Η μάχη για τα πλέι οφ και την παραμονή (ΠΙΝΑΚΕΣ)

H μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ και την παραμονή στην κατηγορία έχει "φουντώσει" τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των διεκδικητών, τα μεταξύ τους ματς, τα φαβορί και τις ομάδες που... φλερτάρουν περισσότερο με τον υποβιβασμό.

Η μάχη για τα πλέι οφ και την παραμονή (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Οι νίκες των Εργοτέλη και Πανθρακικού, κόντρα σε Ξάνθη και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, έβαλαν "φωτιά" στην ουρά της βαθμολογίας 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Παράλληλα, η ισοπαλία του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ στο Περιστέρι αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στη μάχη της πεντάδας, καθώς αυτή τη στιγμή 4 ομάδες βρίσκονται σε απόσταση 3 βαθμών, διεκδικώντας 2 εισιτήρια των πλέι οφ.

Τα πάντα είναι ρευστά και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η επόμενη αγωνιστική είναι ιδιαίτερα κρίσιμη όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, καθώς υπάρχουν οι αναμετρήσεις του Εργοτέλη με την Κέρκυρα στο Παγκρήτιο και του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά.

Όσον αφορά τα πλέι οφ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη δείχνουν να έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα, ενώ αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός κρατάνε -σε μεγάλο βαθμό- την τύχη στα χέρια τους. Οι Αγρινιώτες είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα απ' όσες διεκδικούν την είσοδο στα πλέι οφ που έχει ως μπόνους τους 3 βάθους από την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής.

Σε δυσχερέστερη θέση βρίσκεται η Ξάνθη, η οποία, μετά την ήττα από τον Εργοτέλη, θέλει πιθανότατα το "απόλυτο", ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των υπολοίπων. Ο Αστέρας, ο οποίος έχει ένα αγώνα λιγότερο, με νίκη απόψε (20/04, 19:30) κόντρα στη Βέροια θα κάνει σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα. Πάντως, με βάση το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών φαντάζει δύσκολο οι Αρκάδες να χάσουν τη θέση τους στην πεντάδα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η 5η θέση αναμένεται να "κλειδώσει" στους 55-56 βαθμούς.

Η μάχη των πλέι οφ

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί 32η 33η 34η
Αστέρας Τρ. 30 52 Πανθρακικός Ξάνθη* Κέρκυρα
ΠΑΣ Γιάννινα 31 51 ΠΑΟΚ* Εργοτέλης Παναθηναϊκός
Ατρόμητος 31 50 Λεβαδειακός* Πανιώνιος Καλλονή*
Παναιτωλικός 31 46 Πλατανιάς* Νίκη Βόλου Βέροια
Ξάνθη 31 46 Παναθηναϊκός* Αστέρας Πανθρακικός*

Για τη μάχη της παραμονής, οι νίκες των Εργοτέλη και Πανθρακικού, όπως προείπαμε, περιέπλεξαν τα πράγματα. Οι Κρητικοί θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στην Κέρκυρα την επόμενη αγωνιστική, όμως η αποφυγή του υποβιβασμού δεν βρίσκεται στο... χέρι τους. Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των Πανθρακικού και Λεβαδειακού. Σε περίπτωση που μία από τις δύο ομάδες πάρει μίνιμουμ ένα βαθμό περισσότερο από τον Εργοτέλη, τότε η ομάδα του Ηρακλείου θα υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Οι "χαμένοι" της 30ής αγωνιστικής, όπως αποδεικνύεται, ήταν ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα. Οι "Φαίακες" έχουν 40 βαθμούς, αλλά το πρόγραμμα των τελευταίων αγώνων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αντιμετωπίζουν κατά σειρά τους Εργοτέλη (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και Αστέρα Τρίπολης (εκτός). Χρειάζονται τουλάχιστον ένα βαθμό, ελπίζοντας πως οι ομάδες που βρίσκονται στους 37 θα χάσουν την επόμενη αγωνιστική. Όσον αφορά τον Λεβαδειακό, οι 37 βαθμοί δυσκολεύουν το έργο του, ενώ τίθεται αντιμέτωπος με τρεις ομάδες που έχουν κίνητρο. Συγκεκριμένα παίζει με Ατρόμητο (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός) και Εργοτέλη (εκτός).

