Το πρώτο βήμα για το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη

Με ψήφους 25 υπέρ και 2 κατά ο Δήμος Θέρμης προκήρυξε το διαγωνισμό για την έκταση των 202 στρεμμάτων που θέλει να μισθώσει ο Σαββίδης για την κατασκευή του υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο βήμα για το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη

Ο Δήμος Θέρμης πήρε την απόφαση που ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε εδώ και καιρό για να προχωρήσει το πλάνο του για την δημιουργία ιδιόκτητου υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου που θα στεγάσει και τον ΠΑΟΚ.

Προκήρυξε διαγωνισμό για την αξιοποίηση 202 στρεμμάτων (155 στη Θέρμη και 47 στους Ταγαράδες) με ψήφους 25 υπέρ και 2 κατά (Ιγνατιάδης και Τριανταφυλλίδης οι δύο σύμβουλοι που εκφράστηκαν αρνητικά). Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την παραχώρηση της έκτασης στον Ιβάν Σαββίδη (φαβορί για πλειοδότης αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος) για τα επόμενα 40 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 99.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο.

Υποχρέωσή του πλειοδότη θα είναι να καταβάλλει άμεσα 760.000 ευρώ για να κατασκευαστεί, από το Δήμο, κλειστό κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος, Θόδωρος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτός ο διαγωνισμός είναι δημόσιος, δεν αποκλείεται κανένας και ο Δήμος Θέρμης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη. "Άλλοι δήμοι παρακαλούν για μια τέτοια επένδυση χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Εμείς εδώ θα έχουμε ως κέρδος ένα κολυμβητήριο, αλλά και χρήματα που θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε για τις ανάγκες του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη έκταση από το 1932 μέχρι σήμερα έχει μείνει αναξιοποίητη. Τώρα μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να πάρουμε και χρήματα αλλά και να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναμενόμενα θετική στάση είχε ο παλιός πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής, ως ηγέτης της αντιπολίτευσης. "Δεν ήρθα εδώ ως ΠΑΟΚτσής. Θα μιλήσω για το συμφέρον του Δήμου Θέρμης. Όλοι γνωρίζετε ότι από το 1932 ο συγκεκριμένος χώρος είναι έτσι. Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος να πιάσει τον δήμαρχο και να τον πει ότι τον χρειάζεται αυτό τον χώρο. Εμείς έχουμε μια τεράστια ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε αυτό το χώρο κάνοντας όχι μόνο δυο γηπεδάκια για κάποιες ακαδημίες. Θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο με ξενοδοχειακές μονάδες που κατά πληροφορίες θα είναι προπονητικό κέντρο από τα καλύτερα της Ευρώπης. Γνωρίζετε ότι άλλοι Δήμοι παρακάλεσαν τον επενδυτή να δημιουργήσει εκεί προπονητικό κέντρο προσφέροντας περισσότερα στρέμματα, χωρίς αντίτιμο. Το κράτος ξεπουλά την κρατική περιουσία ενώ εδώ μας δίνεται η δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε".

Εκφράστηκαν ορισμένες αντιρρήσεις από το σύμβουλο, Θόδωρο Ιγνατιάδη (θεωρεί χαμηλό το τίμημα, διαφώνησε στη διάρκεια της μίσθωσης και σημείωσε ότι δεν θεωρεί τον Σαββίδη επενδυτή σωτήρα), στον οποίο, κάποια στιγμή, ο δήμαρχος απάντησε: "Θόδωρε, η πρότασή σου είναι "αφήστε το εκεί να σαπίζει". Αλλωστε, με το δημόσιο, όσες φορές πήγαμε να συνεργαστούμε υπήρξε πρόβλημα. Το αντίτιμο δεν είναι ευτελές. Εμείς βάζουμε την τιμή εκκίνησης, το αντίτιμο θα το καθορίσει ο ανταγωνισμός, οι συνθήκες της αγοράς".

Το αίτημα των Ταγαράδων

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Δημήτρη Καλαθά, που εκπροσωπεί το δημοτικό διαμέρισμα των Ταγαράδων. Ζήτησε συγκεριμένα το 50% των θέσεων εργασίας να καλυφθούν απο κατοίκους της περιοχής που εκπροσωπεί και το μηνίαιο μίσθωμα αρχικά να καλύπτει ανάγκες των Ταγαράδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK