Βαμβακούλας: "Κίνητρο το αήττητο για τον Ολυμπιακό"

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Νίκος Βαμβακούλας, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio και αναφέρθηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Βαμβακούλας: "Κίνητρο το αήττητο για τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι αρχικά υπέγραψε στην ΑΕΚ αλλά κατέληξε στον Ολυμπιακό: «Το 1977 που ήμουν φαντάρος και αγωνιζόμουν στο Λαύριο είχα υπογράψει στην ΑΕΚ, όμως στη συνέχεια έγινα ανταλλαγή και κατέληξα στον Ολυμπιακό».

Για τα ντέρμπι των προηγούμενων ετών: «Ήταν ωραίες μέρες ποδοσφαίρου. Πριν το ντέρμπι κάναμε προετοιμασία 10 μέρες για αυτό τον αγώνα και μετά τον αγώνα για 10 μέρες κάναμε πλάκα με τους παίκτες των άλλων ομάδων. Εκείνη την εποχή για να πάρουμε χρήματα, έπρεπε να νικήσουμε σε έναν αγώνα, τώρα χάσεις – κερδίζεις πληρώνεσαι κανονικά».

Για το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ που αγωνίστηκε: «Θυμάμαι τον αγώνα που έχει χάσει ο Ολυμπιακός με 6-1, αλλά και νίκες του Ολυμπιακού εκτός έδρας, όπως και μια νίκη της ΑΕΚ με γκολ του Μαύρου, όπου για 90 λεπτά δεν είχαν περάσει την σέντρα».

Ποιον αντίπαλο θυμάται σε ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Έβλεπα video με τους αντιπάλους, ωστόσο αυτός που με ταλαιπώρησε περισσότερο δεν ήταν παίκτης που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, αλλά ο Δίντσικος όταν ήταν στην Καστοριά. Στα ντέρμπι με την ΑΕΚ συνήθως δεν είχα προβλήματα».

Για το αποψινό ντέρμπι: «Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες, έχει τελείωσει το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο και αυτό είναι κακό. Τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την βαθμολογία. Όποιος θέλει περισσότερο τον αγώνα, θα πάρει τη νίκη».

Για το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Ακούγοντας τις δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού κατάλαβα ότι θέλουν να γράψουν ιστορία και να το πάρουν αήττητοι. Πιστεύω ότι θα έχουν δύναμη και πάθος».

Για τον αγώνα με την Άντερλεχτ που ακολουθεί: «Είναι αλήθεια ότι και εμείς όταν είχαμε ευρωπαϊκό αγώνα να ακολουθεί το είχαμε στο μυαλό μας. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα παρακολουθούν όλοι και είναι κίνητρο για τους παίκτες να πάρουν μεταγραφή».

News 24/7

24MEDIA NETWORK