Η μοναδική ομάδα που δείχνει αυτή τη στιγμή να "κλειδώνει" την παραμονή είναι η Καλλονή, η οποία την προσεχή αγωνιστική παίρνει άνευ αγώνος το "τρίποντο" με τον ΟΦΗ και φτάνει αισίως στους 43 βαθμούς. Η Βέροια, αν και στην αρχή της σεζόν "φλέρταρε" με την πεντάδα, εντούτοις δείχνει πως θα... γλιτώσει τον υποβιβασμό στο τέλος, καθώς παίρνει τους 3 βαθμούς του ματς με τη Νίκη Βόλου και φτάνει στους 40. Στους 40 θα φτάσει σίγουρα και ο Πλατανιάς λόγω ΟΦΗ, έχοντας όμως δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό στα Περιβόλια. Κίνδυνος υπάρχει και για τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς θα αντιμετωπίσει τους Ολυμπιακό (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Με βάση τα προσώρας δεδομένα, η παραμονή πιθανότατα θα κριθεί στους 42-43 βαθμούς. Συνολικά υποβιβάζονται 4 ομάδες, επομένως, μετά την αποχώρηση των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου από το πρωτάθλημα, πρόκειται να πέσουν ακόμα 2 ομάδες.

Η μάχη της παραμονής

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί 32η 33η 34η
Πανιώνιος 31 41 Ολυμπιακός Ατρόμητος* ΠΑΟΚ
Καλλονή 31 40 ΟΦΗ Ολυμπιακός* Ατρόμητος
Κέρκυρα 31 40 Εργοτέλης* Παναθηναϊκός Αστέρας*
Βέροια 30 37 Νίκη Βόλου Πανθρακικός Παναιτωλικός*
Πλατανιάς 31 37 Παναιτωλικός ΟΦΗ (α.α) Ολυμπιακός
Πανθρακικός 31 37 Αστέρας* Βέροια* Ξάνθη
Λεβαδειακός 31 37 Ατρόμητος ΠΑΟΚ* Εργοτέλης*
Εργοτέλης 31 31 Κέρκυρα ΠΑΣ* Λεβαδειακός

Παραμονή: Σε περίπτωση ισοβαθμίας

Καλλονή

Με Πανιώνιο: 1-0 (εντός), 0-2 (εκτός)

Με Κέρκυρα: 1-0 (εντός), 2-0 (εκτός)

Με Βέροια: 4-1 (εντός), 1-1 (εκτός)

Με Πλατανιά: 0-0 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Λεβαδειακό: 0-0 (εντός), 3-0 (εκτός)

Με Πανθρακικό: 2-1 (εντός), 3-2 (εκτός)

Με Εργοτέλη: 2-0 (εντός), 3-3 (εκτός)

Πανιώνιος

Με Κέρκυρα: 0-0 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Βέροια: 4-2 (εντός), 2-2 (εκτός)

Με Πλατανιά: 0-0 (εντός), 3-0 (εκτός)

Με Λεβαδειακό: 1-0 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Πανθρακικό: 2-1 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Εργοτέλη: 2-1 (εντός), 2-2 (εκτός)

Κέρκυρα

Με Βέροια: 4-0 (εντός), 2-1 (εκτός)

Με Πλατανιά: 1-2 (εντός), 1-1 (εκτός)

Με Λεβαδειακό: 0-0 (εντός), 2-3 (εκτός)

Με Πανθρακικό: 2-1 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Εργοτέλη: 3-1 (εντός), 32η αγ.

Βέροια

Με Πλατανιά: 2-0 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Λεβαδειακό: 2-1 (εντός), 0-2 (εκτός)

Με Πανθρακικό: 32η αγ., 1-1 (εκτός)

Πλατανιάς

Με Λεβαδειακό: 1-3 (εντός), 0-0 (εντός)

Με Πανθρακικό: 2-0 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Εργοτέλη: 1-2 (εντός), 0-3 (εκτός)

Λεβαδειακός

Με Πανθρακικό: 1-1 (εντός), 1-0 (εκτός)

Με Εργοτέλη: 1-1 (εντός), 34η αγ.

Πανθρακικός

Με Εργοτέλη: 2-1 (εντός), 0-0 (εκτός)

Όπου (*) οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

**Σήμερα (20/04) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

News 24/7

24MEDIA NETWORK