ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ πήρε ο ΠΑΣ, ο οποίος νίκησε 2-1 τον Αστέρα και τον έβαλε από κάτω. Τσουκαλάς και Ιλιτς τα γκολ, εκπληκτικό αυτό του Σανκαρέ.

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Εικόνα αγώνα

Το στοίχημα για τον Αστέρα στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν αν και σε ποιο βαθμό, θα είχε ξεπεράσει τον τελικού Κυπέλλου και όσα συνέβησαν εκεί. Για τον ΠΑΣ το ζητούμενο ήταν η φόρμα της ομάδας μετά από σχεδόν ένα μήνα που είχε να δώσει επίσημο ματς.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειχναν ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τις μέρες που απέδιδαν ωραίο ποδόσφαιρο, έφταναν στις νίκες και κατάφεραν τελικά να μπουν στα πλέι οφ. Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που άρχισε πιο δυνατά, με πολλές επιθετικές ενέργειες και οργανωμένες προσπάθειες που δημιουργούσαν πρόβλημα στην άμυνα των Αρκάδων. Σουτ του Ίλιτς, σουτ του Γεωργίου ήταν οι προειδοποιήσεις στο 3’ και στο 6’ για να έρθει το γκολ με τον Τσουκαλά στο 8ο λεπτό.

Ο Αστέρας άρχισε να συνέρχεται και να βάζει την μπάλα κάτω μετά το 10’. Σε εκείνο το σημείο έφτασε δύο φορές στην περιοχή του Φεγκρούς. Και οι δύο ήταν από στημένες μπάλες. Στην πρώτη ο Κουρμπέλης βρήκε δίχτυα με προβολή αλλά ο βοηθός σήκωσε ορθά τη σημαία. Στη δεύτερη ο Σανκαρέ πέτυχε το γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι έπειτα από σέντρα του Ράγιος.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο με τις πολλές φάσεις και τα δύο γκολ, ο ρυθμός έπεσε. Ακολούθησε ένα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και απρόσεκτες μεταβιβάσεις. Σε αυτό διάστημα, όμως, και πάλι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και πιο δραστήριος επιθετικά.

Το ίδιο σκηνικό, με πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ, διατηρήθηκε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Ντε Βινσέντι ο οποίος άνοιγε την άμυνα του Αστέρα με άνεση. Ο Αργεντινός την πρώτη φορά σούταρε με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι ενώ η δεύτερη είδε τον Φούλοπ να διώχνει με δυσκολία.

Η τρίτη, όμως, ήταν και η φαρμακερή. Ο Ντε Βινσέντι με καταπληκτική μπαλιά σκόρπισε την άμυνα του Αστέρα, έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ίλιτς και ο Σέρβος με εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 2-1. Μετά το νέο προβάδισμα του ΠΑΣ ο Αστέρας έμοιαζε να τα έχει χαμένα, οι παίκτες του Τσιώλη έκαναν πολλά λάθη, οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και η άμυνα εκτεθειμένη. Αυτό έφερε νέες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ, με βασικότερη αυτή του Ντε Βινσέντι ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε τον Φούλοπ.

Από το γκολ και μέχρι το τέλος του αγώνα ο Αστέρας έφτασε μια φορά κοντά στην ισοφάριση με τον Ντε Μπλάσις, ενώ ο ΠΑΣ στις καθυστερήσεις πλησίασε στο 3-1 με τον Ντάσιο.

MVP

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι ήταν η αρχή, η μέση και το τέλος του ΠΑΣ στο ματς με τον Αστέρα. Με φοβερές δυνάμεις, φρεσκάδα και επινοήσεις, ο Αργεντινός έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Αρκάδων και είχε μια φοβερή ασίστ.

Κλειδί αγώνα

Πιο ξεκούραστος ο ΠΑΣ δεν σταμάτησε να ζητά τη νίκη και να βγαίνει στην επίθεση... Ο Αστέρας δεν είχε λύσεις, παρά μόνο εκλάμψεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ντε Μπλάσις είναι παίκτης-κλειδί για τον Αστέρα, ωστόσο στα Γιάννινα δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, (Ντάσιος 85'), Γεωργίου (Βίλα 71'), Ιλιτς, Τζημόπουλους (Οικονόμου 80').

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (Μπακασέτας 72'), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (Ουρτάδο 46'), Ράγιος, Καλαντζής (Λέντσε 46').

News 24/7

24MEDIA NETWORK