Το παρασκήνιο της απόλυσης του Ιγκόρ Τούντορ: οι παίκτες "άναψαν" το "πράσινο φως"

Ο Αντώνης Τσακαλέας αποκαλύπτει το ρεπορτάζ πίσω από την απόλυση του Ιγκόρ Τούντορ. Τα χαμένα αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές που έδωσαν το... ok και πότε πήρε την απόφαση ο Ιβάν Σαββίδης.

Το παρασκήνιο της απόλυσης του Ιγκόρ Τούντορ: οι παίκτες "άναψαν" το "πράσινο φως"

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποφασίσει την απόλυση του Ιγκόρ Τούντορ από την Κυριακή, και είχε αποφασίσει να κάνει λίγες ημέρες "υπομονή" για δυο συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος ήταν για να μπορέσει να μαζέψει όσες περισσότερες αντιδράσεις μπορούσε από το εσωτερικό της ομάδας, και ο δεύτερος ήταν για να ακολουθήσει την... τυπική οδό της συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου.

Τα... κανονάκια του Κροάτη

Υπήρχαν και άλλες φορές που ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά είχε σκεφτεί την απομάκρυνση του Κροάτη τεχνικού, και ακλουθούσε πάντα την ίδια τακτική. Πρώτα να μαζέψει το κλίμα από το εσωτερικό της ομάδας και ακολούθως να συζητήσει με τα μέλη του δ.σ. Και ο Ιγκόρ Τούντορ είχε καταφέρει να... σωθεί από την απόλυση άλλες τουλάχιστον τρεις φορές, λόγω των δυο συγκεκριμένων "βέτο" που είχαν ασκηθεί είτε από τη πλευρά του εσωτερικού της ομάδας είτε από τη πλευρά του διοικητικού συμβουλίου.

Έχασε τα αποδυτήρια

Ο Ιγκόρ Τούντορ όμως κατάφερε, διότι έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει και τα αποδυτήρια, τα οποία υπήρχαν φορές που τον κρατούσαν στον ΠΑΟΚ...μόνα τους. Οι παίκτες ήταν στο πλευρό του συνεχώς, και κατάφερε να τους φέρει στα όριά τους με τις συνεχόμενες φορές που τους έβγαζε...στον τάκο. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ο πρώην πλέον, προπονητής του ΠΑΟΚ είχε "καρφώσει" με δηλώσεις του τους ποδοσφαιριστές του, την ώρα που η αυτοκριτική απουσίασε. Και μιλάμε πάντα για τις δημόσιες τοποθετήσεις. Διότι αυτές σχολιάζονται εκτενώς, αυτές ενοχλούν, αυτές δημιουργούν κλίμα. Το τι θα ειπωθεί στα αποδυτήρια, είναι θέμα αποδυτηρίων το αν θα το... κάνουν βούκινο ή αν θα του λύσουν εσωτερικά.

"Βούτυρο στο ψωμί" όσα είπε

Ο Ιβάν Σαββίδης εισέπραξε την αλλαγή κλίματος στα αποδυτήρια, γνώριζε πλέον πως ο Τούντορ έχει χάσει την όποια πίστη είχαν σε εκείνον και οι διοικούντες και αποφάσισε να τον απομακρύνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Κροάτης είπε όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και μόνο που σε μια περίοδο που ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει να μπει "σε πόλεμο" όπως ο ίδιος δηλώνει με τον Ολυμπιακό, οι δημόσιες τοποθετήσεις που μειώνουν παίκτες του ΠΑΟΚ γίνονται βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων και αυτό δεν είναι ανεκτό.

Τότε το αποφάσισε

Η απόλυση του Ιγκόρ Τούντορ είχε αποφασιστεί από τον Σαββίδη από το απόγευμα της Κυριακής, οι... παίκτες του άναψαν το "πράσινο φως" διότι είδαν τον Τουντορ να τους εκθέτει δημοσίως με τα λεγόμενά τους την ώρα που εκείνοι με τα λεγόμενά τους τον στήριζαν όσο δεν πήγαινε. Η Τρίτη δεν ήταν ημέρα για αλλαγή προπονητή λόγω της συνεδρίασης στη Λίγκα όμως ο Σαββίδης δεν κρατήθηκε και το... ξεφούρνισε. Και δεν το ξεφούρνισε όπου κι' όπου αλλά σε βασικό παίκτη του αντιπάλου! Παρά τις όποιες εσωτερικές προσπάθειες, το θέμα δεν μαζεύτηκε και από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόλυση, ήρθε και το επικοινωνιακό "πάρτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον Τούντορ

Σ. Θεοδωρίδης: "Ο Σαββίδης μού είπε για τον Τούντορ"

Σχόλιο: Περιμένοντας για την ουσία

News 24/7

24MEDIA NETWORK