Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0

Το λάθος του Γκορμπούνοφ και το γκολ του Κουρμπέλη έκριναν την αναμέτρηση στην Τρίπολη. Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και έσπασε το ρόδι στα πλέι οφ, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (όμιλοι Europa League).

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Χωρίς νίκη στα προηγούμενα τρία ματς των πλέι οφ, Αστέρας και Ατρόμητος έψαχναν τρόπο να απεγκλωβιστούν από τις ισοπαλίες. Αυτός της ομάδας του Νιόπλια έμοιαζε πιο ορθολογικός. Ο προπονητής των Περιστεριωτών γύρισε τον Κατσουράνη στα στόπερ και έπαιξε με τον Δημούτσο ψευτοκυνηγό, ποντάροντας στην ταχύτητά του. Το σχέδιο έπιασε και ο Ατρόμητος έβγαλε ευκαιρίες, ο Έλληνας χαφ όμως δεν πρόλαβε να τελειώσει τις φάσεις, τη μία στο 4' γιατί έπεσε επιπόλαια για να πάρει πέναλτι και τη δεύτερη στο 23' τον πρόλαβε ο Σανκαρέ.

Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονταν κυρίως από αριστερά, αφού ο Ουμπίδες στήριζε τον Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 20' (κόρνερ από τον Θεοδωρόπουλο), τη στιγμή που ο Αστέρας έψαχνε με βαθιές μπαλιές τον Μπαράλες. Ο Ρόλε δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ο Γιαννιώτας ήταν κρυμμένος αριστερά, και ο Νίκο, που ανέλαβε περισσότερες ευθύνες, δεν είχε ουσία. Όπως στο αδύναμο σουτ του 26' από το ύψος της περιοχής.

Βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους στις εύστοχες μεταβιβάσεις, όταν δηλαδή έπαιξαν με την μπάλα χαμηλά, οι Αρκάδες πέτυχαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και λειτουργήσουν καλύτερα. Ο Γιαννιώτας ήρθε πιο κοντά στην περιοχή και ο Ρόλε έψαξε το κάθετο παιχνίδι. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 60', αλλά το τελείωμα του Αργεντινού ήταν κακό.

Το 1-0 του Αστέρα δεν ήρθε σε ροή, αλλά σε στημένη φάση. Στο 66' ο Νίκο Φερνάντες εκτέλεσε, ο Γκορμπούνοφ έχασε τη φάση και ο αφύλακτος Κουρμπέλης απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα. Ο ίδιος από ωραίος λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού δύο λεπτά μετά ο Τριτσώνης τού χαρίστηκε με κίτρινη αντί για κόκκινη στο μαρκάρισμα του Ούμπιδες και αφού ο Αστέρας δεν έχασε παίκτη, διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του.

Ο Βεργέτης, που είχε ήδη αλλάξει τον Ρόλε με τον Μούκαμ, έβαλε διαδοχικά τους Ζησόπουλο - Αλόκο και με φρέσκα πνευμόνια στην 11άδα ήλεγξε την κατάσταση. Την ίδια ώρα οι Ναπολεόνι, Μπρίτο και Παπάζογλου δεν άλλαξαν τη μορφή ενός αγώνα, στον οποίο ο Ατρόμητος ξέμεινε από ιδέες. Αντίθετα ο Μπαράλες έχασε την ευκαιρία για το 2-0 στο 82'. Η τελευταία ελπίδα του Ατρομήτου σπαταλήθηκε στην κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 89'. Ο Ιταλός ήταν μέσα στη φάση, αλλά αστόχησε.

MVP

Ο Νίκο Φερνάντες ήταν καλός ακόμη και στο διάστημα που ο Αστέρας ήταν προβληματικός. Αεικίνητος, είτε ως δεξί εξτρέμ είτε ως ο επιτελικός, έφτιαξε το γκολ για τον Κουρμπέλη και χρεώθηκε φυσικά την ασίστ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αντρέι Γκορμπούνοφ κατέκτησε προ ημερών το βραβείο για την καλύτερη απόκρουση της χρονιάς. Παραμένει βέβαια ένας γκολκίπερ με ελαττώματα και φάνηκε στην έξοδο που κάνει στο γκολ του Αστέρα. Είχε ακόμη μία κακή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που δεν στοίχισε.

Σχόλιο

Το παιχνίδι δύσκολα θα ξέφευγε από το 0-0 αν ο Γκορμπούνοφ δεν έχανε την έξοδο στο γκολ. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, οι ξεκάθαρες ευκαιρίες όμως ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν από μία στημένη φάση. Μικρή σημασία είχε πάντως για τον Αστέρα ο τρόπος, αφού με το πρώτο γκολ του στα πλέι οφ, πήρε μια πολύτιμη νίκη. Σταθερά ουραγός στην ειδική βαθμολογία ο Ατρόμητος, μειονεκτεί πλέον στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Λούι (71' Ζησόπουλος), Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (78' Αλόκο), Ιγκλέσιας, Ρόλε (64' Μούκαμ), Νίκο, Γιαννιώτας, Μπαράλες

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Νάστος, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69' Ναπολεόνι), Ούμπιδες (72' Μπρίτο), Μαρσελίνιο, Καραμάνος (77' Παπάζογλου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK