Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"

Το πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και η κάκιστη εικόνα του χλοοτάπητα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες φορές θέμα συζήτησης τόσο σε συνεντεύξεις Τύπου και πηγαδάκια παικτών, όσο και στα αθλητικά πρωτοσέλιδα.

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"

Η πίστα του πατινάζ...

Όταν όμως το γήπεδο αυτό αρχίζει με την πάροδο του χρόνου να γίνεται μία κανονική παγίδα για τα πόδια των παικτών και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν με σοβαρούς τραυματισμούς, τότε χρειάζονται άλλα μέσα για να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι.

Το κυριακάτικο (15/01) ματς του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον πάγο σχεδόν σε όλο τον χλοοτάπητα να μετατρέπει το γήπεδο "Ζωσιμάδες" σε πίστα του πατινάζ. Η απόφαση του διαιτητή Σπάθα να ξεκινήσει το ματς (έστω και με 40 λεπτά καθυστέρηση) παίρνοντας πάνω του την ευθύνη για οτιδήποτε κακό συμβεί, εξαγρίωσε πολλούς, με την ανακοίνωση του ΠΑΟ κατά τη διάρκεια του αγώνα να επιβεβαιώνει την οργή των πράσινων.

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"
spathas.jpg INTIME SPORTS

Δεν υπήρχε μηχάνημα

Το βράδυ της Κυριακής όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με αγωνία τις προσπάθειες των ανθρώπων του γηπέδου και του αυτοκινήτου που μεταφέρει τους τραυματίες, προκειμένου να λιώσουν με σκούπες τον πάγο, αφού δεν υπήρχε πουθενά μηχάνημα αποκόλλησής του. Με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία παρακολούθησαν τις προσπάθειες των 22 παικτών, οι οποίοι προσπάθησαν περισσότερο να αποφύγουν κάποιον τραυματισμό παρά να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"
zosimades.jpg INTIME SPORTS

Μπαλάκι οι ευθύνες…

Το ερώτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι ένα. Από ποιόν θα ζητηθούν ευθύνες. Από τον Γιώργο Χριστοβασίλη; Από τον πρόεδρο της επιτροπής σταδίου κύριο Κρανά; Από την ΓΓΑ; Από τη Σούπερ Λίγκα; Η απάντηση είναι απλή… Ευθύνες θα ζητηθούν από όλους. Πρώτα όμως από την ΓΓΑ στην οποία και ανήκει το στάδιο αυτό και το οποίο μοιάζει πιο παραμελημένο από οποιοδήποτε άλλο.

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"

Ο εμφύλιος...

Αμέσως μετά η ευθύνη βαραίνει τη Σούπερ Λίγκα, η οποία έδωσε άδεια – μέσω της επιτροπής ελέγχου της – ώστε το γήπεδο αυτό να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες του πρωταθλήματος.. Στη συνέχεια ο λόγος θα πρέπει να ζητηθεί και από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Χριστοβασίλη, του οποίου κάθε προσπάθεια συνεννόησης με τον πρόεδρο του σταδίου κύριο Κρανά, για ομαλή λειτουργία του χώρου, έπεφτε στο κενό. Όλοι άλλωστε θυμούνται τον "εμφύλιο" πόλεμο ανάμεσα σε ΠΑΕ και Επιτροπή Σταδίου.

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"
zosimades1.jpg INTIME SPORTS

Κοσμητικά επίθετα…

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, θα έβλεπε κανείς με έκπληξη τα δεκάδες επίθετα που χρησιμοποίησε ο αθλητικός (και όχι μόνο) τύπος, για να χαρακτηρίσει το γήπεδο των Ζωσιμάδων. Χιόνι, βροχή και παγωνιά είναι τρία φυσικά καιρικά φαινόμενα που οι Γιαννιώτες θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, αφού είναι ικανά να μετατρέψουν το γήπεδο σε ανθρώπινη παγίδα.

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε τις πιο… ουσιαστικές και εντυπωσιακές ατάκες που ακούστηκαν ποτέ από παίκτες και προπονητές, που πέρασαν από τους Ζωσιμάδες, με πιο πρόσφατες αυτές των πρωταγωνιστών του αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό. Αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις είναι πάντως μία πιο παλιά ατάκα, δια στόματος Κοστίν Λάζαρ…

Ζεσουάλδο Φερέϊρα: «Δεν είμαι προπονητής του χόκεϊ»

Κώστας Κατσουράνης: «Ευτυχώς βγήκαμε ζωντανοί από αυτό το γήπεδο. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο τέτοιο γήπεδο…»

Σεμπαστιάν Λέτο: «Θα πάω στο dancing on ice. Κωστόπουλε έρχομαι!»

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"

Άγγελος Αναστασιάδης: «Βεβαίως και είναι ακατάλληλο το γήπεδο. Τώρα το καταλάβατε;»

Φώτης Κηπουρός: «Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός»

Σίλβα Κλέιτον: «Δεν μπορούσαμε να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο»

Λουκάς Βύντρα: «Θα σκοτωθούμε, δεν το βλέπει ο Σπάθας;»

Πάρης Ανδράλας: «Δεν μας βοηθάει ο αγωνιστικός χώρος»

Κοστίν Λάζαρ: «Γήπεδο για καλλιέργεια πατάτας»

Κώστας Χαλκιάς: «Χωράφι με δύο εστίες»

Ο βούρκος των "Ζωσιμάδων"
kougias1.jpg INTIME SPORTS

Αλέξης Κούγιας: «Ντροπή η εικόνα του γηπέδου»

Στεφάν Ντεμόλ: «Προσπαθούμε και παίζουμε συνέχεια σε άσχημες γηπεδικές συνθήκες»

Νίκος Καραγεωργίου: «Μεγάλο ντεζαβαντάζ το γήπεδο των Ζωσιμάδων»

Βαγγέλης Βλάχος: «Ευτυχώς βγήκαμε σώοι από το βούρκο»

Τάκης Λεμονής: «Μονίμως γλιστερός ο αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες».

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1 (video):

News 24/7

24MEDIA NETWORK