To Top10 της 28ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός που είχε την ίδια προσέγγιση, τον Κασάμι, αλλά όχι τον Φορτούνη. Ο Παναθηναϊκός που αυτή τη φορά καθάρισε νωρίς και ο ΠΑΟΚ που συμμαζεύτηκε τώρα που είναι αργά. Οι γκολάρες που μπήκαν, αυτές που χάθηκαν για πολύ λίγο και ο Πουλίδο που έκανε χατ-τρικ χωρίς να παίξει. Όλα στο Top10 της 28ης αγωνιστικής.

To Top10 της 28ης αγωνιστικής

10. Χατ-τρικ ο Πουλίδο

Είμαστε φαν του Πουλίδο και της ιστορίας του, δεν το έχουμε κρύψει. Η στήλη τον αποθεώνει πριν καν αγωνιστεί και το έκανε και όταν σκόραρε στο ντεμπούτο του. Γιατί να μην το κάνει και τώρα; Επειδή ο Λεβαδειακός πήρε άνευ αγώνα το ματς με τη Νίκη Βόλου; Όχι, κύριοι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο δαιμόνιος Κομπότης φρόντισε ώστε να πιστωθούν στον Πουλίδο τα τρια γκολ του 3-0 και έτσι ο Μεξικανός έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ στη Λιβαδειά.

Και την Τετάρτη θα τον απολαύσει επιτέλους και ο κόσμος της ομάδας κόντρα στην Καλλονή. Μέχρι τότε, μαθαίνει ελληνικά.

9. "Χορταστικό" 0-0

Υπάρχουν και άδικα 0-0. Άδικα όχι προς μία απ'τις δύο ομάδες, αλλά άδικα γιατί το ματς θα έπρεπε να έχει γκολ. Όπως το ΠΑΣ-Παναιτωλικός, που είχε όλες τις προϋποθέσεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από λευκή ισοπαλία. Στην αρχή ήταν οι φιλοξενούμενοι που έχασαν ευκαιρίες, με το δοκάρι και τον Βελλίδη να τους σταματάνε, και μετά οι γηπεδούχοι που τα χαλούσαν πάντα στην τελική ενέργεια.

Ο Παναιτωλικός είχε τον Μαρτίνες να "ζωγραφίζει" πάλι, τον Μορένο να επιστρέφει, αλλά χρειάζεται κάτι καλύτερο στη συνέχεια αν θέλει να μπει στην πεντάδα.

8. Λίγο καλύτερη μπροστά

Η Ξάνθη δεν ήταν κακή στο Φάληρο, αν υπολογίσει κανείς πως είχε και να τα βάλει μ'αυτόν τον Δημητρόπουλο που είναι μοναδικός στο είδος του. Η ομάδα του Λουτσέσκου αμύνθηκε καλά, αλλά αν υπάρχει κάτι που την πρόδωσε αυτό είναι η τελική επιλογή στην επίθεση. Χώροι υπήρχαν, ταλέντο υπάρχει για τις αντεπιθέσεις, αλλά η επιλογή ήταν πάντα λάθος.

Ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να σταματήσει τον Καπετάνο στη φάση του 67' και να σώσει το 1-1, αλλά δουλειά της Ξάνθης ήταν να φτιάξει ακόμα περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες.

7. "Ξεφούσκωσε" ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έπαιξε με τον Πλατανιά όπως είχε παίξει και το άλλο εξάποντο στην έδρα του, αυτό με τον Λεβαδειακό: κυρίαρχος, καλύτερος, με μεγάλη επιθετική παραγωγή. Έχασε πολλές ευκαιρίες, όπως και τον Λεβαδειακό, αλλά τότε επέμεινε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Κόντρα στον Πλατανιά “ξεφούσκωσε”, δεν απείλησε στο φινάλε και έμεινε στο 0-0.

Ίσως να του έλειψε ο κόσμος, ίσως η ψυχραιμία στην εκτέλεση, ίσως και η τύχη στη φάση που ο Φούντας πήγε να βάλει ένα πολύ μεγάλο γκολ και βρήκε το δοκάρι.

6. Βουτιές, αποβολή και ήρωας Λόρια

Το λέει και ο ίδιος ο Αναστό: τα προβλήματα του ΟΦΗ είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνομαι. Οι Κρητικοί θα υποβιβαστούν και κάνουν ο,τι μπορούν στους αγώνες που έχουν να δώσουν, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Θα έχαναν στην Κέρκυρα και γι'αυτό δεν ήταν ανάγκη οι παίκτες των γηπεδούχων να πέφτουν σε κάθε επαφή λες και τους χτυπούσε ρεύμα, ούτε ήταν ανάγκη ο διαιτητής να βγάλει 2η κίτρινη στον Ροβίθη στη φάση του 2ου πέναλτι στο 41'.

Δόξα και τιμή στον Λόρια, που ήταν να φύγει απ'την ομάδα, παρέμεινε και παίζει σε αγώνες που η ομάδα του δέχεται τη μία ευκαιρία πίσω απ'την άλλη, την κρατάει όσο μπορεί και πιάνει δύο πέναλτι σε ματς που τελικά δέχεται τέσσερα γκολ.

