"Ζεστός" ο Σαββίδης, ζήτησε ραντεβού και με τον Κατσαρή

Η συνάντηση του Ζήση Βρύζα με τον Ιβάν Σαββίδη, η πρόταση των 600.000 ευρώ, η ΕΕΑ, η ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο και η υπόσχεση του ομογενούς επιχειρηματία. Ο Σάκης Γκίνας έχει το ρεπορτάζ.

"Ζεστός" ο Σαββίδης, ζήτησε ραντεβού και με τον Κατσαρή

Ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε την Δευτέρα (4/6) με τον Ζήση Βρύζα στο Πρόχωμα, επαναεπιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την αφορά των μετοχών, ξεναγήθηκε στην Νέα Μεσήμβρια και ζήτησε ραντεβού με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, για την διευκρίνιση των όρων της επικείμενης συνεργασίας τους.

Με τον Βρύζα ο Σαββίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, άριστη επικοινωνία και υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους σε όλα. Άλλωστε, δεν είχαν από την αρχή να πουν και πολλά. Η διοίκηση Βρύζα είναι μια διοίκηση Πρωτοδικείου, η οποία παρέπεμψε τον ομογενή επιχειρηματία και πολιτικό για τα περαιτέρω στον Ερασιτέχνη.

Και σ’ αυτό το επίπεδο η υπόθεση έχει προχωρήσει αρκετά. Οι δικηγόροι του Σαββίδη και η νομικός του Ερασιτέχνη Κατερίνα Γιαννακοπούλου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την σύνταξη ενός μνημονίου συνεργασίας, το οποίο θα καθορίζει με χρονική σαφήνεια τις υποχρεώσεις των δυο πλευρών, από την στιγμή που ο Σαββίδης θα αποφασίσει οριστικά να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η πρόταση των 600.000 ευρώ

Θυμίζουμε, ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη σε συνεδρίασή της στην Πυλαία στις 9 Μαϊου, απάντησε θετικά στην πρόταση του Σαββίδη, που περιλάμβανε ετησίως την χορήγηση ενός πάγιου ποσού της τάξεως των 600.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη για πέντε χρόνια, ως ποσοστό για τα δικαιώματά του από το γήπεδο, τις εισπράξεις και την μπουτίκ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, θέλοντας να μην προβάλει κανένα εμπόδιο στην επένδυση Σαββίδη, απεμπόλησε οικιοθελώς ακόμα μεγαλύτερο μέρος από τα δικαιώματά της. Γύρω στο 20% είναι το ποσοστό του Ερασιτέχνη επί των ακαθάριστων εσόδων των αγώνων. Κατά μέσο όρο ο Ερασιτέχνης θα έπρεπε να εισπράττει ετησίως από την ΠΑΕ από ένα έως δυο εκατ. ευρώ, ανάλογα με την πορεία της ομάδας.

Επί προεδρίας Θόδωρου Ζαγοράκη συμφώνησε σε ένα πάγιο ποσό πολύ χαμηλότερο (750.000 ευρώ τον χρόνο) και τώρα δέχεται ακόμα μεγαλύτερο «ψαλίδι» των δικαιωμάτων του από τον Σαββίδη. Άρα, είναι δεδομένη η πρόθεση του Ερασιτέχνη να διευκολίνει, στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος την υλοποίηση της επένδυσης του Σαββίδη. Το ραντεβού του ομογενή επιχειρηματία και πολιτικού με τον Κατσαρή αναμένεται να γίνει την Τρίτη και λογικά δεν φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει από την συζήτηση κάποια αξεπέραστη διαφορά.

Πρώτα το ok από την ΕΕΑ και μετά αγορά των μετοχών

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που θέλει να διευθετήσει ο Σαββίδης, πριν προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσής του στον ΠΑΟΚ, είναι η νομική κατοχύρωσή του από κάθε πλευρά. Η παροχή βεβαιώσεων ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότησή του από την ΕΕΑ για την αγορά του 51% των μετοχών. Η νομική του υπηρεσία συγκεντρώνει όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την κατάθεση του φακέλου του στην ΕΕΑ και μόνο όταν «ανάψει το πράσινο φως» από την ελεγκτική αρχή και είναι απολύτως σίγουρος, θα καταθέσει τα άλλα 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου.

Σύμφωνα με όσα έχει πει μέχρι τώρα με την διοίκηση της ΠΑΕ σε περίπτωση αγοράς των μετοχών από τον ίδιο θα παραμείνει η διοίκηση Πρωτοδικείου μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τα χρέη στο δημόσιο. Είναι αυτονόητο, το γιατί επιλέγεται η συνέχιση των διοικήσεων Πρωτοδικείου. Διότι, εάν ο Σαββίδης αγοράσει τις μετοχές και εκλεγεί αιρετή διοίκηση, με τον ίδιο πρόεδρο, θα αναλάβει αυτόματα προσωπικά και τα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία είναι υπέρογκα.

Τέλος, κατά την ξενάγησή του από τον Βρύζα στο αθλητικό κέντρο, ο ομογενής επιχειρηματίας και πολιτικός έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας, τις οποίες υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο εάν αναλάβει την ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK