Το δίλημμα ήταν: "υποχωρήσεις ή μπάχαλο"!

Με τη Super League να κάνει πίσω και να "παγώνει" τη διάταξη περί δυσφήμησης και τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να αποσύρουν από την πλευρά τους την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, δόθηκε προσωρινή συναινετική λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει και έχει να κάνει με την γενικότερη αντιπολιτευτική τακτική των δύο ΠΑΕ. Όλο το παρασκήνιο.

Το δίλημμα ήταν: "υποχωρήσεις ή μπάχαλο"!
INTIME SPORTS

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση της διάταξης του καταστατικού της λίγκας, που προβλέπει βαριές ποινές στις ΠΑΕ που δυσφημούν τη διοργανώτρια ή τους συνεργάτες της (Nova, ΟΠΑΠ), είτε οι ίδιες είτε ΜΜΕ που συνδέονται με αυτές τις ΠΑΕ (π.χ. ΣΚΑΪ). Το Δ.Σ. της διοργανώτριας συνεδρίασε την Παρασκευή εκτάκτως, προκειμένου να βρει λύση, διότι η ενέργεια των δύο ΠΑΕ αντιβαίνει τους κανονισμούς που απαγορεύουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και οι προβλεπόμενες ποινές για αυτό είναι ο αποκλεισμός των ομάδων από τους αγώνες!

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ήρθε στο συμβούλιο με συγκεκριμένη, συναινετική πρόταση, με ένα και μόνο στόχο: να μην φτάσει η κατάσταση με τις δύο ομάδες στα άκρα. "Να μην χαλάσουμε το πρωτάθλημα και να μην διαλύσουμε τη λίγκα", είπε χαρακτηριστικά.

Και πράγματι, αν αυτή η κόντρα κλιμακωνόταν, οι παρενέργειες θα ήταν όχι απλά δυσάρεστες, αλλά ίσως και καταστροφικές. Αν η λίγκα επέβαλε την ποινή του αποκλεισμού από τους αγώνες σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, το προϊόν δεν θα είχε ουσιαστικά λόγο ύπαρξης: η Nova και ο ΟΠΑΠ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, καθώς ένα πρωτάθλημα χωρίς αυτές τις δύο ομάδες (λείπει άλλωστε και η ΑΕΚ) θα είχε πολύ μικρή αξία ως τηλεοπτικό και ως εμπορικό προϊόν γενικότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το συνδρομητικό κανάλι όσο και ο βασικός χορηγός της λίγκας, έβλεπαν με πολύ... στραβό μάτι πιθανή τιμωρία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ!

Αν όμως η λίγκα δεν επέβαλλε τις προβλεπόμενες ποινές, τότε ελλόχευε άλλος κίνδυνος: να προσφεύγουν κατά το κύρος των αγώνων οι ομάδες που θα παίζουν με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και να κερδίζουν τα παιχνίδια στα χαρτιά! Άνω-κάτω το πρωτάθλημα και σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει, εξάλλου και το ενδεχόμενο να κερδίσουν το δικαστήριο οι δύο ΠΑΕ που έχουν προσφύγει, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο: η Super League θα εξευτελιζόταν, ενώ οι ΠΑΕ θα μπορούσαν να ζητήσουν ακόμη και αποζημιώσεις αν προηγουμένως τις έχουν αποκλείσει από το πρωτάθλημα!

Ο Γιάννης Μώραλης, λοιπόν, πρότεινε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη στην επόμενη Γενική Συνέλευση και την ίδια στιγμή, οι δύο ΠΑΕ να δεσμευτούν ότι θα παραιτηθούν από την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια (κάτι που μέχρι τότε αρνούνταν οι δύο ΠΑΕ να κάνουν). Η συμφωνία επετεύχθη με τη Super League να επαναφέρει τη διάταξη με άλλη διατύπωση σε επόμενη Γενική Συνέλευση, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διατηρούν το δικαίωμά τους να επαναφέρουν το δικόγραφο, χωρίς η λίγκα να επικαλεστεί ότι είναι αδύναμο, λόγω της προηγούμενης απόσυρσής του.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που γινόταν, ο Γιάννης Κομπότης πρότεινε να τηρηθεί ο κανονισμός και να μην ορίζει η λίγκα τους αγώνες των δύο ΠΑΕ, ώστε να μην φαγωθούν οι ομάδες μεταξύ τους κάνοντας προσφυγές κατά του κύρους των αγώνων. Ο Γιάννης Μώραλης απάντησε ότι τα ματς έχουν οριστεί μέχρι την 25η αγωνιστική και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Ο εκπρόσωπος του Ατρομήτου, Βαγγέλης Μπαταγιάννης πρότεινε από την πλευρά του, πως όποιος θέλει ας κάνει προσφυγή κατά του κύρους των αγώνων.

Όλα αυτά, πριν συμφωνηθεί η υπαναχώρηση και των δύο πλευρών και όσο οι δικηγόροι των ομάδων (Λυκουρέζος, Μπαλωμένου) αρνούνταν να μπουν σε κουβέντα περί απόσυρσης της προσφυγής.

Μώραλης: "Δεν υπάρχει ηττημένος και νικητής"

Στις δηλώσεις του μετά τον συμβιβασμό της λίγκας με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Μώραλης είπε:

" Είμαστε ικανοποιημένοι που έγινε δεκτή η εισήγηση του προεδρείου και βρέθηκε μια συναινετική λύση. Θα ακολουθήσει διαβούλευση και θα ακούσουμε τις προτάσεις των δύο ομάδων για τη διάταξη. Θα είναι μια διαδικασία διαλόγου που δεν είχε γίνει. Κάναμε και οι δύο πλευρές ένα βήμα πίσω και πετύχαμε μια συναινετική συμφωνία. Τώρα θα δούμε και αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια διάταξη που θα τη συμφωνήσουμε.

Προς το παρόν αποσύραμε τη διάταξη που είχαμε ψηφίσει για να δούμε πλέον μια νέα διάταξη. Εμείς προασπίζουμε το συμφέρον του συνεταιρισμού και των μελών του και δεν θεωρώ ότι είχαμε ηττημένο και νικητή σε αυτή τη διαδικασία. Πρόκειται ουσιαστικά για πάγωμα των δύο ενεργειών, της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια και της διάταξης που περάσαμε στο καταστατικό".

"Έβραζαν" με Βελλή

Το πρωί της Παρασκευής, ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, είχε βγει σε αθλητικό ραδιόφωνο και είχε εκτοξεύσει βόμβες: “Χειραγωγούνται αγώνες στη Super League. Πρέπει να επιλαμβάνεται η αθλητική δικαιοσύνη και να υπάρχουν τιμωρίες ακόμη και με ενδείξεις”!

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν αρκετά μέλη του συνεταιρισμού και κυρίως τον Γιώργο Χριστοβασίλη (με τον ΠΑΣ να έχει τρεις εκθέσεις από την UEFA σε ένα μήνα!) με τον οποίο μάλιστα υπήρξε λογομαχία. Με τον Σταμάτη Βελλή "τα έβαλαν" κι άλλοι εκπρόσωποι ΠΑΕ (όπως ο Ζήσης Βρύζας), που του είπαν ότι έτσι βλάπτει τη λίγκα. Έλαβαν όμως την απάντηση: "Εξέφρασα την άποψή μου. Γιατί, μήπως δεν υπάρχουν αυτά;"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK