Φαβορί ο Τριτσώνης, παρά την διάψευση της FIFA

Το απόγευμα της Πέμπτης η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Φαβορί ο Τριτσώνης, παρά την διάψευση της FIFA

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα ανακοινώσει στην συνεδρίαση που θα γίνει στις 19:00 τελικά και όχι στις 13:00 την σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (και την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου). Με μεγάλο φαβορί για την θέση του αρχιδιαιτητή να εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο Σταύρος Τριτσώνης.

Το όνομα του είχε κυκλοφορήσει εδώ και ημέρες αλλά την Τετάρτη (16/11) η FIFA με ενημέρωση που δόθηκε στα ΜΜΕ μέσω της ΕΠΟ, υποστήριζε ότι.. «όσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της ΚΕΔ είναι αναληθή και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο 39χρονος Σταύρος Τριτσώνης αποχώρησε από την ελληνική διαιτησία πριν από ένα χρόνο, έπειτα από 114 παιχνίδια στην Super League κι ενώ ήταν διεθνής από το 2010. Τον Οκτώβριο του 2015, η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τον είχαν θέσει εκτός της λίστας των διεθνών για το 2016 μαζί με τους Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο, Ανδρέα Παππά, Μιχάλη Κουκουλάκη.

«Η μη επιλογή μου στη λίστα των Ελλήνων διαιτητών της FIFA για το 2016 θεωρώ ότι κλείνει τον κύκλο που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 90 από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, συνεχίστηκε με την εξέλιξη σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και κορυφώθηκε τα έξι τελευταία χρόνια με την ανώτατη τιμή και διάκριση της εκπροσώπησης της ελληνικής διαιτησίας σε αγώνες της FIFA και UEFA» ανέφερε στην επιστολή του.

Ο (τότε) πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης είχε υποστηρίξει ότι οι διαιτητές βγήκαν από τον πίνακα των διεθνών επειδή δεν ορίζονταν σε αγώνες από την UEFA. Κατά συνέπεια δεν είχαν κανένα μέλλον στην Ευρώπη, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να αντικατασταθούν από άλλους, με την ελπίδα να «ανέβει» η ελληνική διαιτησία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως μέλος της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, όντως, o Τριτσώνης δεν είχε τον χρόνο να εξελιχθεί στην Ευρώπη λόγω ηλικίας...

Ο Τριτσώνης σε έξι χρόνια με το σήμα της FIFA στο στήθος ορίζονταν ως διαιτητής μία φορά κάθε χρονιά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι (οχτώ αγώνες σύνολο) και μόλις την τελευταία σεζόν είχε πάρει τρία παιχνίδια, όλα στην προκριματική φάση του Europa League. Το τελευταίο ήταν στις 30/7/2015 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Ίντερ Μπακού ενώ είχε πάρει ορισμούς και ως επιπρόσθετος του Τάσου Σιδηρόπουλου και του Μιχάλη Κουκουλάκη.

Τον Μάιο του 2013 ήταν επιπρόσθετος βοηθός του Θανάση Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης και δεν είχε δει το χέρι του Μανιάτη, προκαλώντας το σάλο.

Το κώλυμα

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, ο πρώην διεθνής ρέφερι δεν μπορεί γίνει ΑΚΟΜΗ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αφού υπάρχει κώλυμα.

Το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, αναφέρει ότι ένα από τα… προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι «να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα (1), τουλάχιστον, έτος στην 1η κατηγορία». Να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στην Super League. Κριτήριο που δεν πληρεί ο Σταύρος Τριτσώνης, ο οποίος βρίσκεται στον πίνακα παρατηρητών της Football League. Προφανώς όμως, για το εμπόδιο αυτό θα βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοινώνει ΚΕΔ αλλά όχι και σέντρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK