Το παρασκήνιο της αντικατάστασης Αναστασιάδη

Πως ο Ιάκωβος Αγγελίδης έφτασε στην απόφαση για αλλαγή στον πάγκο του ΠΑΟΚ πριν το τέλος της σεζόν.

Το παρασκήνιο της αντικατάστασης Αναστασιάδη
INTIME SPORTS

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν υπ' ατμόν εδώ και καιρό. Το "ξεφούσκωμα" της ομάδας και κυρίως η στρατηγική που επέλεξε στην διάρκεια της φετινής πορείας, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να θυσιάσει τα πάντα (και κυρίως το Κύπελλο) στον βωμό του πρωταθλήματος και στο τέλος να το χάσει και αυτό πανηγυρικά, είχαν οδηγήσει τον Ιβάν Σαββίδη στην απόφαση ότι το κεφάλαιο Αναστασιάδη κλείνει με το τέλος της περιόδου. Η διάθεση του μεγαλομετοχου να αποφύγει φέτος τη λύση υπηρεσιακού τεχνικού είχε εκφραστεί και στους άμεσους συνεργάτες του στην ΠΑΕ και κυρίως στον Ιάκωβο Αγγελίδη.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει και φέτος να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον προπονητή που την άρχισε. Το γιατί αποφάσισε "ξαφνικά" το πρωί της Δευτέρας ο Κύπριος πρόεδρος του ΠΑΟΚ να ανακοινώσει στον Αναστασιάδη την απόλυσή του αναλύεται ως εξής:

-Τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν συνεχόμενα και η ομάδα είχε κάκιστη ψυχολογία όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών (χαρακτηριστική η σημερινή τοποθέτηση του Μακ).

-Ενοχλούσε τους ανθρώπους της διοίκησης ο τρόπος με τον οποίο ο Αναστασιάδης "απέφευγε" δημόσια να κάνει (αυτο)κριτική για το τι πήγε στραβά μέχρι σήμερα και να μιλάει Μάρτιο μήνα για την δημιουργία νέας ομάδας (βάζοντάς το πιο ψηλά ως στόχο ακόμη και από την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ).

-Η πλήρης απαξίωση της ομάδας από τον κόσμο της. Στην Τούμπα εισέπρατταν μηνύματα... αδιαφορίας το τελευταίο διάστημα και θεωρούσαν ότι η ομάδα πάει με τους χειρότερους οιωνούς στα πλέι οφ.

Ουσιαστικά ο Αναστασιάδης είχε "τελειώσει" από το βράδυ του Σαββάτου όταν στα γραφεία της Τούμπας ακούστηκε μετά τη συνέντευξη του Ελληνα τεχνικού "ολοι οι άλλοι κάνουν λάθη, μόνο ο ίδιος ξέρει το σωστό". Ατάκα που αποτύπωνε πλήρως την δυσφορία για τη συνολική στάση του 62χρονου τεχνικού το τελευταίο διάστημα.

Τι έφερε τον Γ.Χ.

Πάμε και στην επιλογή Γεωργιάδη. Η αλήθεια είναι ότι τον Γιώργο Γεωργιάδη δεν τον επέλεξαν με μεγάλη ευκολία οι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει φθορά στο προσωπό του, ειδικά μετά τον αποκαρδιωτικό τρόπο που χάθηκε ο περσινός τελικός Κυπέλλου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχει παρθεί απόφαση τον νέο προπονητή να επιλέξει ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα έρθει, δεν ήθελαν να πάνε σε λύση μόνιμου προπονητή, ούτε στην επιλογή Βλάνταν Ιβιτς τον οποίο θεωρούν ακόμη ανέτοιμο και δεν θέλουν να τον "κάψουν". Ετσι, προέκυψε το όνομα του Γεωργιάδη με βασικό προσόν το γεγονός ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν ο ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγησή του τερμάτισε πρώτος βαθμολογικά στα πλέι οφ, άσχετα αν πέρσι έχασε την θέση λόγω της τιμωρίας του για τα γεγονότoς στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και της αφαίρεσης βαθμών.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος ο Αναστασιάδης από τον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK