Ψωμιάδης: "Με έχει καταστρέψει η π...α, η γ...η ΑΕΚ"!

Με ύβρεις εναντίον της ΑΕΚ και με μαρτυρίες για "εικονικά τιμολόγια" και "σάκους με λεφτά", ξεκίνησε κανονικά την Παρασκευή 13/12 η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η δίκη του προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές του Κορυδαλλού, Μάκη Ψωμιάδη, για την υπόθεση της ΑΕΚ, ξεκίνησε την Παρασκευή με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας. Πρόκειται για τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ, κ. Μυκονιάτη, ο οποίος μίλησε για εικονικά τιμολόγια που εξέδιδε ο απών κατηγορούμενος Αντώνης Κατσαρός, για εργασίες στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατέθεσε μεταξύ άλλων:

"Ο κ. Κατσαρός δήλωνε εργολάβος αλλά δεν είχε βιβλία, εργαλεία ή μηχανήματα. Τίποτα. Ηταν ένα πρόσωπο που είχε σχέση με την ΠΑΕ -ήταν πορτιέρης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας- και πιθανώς είχε σχέση με το Μάκη Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου, πήγαιναν σάκους με χρήματα στην τράπεζα. Υποτίθεται πως ενημέρωναν τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ. Παρών ήταν και ο Κατσαρός. Ουσιαστικά τροφοδοτούσαν το λογαριασμό και την ίδια στιγμή γινόταν ανάληψη, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση χρημάτων, πράγμα που ήταν λάθος από πλευράς της τράπεζας. Τα χρήματα έμεναν ελάχιστα στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ".

Ο κ. Μυκονιάτης επεσήμανε ότι παρά τα τιμολόγια, για τα οποία εκδόθηκαν επιταγές που φαίνονται ότι επεστράφησαν ατύπως, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο έχουν εισπραχθεί, κανένα έργο δεν πραγματοποιήθηκε τελικά στους Θρακομακεδόνες. Υποστήριξε τέλος ότι οι εικονικές συναλλαγές είχαν στόχο να καλύψουν την πληρωμή του ΦΠΑ ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, τις οποίες θα έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ για τις αναμεταδόσεις αγώνων του Champions League.

Η υπεράσπιση πάντως, αμφισβήτησε έντονα την ύπαρξη χρημάτων σε σάκους, καθώς όπως ανέφερε ο μάρτυρας, δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό ή αν ανοίχθηκαν οι σάκοι.

Η εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς και σήμερα η υπεράσπιση ζήτησε να ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την παράσταση πολιτικής αγωγής, εξαιτίας της απόφασης της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης ζήτησε νέα διακοπή προκειμένου να παρασταθεί ο βασικός του συνήγορος, Γιάννης Ηρειώτης, που έχει δηλώσει αποχή. "Είμαι ο βασικός κατηγορούμενος και όλοι έχετε στρέψει το βλέμμα σας πάνω μου. Τον παρακαλάω κάθε μέρα να έρθει, δεν με νοιάζουν οι διαμάχες σας. Έχω μόνο τον κ. Μυλωνόπουλο και έχετε στραφεί όλοι εναντίον μου", είπε ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ λίγο αργότερα, το αίτημά του απορρίφθηκε, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να σχολιάζει ότι δεν υπάρχει καμιά διαμάχη μεταξύ των παραγόντων της δίκης.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είπε τότε, πως "ο κ. Ηρειώτης ήταν και στις προηγούμενες δίκες και ξέρει την υπόθεσή μου. Κάθομαι να με δικάσετε αλλά θέλω τον υπερασπιστή μου και το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη". Ο πρόεδρος του απάντησε: "Ανεχόμαστε τα πάντα για να σας διευκολύνουμε". "Εγώ υποφέρω περισσότερο κύριε πρόεδρε", ήταν η τελευταία κουβέντα του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα, σε μια ολιγόλεπτη διακοπή και με αφορμή μια συζήτηση που είχαν ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Χάρης Οικονομόπουλος με μάρτυρα-υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο Μάκης Ψωμιάδης εξερράγη και ειπώθηκαν τα εξής:

Ψωμιάδης: "Χαρούλη κάνεις μάθημα στους "σδοϊτες";

Συνήγορος υπεράσπισης: "Έλα ρε Μάκη..."

Ψωμιάδης: "Όχι έλα, όχι έλα... Στα 57 μου θα με κάνει αδελφή ο Οικονομόπουλος; Οχι! Δεν έχω πάρει τίποτα. Με έχει καταστρέψει η πουτάνα, η γαμημένη η ΑΕΚ και καταστράφηκε και η οικογένειά μου. Αλλά δεν θα με πάνε στα τέσσερα! Θα με πάνε όρθιο"!

Η επόμενη συνεδρίαση για την υπόθεση προγραμματίστηκε για τις 23 Δεκεμβρίου.