Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Με τη νίκη του με 1-0 επί του Ατρομήτου στο γήπεδο του Περιστερίου ο Παναθηναϊκός έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ. Σκόρερ ο Νίνης.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Η εικόνα του αγώνα

Από την αρχή, σχεδόν, της αναμέτρησης έγινε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός είχε πιο ισχυρό κίνητρο από την ελλιπή Ατρόμητο. Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης κόντρα σ'έναν κουρασμένο αντίπαλο αλλά το γεγονός ότι δεν είχε στην 11άδα της κλασικό φορ (στη θέση έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος) δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει κλασικές φάσεις. Οχι ότι οι πράσινοι δεν είχαν τις στιγμές τους, η άμυνα των γηπεδούχων όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές (εσωτερικές ή κανονικές) για να αλλάξουν την εικόνα των ομάδων τους. Ο Δώνης άλλαξε το 4-4-2 του πρώτου μέρους σε 4-3-3 ενώ ο Φερέιρα προτίμησε να φέρει τον Χριστοδουλόπουλο στα πλάγια και σε θέση φορ τον Κλέιτον. Οι αλλαγές αυτές βοήθησαν περισσότερο τον Παναθηναϊκό ο οποίος πάτησε ακόμη καλύτερα στον αγωνστικό χώρο και βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με το έξοχο γκολ (σουτ στην κίνηση) του Νίνη στο 65'.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί αποτελεσματικά το προβάδισμά του. Παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και χρησιμοποίησε φρέσκους χαφ (Μπάλλας, Αθανασίου) οι "πράσινοι" αμύνθηκαν καλά, έκλεισαν τους χώρους μπροστά από την εστία του Καρνέζη και εν τέλει έφτασαν στη σημαντική νίκη.

MVP

Ο Σωτήρης Νίνης έψαξε με συνέπεια το γκολ αλλά όσο φορούσε τη μάσκα προστασίας στο πρόσωπό του δεν μπορούσε να δει καθαρά την εστία. Την έβγαλε γύρω στο 60' και στο 65' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με έξοχο σουτ.

Kλειδί αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά καλύτερος και κόντρα σε μία ομάδα που θέλει την μπάλα στα πόδια τους είχε και την κατοχή και τις ευκαιρίες.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Ηλίας Αναστασάκος ήταν φανερά αργός και αναποτελεσματικός στην επίθεση του Ατρομήτου.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK