Έτο: "Θα καταργούσα τα πλέι οφ..."

Ο Αραούχο 'Ετο μίλησε για το γεμάτο ταλέντο, νέο ΠΑΟΚ και κατέθεσε πρόταση για αλλαγή στο πρωτάθλημα.

Έτο: "Θα καταργούσα τα πλέι οφ..."

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκανε ο Αραούχο Έτο σε συνέντευξη που έδωσε από την Ολλανδία όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς αντιμετωπίζει τη νέα σεζόν: "Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, να κάνουμε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά μου κάνουμε. Ο προπονητής μας βοηθάει πολύ με τον τρόπο που δουλεύει και με τον τρόπο που προσπαθεί να μας περάσει αυτά που θέλει".

Για την γνώμη του σχετικά με τον Δώνη: "Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο εμείς θα κάνουμε αυτά που μας ζητάει και αυτά να τα βγάλουμε στο γήπεδο".

Για το τι πήγε στραβά πέρσι: "Χάσαμε πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας. Έπρεπε όμως να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πετύχουμε αυτά που θέλαμε. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο βέβαια στην Τούμπα για το κύπελλο, αγωνιστήκαμε χωρίς έξι βασικούς και αυτό από μόνο του μας δυσκόλεψε. Τελικά το πληρώσαμε…".

Για το γεγονός πώς η ομάδα πέρσι σε κάποια ματς (με Λεβαδειακό, ΑΕΚ στα πλέι οφ) έδειχνε να μην γνωρίζει τι αποτέλεσμα την βόλευε: "Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται και από τα μέλη του τεχνικού τιμ. Πρέπει όμως και εμείς να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρίσκεται πάντα ψηλά".

Για το αν είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον περσινό τραυματισμό του: "Πάντα δουλεύω σκληρά, για να παίζω όσο καλύτερα γίνεται και να βελτιώνομαι προς το καλύτερο. Ποτέ δεν σκέφτομαι τι έγινε την προηγούμενη σεζόν. Σκέφτομαι μόνο το πώς θα δουλεύω. Δεν μου αρέσει να κάθομαι. Είμαι στην ομάδα 1,5 χρόνο τώρα και πλέον ξέρω τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Πρέπει να παίζουμε συνέχεια για να κερδίζουμε. Δεν μου αρέσει ούτε η ισοπαλία. Το να τελειώνει ένα παιχνίδι 0-0, δεν είναι κάτι που με ικανοποιεί".

Για τον ανταγωνισμό στη θέση του δεξιού μπακ: "Είναι καλό για όλους μας πως σε κάθε θέση υπάρχουν 2-3 ποδοσφαιριστές. Αυτό μας βοηθάει να δουλεύουμε πιο σκληρά. Και οι δύο (σ.σ. Αποστολόπουλος, Κωνσταντινίδης) είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και έχουν την ποιότητα και τα προσόντα όχι μόνο να αγωνιστούν στον ΠΑΟΚ αλλά να πάρουν μεταγραφή για κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Γενικά, αυτό ισχύει για όλους τους νεαρούς του ΠΑΟΚ".

Για τις διαφορές του νέου ΠΑΟΚ από τον περσινό και το 4-4-2: "Αν μάθουμε να αγωνιζόμαστε έτσι όπως θέλει ο προπονητής μας, νομίζω τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα από πέρσι. Το 4-4-2 το γνωρίζω από προηγούμενες ομάδες μου. Είτε είναι 4-4-2 σε ευθεία είτε 4-4-2 σε ρόμβο. Είναι καλό που ο προπονητής θέλει να αγωνιζόμαστε με αυτό το σύστημα. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε".

Για το το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ: "Είμαι πολύ χαρούμενος και στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Το ίδιο χαρούμενη είναι και η οικογένειά μου. Αν ανανεώσω το συμβόλαιό μου, πραγματικά θα χαρώ".

Για το πώς θα περιέγραφε με τρεις λέξεις τον ΠΑΟΚ: "Με τρεις λέξεις είναι πολύ δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και έχει φιλάθλους που τον αγαπάνε πάρα πολύ. Προσωπικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα σύμβολο για την Ελλάδα".

Για το τι θα άλλαζε στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Θα καταργούσα τα πλέι οφ. Δεν πρέπει να υπάρχουν. Θεωρώ πως είναι άχρηστα".

Για το στόχο του ΠΑΟΚ φέτος: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε ως στόχο την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για το αν το στεναχωρεί η απουσία του Βιεϊρίνια και του Κοντρέρας από την ομάδα: "Όχι, δεν με στεναχωρεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα που είμαι περισσότερο καιρό στην ομάδα, μου αρέσει να μιλάω με τον Κλάους και τους περισσότερους Έλληνες. Αν ήξερα καλύτερα ελληνικά, θα μιλούσα περισσότερο με όλα τα παιδιά στην ομάδα".

Για τη σχέση του με Λίνο, Γκαρσία και ποιον προτιμά από τους δύο: "Λίνο. Και με τους δύο κάνω βέβαια πολύ παρέα, αλλά περισσότερο με τον Λίνο που μένουμε και στο ίδιο δωμάτιο. Βέβαια, ο Λίνο πρέπει να ντρέπεται που λέει ότι έκλεβα στο συναγωνισμό στο τρέξιμο (σ.σ. γέλια). Αυτός έκλεβε, όχι εγώ. Ξεκινούσε τρία μέτρα πιο μπροστά από μένα, αλλά και πάλι εγώ ήμουν αυτός που τερμάτιζε πρώτος. Δεν με ενοχλεί που με φωνάζει Καφού. Του αρέσει να με φωνάζει έτσι, αστειεύεται. Εντάξει, ο Καφού είναι άλλωστε πρωταθλητής κόσμου".

Για το το γεγονός ότι του αρέσει να κάνει πλάκες: "Μου αρέσει να κάνω πλάκα και να αστειεύομαι. Καμιά φορά με ρωτάει ο Γκαρσία για το αν είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό και για το αν κουράζομαι κάποια στιγμή να κάνω πλάκες. Δεν κουράζομαι. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Η καλύτερη που έχω κάνει ήταν σε συμπαίκτη μου στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έναν Αργεντινό. Του πήρα τα ρούχα της προπόνησης και τα βούτηξα μέσα στο νερό. Όταν πήγε να τα πάρει, ήταν φυσικά βρεγμένα και αναγκάστηκε να επιστρέψει σπίτι με βρεγμένα ρούχα. Στην Ελλάδα δεν έχω κάνει ακόμα κάτι τέτοιο. Αυτή τη χρονιά όμως, σίγουρα θα κάνω κάτι…".

News 24/7

24MEDIA NETWORK