Το ντέρμπι της Τούμπας που δεν έχει σχέση με τα άλλα

Για τον ΠΑΟΚ, η επικείμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με καμία από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις των τελευταίων ετών. Πολλοί μπορεί να σταθούν στην παρουσία του στη κορυφή της βαθμολογίας Φεβρουάριο μήνα, όμως το διαφορετικό σε αυτό το ματς δεν είναι άλλο από το αύριο. Και αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Και στον πρώτο γύρο, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όντας στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μπορεί να μην είχε καν συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος, αλλά αυτό το στοιχείο υπήρχε.

Τώρα ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι και πάλι στην κορυφή, μετρώντας στα 15 παιχνίδια που ακολούθησαν της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» απολογισμό 12-1-1. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει πως οι ασπρόμαυροι βρήκαν το τρόπο να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να βρουν το δρόμο τους. Τώρα, ο δρόμος που απομένει μετά την αναμέτρηση της Κυριακής δεν είναι δα και μεγάλος. Αλλά μένει. Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το «ζουμί».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙ' ΕΞΩ

Ο ΠΑΟΚ δεν υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Τούμπα για τη νίκη-πρόκριση σε κάποια επόμενη φάση του κυπέλλου. Ούτε καν σε έναν τελικό. Ζει και αναπνέει για την αναμέτρηση της Κυριακής, αλλά ακόμα και αν πετύχει έναν θρίαμβο επί των «ερυθρόλευκων», δεν τελειώνει κάτι. Το αντίθετο μάλιστα. Τότε θα είναι που θα αρχίσει. Το «πάμε για πρωτάθλημα», με τις σερί νίκες έγινε «είμαστε εκ των φαβορί», και με νίκη επί του Ολυμπιακού, αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Δεν είναι ματς «μια κι' έξω» όπως ο δεύτερος ημιτελικός του 2014 που ο ΠΑΟΚ είχε μπει σε τρυπάκι «νυν υπέρ πάντων ο αγών».

ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Την ώρα που ο Ράζβαν Λουτσέσκου προετοιμάζει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές, παρόμοια προετοιμασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και όσοι θα πάνε στο στάδιο το βράδυ της Κυριακής. Οργανωμένοι, ανοργάνωτοι, κάτοχοι διαρκείας, ξέμπαρκοι που πηγαίνουν για το «πανηγύρι» και τις σέλφι, μπαμπάδες, παιδιά, όλοι. Είναι διαφορετικό να πηγαίνεις για «το ματς που περίμενες από το καλοκαίρι διότι έτσι έμαθες» με τη σκέψη πως «έλα μωρέ, αυτό το ματς είναι φέτος, και τέλος». Αυτή τη φορά ισχύει το «αυτό το ματς είναι η αρχή».

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ

Πριν από αρκετά χρόνια, 16 για την ακρίβεια, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο κύπελλο. Στην άκρη του πάγκου του «Δικεφάλου του βορρά» βρισκόταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ επικράτησε με 0-4 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην κατάμεστη Τούμπα που αποθέωνε εν χορώ τον Μπαγεβιτς. Γιατί; Διότι στο μυαλό των φίλων του ΠΑΟΚ τότε, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ηλπιζαν πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έπρεπε να συνδράμουν στην επόμενη μέρα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Οι προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, όταν η αναμέτρηση είναι την Κυριακή, βγάζουν «ειδήσεις» αν και για τον Λουτσέσκου υπάρχει ένα βασικό ερωτηματικό και έπονται άλλα δυο. Το βασικό είναι ο τρίτος της παρέας των Μαουρίσιο και Πέλκα στη μεσαία γραμμή. Σάχοφ και Κάνιας είναι οι υποψήφιοι με τα χαρακτηριστικά του Ισπανού να ταιριάζουν περισσότερο στη μάχη ελέγχουν και πίεσης στη μεσαία γραμμή.

Στην άμυνα, αν υπάρχει να ερωτηματικό είναι το αν ο Μαλεζάς μπορεί να αφήσει στον πάγκο τον Κρέσπο. Στην επίθεση, εφόσον ο Τζάλμα προπονηθεί την Πέμπτη, θα είναι ο ένας εκ των δυο ακρών, με τον Μακ να είναι ο δεύτερος. Αν τεθεί θέμα απουσίας του Ανγκολέζου, θα τεθεί θέμα Λημνιού και Μπίσεσβαρ, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Στο ξεκίνημα, ο Λουτσέσκου θα θέλει πολλά τρεξίματα και (δυστυχώς και για τον Λουτσέσκου) ο Μπίσεσβαρ δεν τα έχει. Θα είναι έκπληξη αν ο (λαοφιλής) Μπίσεσβαρ κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Εκπληξη με βάση τη λογική Λουτσέσκου και του μέχρι τώρα τρόπου σκέψης του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK