Τούντορ: "Εχει περάσει σε άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός"

Μιλώντας για το επικείμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ιγκόρ Τούντορ αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και εντόπισε τη διαφορά που έχει από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ολα όσα είπε στη Nova

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: «Η έντονη περίοδο στον ΠΑΟΚ διαρκεί από το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος αν μπορώ λίγο να αστειευτώ, αν και δεν είναι ο καιρός για χιούμορ. Η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι θετική, δουλεύουμε καλά μεταξύ μας. Αυτό που είδα στις προπονήσεις είναι ότι θα πάμε στην Αθήνα και θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και ο καθένας να κάνει καλύτερα τη δουλειά του».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Φυσικά γνωρίζω τα προβλήματα που έχουμε στην ομάδα, αφού βρίσκομαι εννιά μήνες εδώ και ζω μαζί τους καθημερινά. Ξέρω και τα καλά και τα άσχημα του ΠΑΟΚ. Ο καθένας μπορεί να έχει μία άποψη και ο καθένας μπορεί να πει ότι αν έπαιζε άλλος, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Όμως δεν ξέρεις αν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας».

Για το γεγονός ότι έχει μείνει μόνο με έναν επιθετικό: «Η πραγματικότητα είναι πως αυτό είναι το πρόβλημά μας από την αρχή της χρονιάς. Εκεί παίζει ο Μακ, αν και όταν συνεργαστήκαμε έπαιζε στα πλάγια της επίθεσης. Θα ψάξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ποιος είναι, την ποιότητά του αλλά και τις αδυναμίες του. Έχει έναν Ιταλό προπονητή, τον Στραματσόνι, τον οποίο γνωρίζω, ξέρω ότι θα προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα του, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε το ίδιο καλά».

Για τη θέση του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία: «Αυτή είναι η πιο δύσκολη κουβέντα στο ποδόσφαιρο. Τι είναι δίκιο, τι αξίζεις και τι δεν αξίζεις. Αν αυτό που δείχνει στο γήπεδο φαίνεται στη βαθμολογία. Είναι μία κουβέντα πολύ δύσκολη. Στην πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να πάρεις βαθμούς, αφού οι μικρότερες ομάδες είναι καλά κλεισμένες στην άμυνά τους και έτσι είναι δύσκολο να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, που έχει περάσει σε ένα άλλο πλέον επίπεδο και έχει τους ποδοσφαιριστές να πάρει τους βαθμούς πιο εύκολα».

Για την απουσία του Ζέκα: «Μου αρέσει πολύ ο Ζέκα ως ποδοσφαιριστής και ως προσωπικότητα. Είναι πραγματικός ηγέτης. Είναι καλύτερα για εμένα που δεν παίζει. Καμία ομάδα δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη, ενδεχομένως μόνο η Μπαρτσελόνα».

Για τον Στραματσόνι: «Είναι ένας προπονητής που ξέρω για την καριέρα του στην Ίντερ και την Ουντινέζε. Μου έχουν μιλήσει και φίλοι μου από την Ιταλία. Δεν θέλω να παίζω απέναντι σε Ιταλούς προπονητές, επειδή κάνουν πολύ καλή προετοιμασία για τους αγώνες».