5. Νίκη με τους γρήγορους

Απλή είναι η εξίσωση που προκύπτει απ'τα τρία ματς του Νιόπλια στον Ατρόμητο. Όταν έπαιξε με τριάδα φτιαγμένη με τρεις εκ των Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Καράσκο νίκησε. Όταν τη χάλασε για να βάλει Μπρίτο και Παπάζογλου, δεν ήταν εξίσου απειλητικός και έχασε στην Τρίπολη. Με τον Πανθρακικό ο Νιόπλιας τους έβαλε όλους και εννοείται πως το πράγμα δούλεψε.

Μπορεί συνολικά στη σεζόν ο Ατρόμητος να μη δικαιούται θέση στην πεντάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δείχνει πως μπορεί να την πάρει.

4. Τ'είχες Τσόρι, τ'είχα πάντα

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Ο Ολυμπιακός είχε ξανά δυσκολία να βρει φάσεις, να φτιάξει ένα διάστημα στον αγώνα που θα είναι πραγματικά απειλητικός. Ο Κασάμι πλέον παίζει, αφού ο Μανιάτης βγήκε off, αλλά ο Φορτούνης δεν την βλέπει την ενδεκάδα με τίποτα. Εκεί, με Αφελάι και Ντοσεβί ο Περέιρα, χωρίς να δίνει βοήθεια στον Τσόρι, που εξακολουθεί να πρέπει να κάνει τα πάντα για να γίνει επιθετικός ο Ολυμπιακός.

Με την Ξάνθη έγινε και σκόρερ, αφού συνέχισε την προσπάθειά του και έγινε δεύτερος φορ, πίσω απ'τον Χαρα, και έκανε το 1-0. Ο δε Χάρα, κι αυτός στα ίδια, χωρίς προσφορά.

3. Παναθηναϊκός από νωρίς

Η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου άλλαξε το μοτίβο. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός το καθάρισε από νωρίς το ματς, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε διορθωτικές κινήσεις για να βρει το καλό του σχήμα στο χορτάρι. Όπως είχε γίνει και στον αντίστοιχο αγώνα στη Λεωφόρο, ο Εργοτέλης αποδείχθηκε κατάλληλος αντίπαλος για να παίξει ο Παναθηναϊκός με τον Αντζαγκούν στους χαφ, πίσω απ'την τριάδα Μπεργκ, Πέτριτς και Κλωναρίδη.

Ο τελευταίος είχε άτσαλες επαφές στο τελευταίο κομμάτι των φάσεων, αλλά έστω και έτσι είχε συμμετοχή στη φάση που έφερε το γκολ του Μπεργκ. Στο δεύτερο ημίχρονο το πράγμα πήγε στο ρελαντί, λογικό αφού την Τετάρτη περιμένει ο Ατρόμητος.

2. Αργά για συμμάζεμα

Ο ΠΑΟΚ συμμαζεμένος. Πίσω απ'την μπάλα, με την άμυνα χαμηλά, με την ομάδα να περιμένει, με σωστές αποστάσεις. Για να κλείσει τους χώρους που θέλει να βρίσκει ο Αστέρας και ταυτόχρονα για να βρει τις δικές του φάσεις στην κόντρα. Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, έλειψε η ευστοχία στην τελική ενέργεια. Το ερώτημα όμως είναι άλλο.

Γιατί αυτή η αλλαγή τακτικής δεν έγινε τόσο καιρό; Γιατί δεν έγινε μετά την Ξάνθη ή μετά τα Γιάννενα, όταν πχ συζητούσαμε πως το αμάξι βγάζει προβλήματα και πρέπει ο Άγγελος να το οδηγήσει διαφορετικά, σε άλλες στροφές. Απάντηση δεν υπάρχει και ανεξαρτήτως αυτής, ο Άγγελος αποτέλεσε παρελθόν κι ο Γεωργιάδης ήρθε σαν το Πάσχα. Κάθε χρόνο την άνοιξη.

1. Οι γκολάρες που μπήκαν κι αυτές που δεν μπήκαν

Κλείνουμε με GIF, όλα μαζεμένα. Το λέμε απ'την αρχή της χρονιάς, οι γκολάρες μπαίνουν στα ματς των μικρών, άσχετα αν ο Αντζαγκούν “ζωγράφισε” με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λεοζίνιο πέτυχε δύο στο 4-1 της Καλλονής το ένα καλύτερο απ'το άλλο, ενώ στο ίδιο ματς ο Καλτσάς σύνεχισε να σκοράρει, αυτή τη φορά με φάουλ. Μάλλον καλύτερο όλων, αυτό που έβαλε ο Μαρσελίνιο κόντρα στον Πανθρακικό και είδαμε πιο ψηλά στη σελίδα.

Όμως, στα ματς των μικρών είχαμε και τα μεγάλα γκολ που δεν μπήκαν. Αυτό του Φούντα, που βρήκε το δοκάρι σε τρομερό σουτ-έμπνευση από πολύ μακριά και είδαμε στην παράγραφο του Πανιωνίου και αυτό του Κοροβέση, που είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ στο ψαλίδι που επιχείρησε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK