είναι γλυκόπικρη για τον ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί ναι μεν σε πολλά παιχνίδια ο ίδιος έδειξε την αξία του, αλλά ποτέ δεν κατόρθωσε να προσφέρει σιγουριά κάτω από τα γκολποστ.

Ο Κρέσιτς αποκτήθηκε την σεζόν 2009-10, κατά την οποία είχε επτά συμμετοχές αφού υπήρχε σαφής προτίμηση του Φερνάντο Σάντος στον Κώστα Χαλκιά. Την επόμενη σεζόν (2010-11), ωστόσο, με προπονητή αρχικά τον Παύλο Δερμιτζάκη και μετέπειτα τον Μάκη Χάβο, ο ίδιος πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Είχε πολύ καλή απόδοση στην μεγάλη πρόκριση της Φενέρ, αλλά και στους επόμενους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.

Ηταν σίγουρα η καλύτερη του σεζόν (συνολικά 32 συμμετοχές) στον ΠΑΟΚ, καθώς εκτός όλων των άλλων, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της συγκεκριμένης διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ) στην φάση των ομίλων. Την σεζόν που μας πέρασε αν και ξεκίνησε βασικός, στην συνέχεια έχασε θέση του από τον Κώστα Χαλκιά. Τελικώς τα παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν 20.

Είτε του ύψους, είτε του βάθους...

Η αλήθεια είναι πως ο Κρέσιτς προσέφερε τον ΠΑΟΚ. Τον "πλήγωσε" όμως και κάποιες φορές με τις εμφανίσεις του... Ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στον πάγκο, το είχε κάνει αυτό σαφές σε δηλώσεις του και φαινόταν δυσαρεστημένος κάποιες φορές για το γεγονός πως δεν έπαιζε βασικός. Και μάλιστα έκανε σαφές πως έφυγε από τον "Δικέφαλο" γιατί δεν ένιωθε σίγουρος πως θα ήταν το νούμερο 1. Σε αυτό ωστόσο... έβαλε ο ίδιος το χεράκι του μιας και το γεγονός πως είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, είχε ως αποτέλεσμα οι εκάστοτε τεχνικοί του ΠΑΟΚ να προτιμούν σε κάποια ματς τον Χαλκιά (ή τον Γλύκο πέρυσι) και όχι τον ίδιο.

Σίγουρα ο Κροάτης έδειξε πως είναι φέρελπις πορτιέρο, έχει αποδείξει πως είναι καλός στις αποκρούσεις και στα τετ α τετ και ότι είναι ικανός για το καλύτερο. Οπως όμως και για το χειρότερο... Είχε μεγάλο πρόβλημα στις εξόδους, έδειχνε να μην είναι σίγουρος όταν "έβγαινε" να αρπάξει την μπάλα και πολλές φορές, όταν προτιμούσε να μείνει κάτι από την εστία σε σέντρες που γινόταν, αυτό τελικώς γυρνούσε... μπούμερανγκ στον ΠΑΟΚ που είχε δεχτεί αρκετά τέρματα με αυτό τον τρόπο.

Εχει υποπέσει σε σημαντικά λάθη (π.χ. στο ματς με τον Αγιαξ.... δεν ξεχνιέται πως "έχασε" την μπάλα ουσιαστικά μέσα από τα χέρια του στο τρίτο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ), ωστόσο σε άλλα ματς έδειξε τις δυνατότητές του. Δεν ήταν όμως σταθερός στην απόδοσή του, κάτι που ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημά του.

Οι... μνηστήρες

Στη διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ αρκετές ομάδες είχε γραφτεί πως τον θέλουν. Από το εξωτερικό υπήρχαν σύλλογοι που φέρονταν να τον εξετάζουν και μάλιστα είχε ακουστεί πως τον είχε στα υπ' όψιν της πρόπερσι η Μπάγερν Μονάχου! Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων το όνομά του και για τον Ολυμπιακό, ενώ φέτος υπήρξε ενδιαφέρον για τον ίδιο από την Ανόρθωση, την Ομόνοια, την Λεβερκούζεν αλλά και την Λάνς. Ισως και το κατά καιρούς ενδιαφέρον από το εξωτερικό τον έκανε να πιστέψει πως μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από τον ΠΑΟΚ για την συνέχεια της καριέρας του.

Ο ίδιος πάντως θα μπορούσε την σεζόν που έρχεται να αποτελεί το... νούμερο 1 κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ αφού πλέον Χαλκιάς δεν υπάρχει, είχε τονίσει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας πως με τον Δώνη γίνεται καλή δουλειά, ωστόσο όπως τόνισε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Contra.gr δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να μείνει στον "Δικέφαλο" και να βλέπει ενδεχομένως κάποια ματς από τον πάγκο. Το αν η απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΟΚ θα του βγει σε καλό, αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου...

Οι συμμετοχές του Κρέσιτς στον ΠΑΟΚ

2009-2010 7

2010-2011 32

2011-2012 20

News 24/7

24MEDIA NETWORK