Πιστεύει στο "ξύπνημα" του Μπουμάλ

Οι λόγοι των συνεχόμενων χαμηλών "πτήσεων" του Ολιβιέ Μπουμάλ, το ψυχολογικό βάρος, τα λόγια του Ουζουνίδη και η σιγουριά του Έλληνα τεχνικού πως μέσα στον Φλεβάρη θα επιστρέψει σε υψηλά στάνταρ. Το Contra.gr έχει το παρασκήνιο…

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
boumal EUROKINISSI SPORTS

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επιχείρησε σταδιακά (εκτός απ’ το να βάλει μια -αγωνιστική- τάξη στην ομάδα του), να βγάλει απ’ τη… ναφθαλίνη παίκτες που για διάφορους λόγους είχαν τεθεί στο περιθώριο απ’ το προηγούμενο τεχνικό τιμ. Από τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και τον Ολιβιέ Μπουμάλ, μέχρι τους Μαρινάκη, Χουχούμη, αλλά και τον Τελάντερ που επέστρεψε απ’ την πολύμηνη αποχή του (ελέω του προβλήματος στο πέλμα) και τον νεαρό Ευαγγέλου.

Σ’ αυτό βεβαίως έπαιξαν ρόλο και οι πάρα πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ελληνας τεχνικός, είτε λόγω τιμωριών (Ζέκα), είτε λόγω διεθνών υποχρεώσεων (Κουλιμπαλί, Εμποκού, Γουακάσο), αλλά και τα «κοψίματα» που έγιναν στο ρόστερ απ’ τους παίκτες που δεν υπολόγιζε για τη συνέχεια.

Κάποιοι απ’ τους ποδοσφαιριστές που πήραν ευκαιρίες, όχι μόνο τις… άρπαξαν, αλλά έδειξαν να αναζωογονούν την καριέρα τους, βγαίνοντας ξανά στον «αφρό». Όπως επί παραδείγματι, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που δείχνει αναγεννημένος στα τελευταία ματς και αποφασισμένος να βρει έναν πολύ πιο πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Κάποιοι άλλοι δεν το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής, με τρανό παράδειγμα τον Μπουμάλ, ο οποίος συνεχίζει τις χαμηλές «πτήσεις». Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε καλά στα πρώτα ματς που πήρε χρόνο απ’ τον Ουζουνίδη (αλλαγή με ΠΑΟΚ στο 62’, αλλαγή στο Περιστέρι στο 70’), ήταν πολύ καλός και απ’ τους πρωταγωνιστές στο ματς… ροντέο με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για το Κύπελλο (75 λεπτά συμμετοχής), αλλά έκτοτε… μπούκωσε. Και δεν μπορεί να συνέρθει, με αποτέλεσμα να μπει σε μια περίοδο πολύ έντονης αμφισβήτησης (και) απ’ την κερκίδα. Ιδίως μετά την ευκαιρία που έχασε στα Περιβόλια κόντρα στον Πλατανιά με το σκορ στο 0-0.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ "ΣΤΟΙΧΙΣΕ"

Τις πταίει για όλο αυτό; Ο Μπουμάλ πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία με το σύνδρομο κοιλιακών/προσαγωγών που άρχισε να τον ταλαιπωρεί απ’ το φινάλε της περασμένης σεζόν, όπου έπαιξε με αυταπάρνηση σερί αγώνες ενώ είχε έντονες ενοχλήσεις. Το καλοκαίρι στην προετοιμασία οι πόνοι έγιναν ακόμη πιο έντονοι, με αποκορύφωμα το φιλικό με την Ομόνοια στην Κύπρο. Εκτοτε μπήκε στα πιτ, ενώ υπήρξαν κι ορισμένες λανθασμένες εκτιμήσεις κατά την αποθεραπεία του που τον πήγαν ακόμη πιο πίσω.

Για τον Ουζουνίδη η έως τώρα αναιμική παρουσία του Μπουμάλ είναι κάτι που δεν τον ανησυχεί. Τουναντίον, το θεωρεί πολύ φυσιολογικό και μάλιστα το είχε τονίσει σε ανύποπτο χρόνο στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Κισσαμικό, πως οι παίκτες που προέρχονται από μακρά αποχή αγώνων και μπήκαν ξαφνικά σε σερί αγώνων, δεν είναι εύκολο να έχουν σταθερή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Παρά μάλιστα τις διάφορες φημολογίες, απ’ το μυαλό του Ελληνα τεχνικού δεν έχει περάσει καμία σκέψη για να παραχωρηθεί δανεικός ο «Μπούμι». Αντίθετα, προσπαθεί καθημερινά να του μιλάει και να τον παρακινεί στις προπονήσεις, για να τον «ξεμπλοκάρει» και ψυχολογικά.

ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Ο Ουζουνίδης μάλιστα, θεωρεί πως απ’ τη στιγμή που ο Μπουμάλ δουλεύει σταθερά σε καλό επίπεδο στις προπονήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε πολύ υψηλότερα στάνταρ. Αρκεί να «καθαρίσει» το μυαλό του και να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του.

«Το μόνο που θέλει είναι ένα καλό ματς, για να τον “ανεβάσει” έλεγε προ ημερών στους συνεργάτες του ο Εβρίτης τεχνικός, ο οποίος πιστεύει πως μέσα στον Φλεβάρη, θα έρθει το «ξύπνημα» του Καμερουνέζου. Και θα μπορέσει λίγο-λίγο να πιάσει ξανά το ρυθμό που είχε στο πρώτο μισό της περσινής περιόδου (όπου ήταν οMVPτου πρωταθλήματος) και τον οδήγησε με μεταγραφή στο «τριφύλλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παραδέχτηκε επαφές για μεταγραφές ο Ουζουνίδης
Η λογική του "ντου" του Παναθηναϊκού στη ΝOVA
Παρελθόν ο Σαμπά που δεν "ακούμπησε"
Πέντε παιχνίδια σε 14 ημέρες με 11½ ποδοσφαιριστές!

News 24/7

24MEDIA NETWORK