ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ των 9 παικτών και πηγαίνει για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Λυμπερόπουλος και Λεονάρντο τα γκολ των "κιτρινόμαυρων". Αποβλήθηκαν Γκαρσία και Φωτάκης.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Εικόνα του αγώνα:

Μετά το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν ήθελαν την ισοπαλία, αφού αυτή θα έδινε και μαθηματικά στους "πράσινους" την πρώτη θέση. Βάσει, όμως, των όσων βλέπαμε στο πρώτο μέρος, θαρρείς πως οι δύο ομάδες... πήγαιναν για το Χ!

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλές στον Χαλκιά, ενώ ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε την γνωστή εικόνα των αντεπιθέσεων. Πέραν, όμως, ενός καλού σουτ του Αθανασιάδη, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε να δείξει κάτι άλλο.

Αν δεν είχαμε το λάθος του Χαλκιά στη φάση του 33ου λεπτού, δεν θα είχαμε τίποτε άλλο να γράψουμε. Ο έμπειρος γκολκίπερ δεν έδιωξε σωστά και ο Λυμπερόπουλος δεν απώλεσε την ευκαιρία από θέση βολής σκοράροντας για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ.

Αυτό το τέρμα εξυπηρετούσε την ΑΕΚ, η οποία έμενε σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό και θα διεκδικούσε το... σεντόνι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν εξυπηρετούσε, όμως, τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυνηγούσε την ανατροπή για να τα παίξει όλα για όλα την προσεχή Κυριακή. Εξ ου και τα νεύρα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με αρκετά μαρκαρίσματα και... καθόλου ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Μπόλονι προσπάθησε να πάρει κατοχή, αλλά δεν έδειχνε να έχει το καθαρό μυαλό για να φτιάξει παιχνίδι και να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ρουμάνος προπονητής έχασε τον Κώστα Χαλκιά από τραυματισμό και τον Πάμπλο Γκαρθία... από ηλιθιότητα. Ο Ουρουγουανός μπήκε "φορτωμένος" στο δεύτερο μέρος και το... πλήρωσε, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Θα νόμιζε κάποιος ότι η αποβολή αυτή θα ήταν η ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΟΚ. Κι όμως, οι Θεσσαλονικείς -με την είσοδο στο ματς του Σαλπιγγίδη- πήραν μέτρα και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, δημιούργησαν προβλήματα στην ΑΕΚ και δη στον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε την κεφαλιά (και σπουδαιότερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ) του Ιβιτς.

Στο 78' ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Φωτάκη (λίγο νωρίτερα είχε κάνει πέναλτι στον Λυμπερόπουλο) με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Παναγιώτη Λαγό (στο ριπλέι φαίνεται ότι δεν τον βρίσκει) με αποτέλεσμα οι πιθανότητες του Δικεφάλου να μειωθούν δραματικά.

Οντως, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και η ΑΕΚ όχι μόνο κράτησε το 1-0, αλλά στο 85' έφτασε στο 2-0 με γκολ του Λεονάρντο (στην πρώτη εφετινή νίκη επί των "μελανόλευκων"). Τώρα θέλει διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή για να τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ, αντίθετα, έχασε οριστικά την πρωτιά και απέναντι στον Ατρόμητο στην Τούμπα θα προσπαθήσει να αποφύγει την τελευταία θέση.

Κλειδί αγώνα:

Το γκολ του Λυμπερόπουλου ήρθε σχεδόν από το πουθενά και έδωσε αέρα στην ΑΕΚ. Η αποβολές άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα με τον ΠΑΟΚ να χάνει την επαφή του με το ματς.

Ο αδύναμος κρίκος:

Αν του Φωτάκη η αποβολή είναι άδικη, αυτή του Γκαρσία είναι πέρα έως πέρα δίκαιη. Ο Ουρουγουανός δεν συγκράτησε τα νεύρα του και "κρέμασε" τον ΠΑΟΚ.

MVP:

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκόραρε μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ για τελευταία φορά και άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο. Η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός βάζει τον επίλογο της καριέρας του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό...

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές, Μανωλάς, Λαγός, Βάργκας (Δέλλας 88'), Μάκος, Καφές (Φούντας 80'), Χοσέ Κάρλος (Γκούντγιονσεν 69'), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς (Κρέσιτς 60'), Αποστολόπουλος (Παπάζογλου 76'), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί, Ίβιτς, Γεωργιάδης (Σαλπιγγίδης 60'), Αθανασιάδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK