Τσαλουχίδης: "Κύπελλο, όπως… Champions League"

Ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώτης Τσαλουχίδης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Το 10 το κακό», με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για την απόφασή του να αναλάβει πόστο στη Βέροια: «Η καταγωγή μου έπαιξε ρόλο, καθώς από τη Βέροια ξεκίνησα και εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα. Βέβαια, σε σχέση με τότε οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, που είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Γενικότερα έχουν γίνει επενδύσεις από τον πρόεδρο, τον κ. Καρυπίδη, που έχει φιλοδοξίες. Εδώ υπάρχει και ο Ζήσης Βρύζας και ένα αξιόλογο τιμ με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά, με μία αξιόλογη συνεργασία».

Για τη Βέροια: «Έχει γίνει πολύ καλός σχεδιασμός από την αρχή και έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες. Ο κ. Γεωργιάδης κάνει σκληρή δουλειά, αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο. Πάντα μία νέα ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου, όμως ο χρόνος μας πιέζει. Προσπαθούμε για το καλύτερο, να ρολάρει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά τη νέα χρονιά. Η Βέροια έχει κάνει ρεκόρ μεταγραφών, αν χρειαστεί κάποια επιπλέον κίνηση θα γίνει, διότι υπάρχουν ακόμα ημέρες, η διάθεση και ένα δυνατό επιτελείο με φιλοδοξίες και για αυτό ήρθα και εγώ στο σύλλογο. Όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι χρειάζεται η ομάδα. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παράγοντες να επενδύουν στις ομάδες και ο κ. Καρυπίδης το έχει κάνει, όχι μόνο με τους παίκτες που έχουν έρθει, αλλά και με τις εγκαταστάσεις. Διότι για να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο χρειαζόμαστε υποδομές και καλύτερες εγκαταστάσεις».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς δεν πήραμε ώθηση από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την κατάκτησή του δεν την πίστευε κανένας, καθώς δεν υπήρξε ανάλογη εξέλιξη. Ήταν μία επιτυχία που δεν την πίστευε κανένας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους που έχουν τεράστια πορεία στο χώρο. Σε παιδιά σαν και εμένα, που είχαν τέτοια πορεία, δεν τους δόθηκαν οι ανάλογες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να δείξουν κάτι καλό στο ποδόσφαιρο. Ο χώρος χρειάζεται αυτά τα παιδιά, καθώς οι προσωπικότητες αυτές δίνουν οντότητα και το ποδόσφαιρο χρειάζεται αυτή την οντότητα. Αυτοί που είναι στο χώρο πρέπει να αξιοποιήσουν τα παιδιά αυτά».