Θα γίνουν δύο μεταγραφές, αναμένονται απαντήσεις

Η αδυναμία που έχει εντοπίσει ο Γιώργος Δώνης στην προετοιμασία εντοπίζεται στον μεσαίο χώρο, όπως ήταν αναμενόμενο. Το οφθαλμοφανές από πέρυσι μειονέκτημα της ομάδας στη δημιουργία παιχνιδιού διευρύνθηκε και με την αποχώρηση του Ίβιτς.

Θα γίνουν δύο μεταγραφές, αναμένονται απαντήσεις

Πέρα από την τριάδα των βασικών κεντρικών χαφ (Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκη) που "έβγαλε" πέρυσι όλη τη σεζόν σε κατάσταση υπερκόπωσης, ως εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν μόνο νεαροί και παντελώς άπειροι.

Στα άκρα μετά τον Γεωργιάδη και τον Ρομπέρ έπονται επίσης ταλαντούχοι, αλλά "άγουροι" νεαροί που προωθήθηκαν φέτος από την δεύτερη ομάδα, αφού ο Σαλπιγγίδης, εάν μείνει, υπολογίζεται από τον Δώνη για την θέση του σέντερ φορ.

Στην ουσία εάν μόλις ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τραυματιστεί κάποιος από τους κεντρικούς χαφ ή τους ακραίους, δεν υφίσταται αυτή την στιγμή στο ρόστερ αξιόπιστος αντικαταστάτης του.

Υπό αυτές τις συνθήκες η απόκτηση ενός αριστερού χαφ και ενός επιτελικού μέσου, με δυνατότητα συμμετοχής -όταν το επιτάσσει η ανάγκη- και στα άκρα, είναι απαραίτητη άνευ συζητήσεως.

Όχι μόνο επειδή αυτοί οι δυο νεοαποκτηθέντες μέσοι ευελπιστεί ο Δώνης πως θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και επειδή είναι απαραίτητη η ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων σε μια σεζόν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει και πάλι σε τρεις διοργανώσεις παράλληλα.

Παρότι είναι γνωστό ότι λεφτά δεν υπάρχουν η διοίκηση Βρύζα υποχρεωτικά θα προχωρήσει σε άλλες δυο μεταγραφές. Το θέμα είναι πως η αξία των παικτών είναι συνάρτηση του κασέ τους.

Η διοίκηση επιχειρεί την υπερπήδηση του οικονομικού ντεσαβαντάζ με την αξιοποίηση των γνώσεων που έχουν ως ποδοσφαιράνθρωποι ο Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Αμφότεροι περνούν άπειρες ώρες καθημερινά συζητώντας για τα κενά και τις προτεραιότητες της ομάδας με τον Δώνη.

Οι δυο μεταγραφές στο κέντρο θα γίνουν. Απλά αποφασίσθηκε πως χρειάζεται πολύ υπομονή και όχι βεβιασμένες κινήσεις υπό την χρονική πίεση της εποχής. Η περίπτωση του Αργεντινού χαφ "ναυάγησε" γιατί τελικά δεν τα "βρήκε" η διοίκηση με τον εκπρόσωπό του, ενώ ούτε το καθεστώς "ιδιοκτησίας" του ήταν ξεκάθαρο. Ο Ζέμαν σνόμπαρε με αντιεπαγγελματικό τρόπο τον ΠΑΟΚ, ενώ οι λύσεις που αναζητούνται στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική είναι ποιοτικές, αλλά ακριβές.

Οι στόχοι έχουν ξεκαθαρίσει. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, όπου προκρίθηκαν 2-3 περιπτώσεις. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην πλευρά αυτών των τριών μεταγραφικών στόχων και αναμένει απαντήσεις. Ελπίζει ότι κάποιες από τις απαντήσεις θα είναι θετικές και θα έρθουν σύντομα.

Διότι ο χρόνος περνάει και ο Δώνης μοντάρει την ομάδα με ελλιπή εργαλεία στην μεσαία γραμμή, από την οποία μάλιστα, ξεκίνησε το "χτίσιμο" ενός συνόλου με διαφορετική ταυτότητα και νοοτροπία.

Μαγνητική ο Γκαρσία

Την Παρασκευή ο Πάμπλο Γκαρσία συνοδευόμενος από τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Ράλλη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στο Ντίσελντορφ λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο (οίδημα). Μαζί του υποβλήθηκε σε τομογραφία και ο νεαρός Καραντασιάδης (θλάση α' βαθμού).

Διαρκής έλεγχος από Σαββίδη

Ο νέος διαρκής έλεγχος της νομικής πλευράς του Ιβάν Σαββίδη στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκλεισε ήδη μια εβδομάδα. Το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία είναι αισιόδοξο πως η επένδυση θα υλοποιηθεί και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει διοικητική σελίδα τον Αύγουστο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει και η παράταση του ενός μήνα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, τον Αύγουστο θα έχουν τελειώσει οι μεταγραφές. Παρόλα αυτά ο Σαββίδης, εάν αναλάβει τελικά την ΠΑΕ, θα έχει την δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων στο ρόστερ τον Ιανουάριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK